LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      artikkelit

      Pelimaailman kymmenen parasta uusintajulkaisua

      Uusintajulkaisut ovat nykyään arkipäivää, mutta harvat niistä ovat hyviä. Toimitus listasi parhaat esimerkit siitä, miten klassikoita kuuluu kohdella.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ
      Pelimaailman kymmenen parasta uusintajulkaisua

      10. Final Fantasy IV
      Kehittäjä: Square Enix / Julkaisija: Square Enix / Julkaistu: 4.9.2008 / Alkuperäinen julkaisu: 19.7.1991
      Uudelleentulkittu seikkailu oli väärällään ääninäyttelyä ja minipelejä. Omana aikanaan briljantti kuvitus sai uuden elämän polygoneina ja välivideoina, samalla kun tarina meni luihin ja ytimiin Nobuo Uematsun tunnelmallisten sävellysten tukemana. Uutuutena uudelleenjulkaisussa oli se, että aiemmin luokkakohtaisia kykyjä sai käyttää vapaasti millä hahmolla hyvänsä. Hahmonkehitys oli jo ennestään niin syvällistä, että hahmoja aidosti kaipasi, kun ne kuolivat pelissä.

      Pelimaailman kymmenen parasta uusintajulkaisua

      9. Conker: Live & Reloaded
      Kehittäjä: Rare / Julkaisija: Microsoft / Julkaistu: 24.6.2005 / Alkuperäinen julkaisu: 6.4.2001
      Conker's Bad Fur Day oli Nintendo 64:llä aliarvostettu huumoripläjäys. Nintendo itse ei halunnut koskea Raren holtittomaan juoppo-oravaan pitkällä tikullakaan. Conker sai toisen tilaisuuden Xboxilla, jolle päivitetyn grafiikan ja nettipelin kanssa tuotu Live & Reloaded oli samaan aikaan sekä söpö että raaka. Conker otti ilon irti muiden kurjuudesta, leffaparodiat seurasivat toinen toistaan, pikkueläimet kuolivat mitä makaabereimmilla tavoilla ja pomovastuksena kohdattiin valtava oopperaa laulava pökäle. Odotamme jatkoa vielä tänäkin päivänä.

      Tämä on mainos:
      Pelimaailman kymmenen parasta uusintajulkaisua

      8. Counter-Strike: Source
      Kehittäjä: Valve / Julkaisija: Valve / Julkaistu: 1.11.2004 / Alkuperäinen julkaisu: 19.6.1999
      Counter-Strike 1.6 oli edelleen maailmanlaajuinen ilmiö, kun Valve julkaisi odotetun uusioversionsa vuoden 2004 lopulla. Edeltäjänsä tavoin Counter-Strike: Sourcesta tuli nopeasti suosittu, eikä syitä ole vaikea arvata. Valve nosti hittipelin uudelle vuosituhannelle hypetetyn Source-moottorin ja asiaankuuluvien modernisaatioiden kera. Kaikkienhan sitä oli pakko ainakin kokeilla. On tavallaan ironista, että yksi aikamme parhaimmista uudelleenjulkaisuista on myös yksi eniten mielipiteitä jakavista versioista. Vielä tänäkin päivänä CS:n syvissä riveissä väitellään siitä, mikä versio mallintaa ajattoman konseptin kaikkein uskollisimmin.

      Pelimaailman kymmenen parasta uusintajulkaisua

      7. Tomb Raider: Anniversary
      Kehittäjä: Crystal Dynamics, Buzz Monkey / Julkaisija: Eidos / Julkaistu: 1.5.2007 / Alkuperäinen julkaisu: 25.10.1996
      Tomb Raider on kiistatta historian merkittävimpiä pelejä, ja se asetti loistavine animaatioineen ja pulmineen suunnan koko seikkailugenrelle. Klassikko syntyi uudelleen Laran kymmenvuotista taivalta juhlistaneena Anniversary-versiona, joka sisälsi muun muassa nykyaikaisen ohjausmekaniikan. Alkuperäisiä kenttiä viilattiin sujuvammiksi, ja sankarittaren uusi koukku oli hyödyllinen lisä kiipeilyyn. Silti tunnelma salamyhkäisyydestä jännitykseen loisti edelleen läpi yhtä hienosti kuin alkuperäisessä Tomb Raiderissa.

      Tämä on mainos:
      Pelimaailman kymmenen parasta uusintajulkaisua

      6. Metroid: Zero Mission
      Kehittäjä: Nintendo / Julkaisija: Nintendo / Julkaistu: 8.4.2004 / Alkuperäinen julkaisu: 15.1.1988
      Nintendo jos joku tuntee wanhojen klassikoiden salat ja sen, miten ne pitää julkaista uudelleen. Usein menestys voi löytyä vain pienellä käänteellä, jolla peli saadaan taas tuoreen tuntuiseksi. Metroid: Zero Mission otti alkuperäisen Metroidin pohjakseen ja valjasti Game Boy Advancen tehot käyttöönsä. Hienostuneemmat grafiikat olivat käsikonsolille herkulliset, ja uudet alueet lisäsivät jännittävää ja hyvin tasapainotettua vaihtelua vanhaan kaavaan. Lopputulos oli kunnioitettava tribuutti, joka toimi täydellisenä ponnahduslautana Metroid-universumiin.

      Pelimaailman kymmenen parasta uusintajulkaisua

      5. Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck's Revenge
      Kehittäjä: LucasArts / Julkaisija: LucasArts / Julkaistu: 7.7.2012 / Alkuperäinen julkaisu: Joulukuu 1991
      Mikä on parasta hyvin kirjoitetussa huumorissa? Siihen ei ajan hammas pure. Olipa minkä ikäinen tahansa, missä elämäntilanteessa tahansa, hyvä huumori jaksaa aina huvittaa. Samoin nokkelat pulmat tuntuvat aina nokkelilta. LucasArtsilla ei siten ollut paljoa parannettavaa tehdessään Monkey Island 2 Special Editionia. Grafiikkaa viilattiin, valikoita ja käyttöliittymää päivitettiin, mutta siinäpä se sitten olikin. Ja niin vain peli näytti jälleen LucasArtsin parhaassa mahdollisessa valossa.

      Pelimaailman kymmenen parasta uusintajulkaisua

      4. Halo: Combat Evolved Anniversary
      Kehittäjä: Saber Interactive, 343 Industries / Julkaisija: Microsoft / Julkaistu: 15.11.2011 / Alkuperäinen julkaisu: 14.3.2002
      Halo teki räiskinnöille sen, mitä Tomb Raider teki seikkailuille. Se asetti suunnan. Vaikutukset näkyvät selvästi tämän hetken räiskintägenressä, joka on kallistunut konsolien suuntaan. Halon Anniversary-versio tarjosi mahdollisuuden palata sormusmaailmaan uuden, henkeäsalpaavan grafiikan kera. Pohjalla on kuitenkin sama peli, joka on kestänyt aikaa paremmin kuin kukaan osasi odottaa. Uuden moninpelin ja muiden lisukkeiden kanssa Halo: Combat Evolved Anniversary on yksi makeimmista HD-päivityksistä, mitä on tehty.

      Pelimaailman kymmenen parasta uusintajulkaisua

      3. The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
      Kehittäjä: Nintendo / Julkaisija: Nintendo / Julkaistu: 17.6.2011 / Alkuperäinen julkaisu: 11.12.1998
      Ocarina of Timen uudelleenavaaminen ei ole koskaan täysin riskitöntä. Huono uudelleentulkinta voisi sössiä miljoonien pelaajien kultaisimmat muistot. Kun peli pari vuotta sitten tuli 3D:nä 3DS:lle, Hyrulessa kaikki oli kuitenkin paikallaan. The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D loi klassikon uudelleen entistä tarkemman grafiikan ja heleämmän äänimaailman kera, ensimmäistä kertaa mukaan taittuvan käsikonsolin puitteissa. Ja aivan kuin 99 pisteen peruspelissä ei olisi ollut tarpeeksi pelattavaa, heitettiin sekaan vielä vähän vaikeampi Master Quest. Ocarina 3D on ja pysyy yhtenä parhaimmista uudelleenjulkaisuista.

      Pelimaailman kymmenen parasta uusintajulkaisua

      2. Resident Evil
      Kehittäjä: Capcom / Julkaisija: Capcom / Julkaistu: 13.9.2002 / Alkuperäinen julkaisu: 1996
      Ennen vanhaan Resident Evil liitettiin tiukasti jännitykseen, ahtaanpaikan kammoon ja kauhuun. Tornihuhujen mukaan ne, jotka paimensivat Chris Redfieldin tai Jill Valentinen läpi hyytävän kartanon synkässä metsässä, ovat jatkaneet elämäänsä sotaveteraanin kovettuneella itseluottamuksella. Pelin paras versio julkaistiin vain muutamia vuosia alkuperäisen jälkeen viilatun rakenteen ja parannettujen pulmien kera. Kirsikkana kakun päällä oli tietysti järkyttävän upea grafiikka, joka teki pelistä lähes käsinkosketeltavan. Kokemus tuskin unohtuu koskaan.

      Pelimaailman kymmenen parasta uusintajulkaisua

      1. Black Mesa
      Kehittäjä: Black Mesa Modification Team / Julkaisija: Black Mesa Modification Team / Julkaistu: 14.9.2012 / Alkuperäinen julkaisu: 1998
      Black Mesan vaatimukset olivat katossa. Jotta peli onnistuisi, yhden indie-kehittäjän tarvitsi luoda uudelleen ja parantaa peliä, joka on universaalisti luettu aikamme toimintaklassikoksi. Kyse on tietysti Half-Lifesta. Black Mesa tehtiin täysin puhtaalta pöydältä ja nykyaikaisen grafiikan kanssa. Onneksi jokainen laukaus oli kuin dopamiinia, joka hurmasi niin veteraanit kuin uudetkin pelaajat. Samaan aikaan tarina välitti uskomattoman tunteen yksin jälkeen jäämisestä ja selviytymiskamppailusta. Black Mesa ei ole vain yhtä hyvä kuin alkuperäinen Valven tuotos - se on jopa parempi, koska se korostaa Half-Lifen parhaita puolia ja tiivistää höttöä. Hatunnostonarvoinen taidonnäyte ansaitsee paalupaikan parhaimpien uusintajulkaisujen listalla.



      Ladataan seuraavaa sisältöä