Suomi
Gamereactor
artikkelit

Vuoden peli 2014: Paras uusiojulkaisu tai kokoelma

Gamereactorin toimitus on jälleen miettinyt päät puhki vuoden parhaimpien pelien listauksessa. Tänään vuorossa vuoden 2014 viisi parasta uusiojulkaisua tai kokoelmaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Vuoden peli 2014: Paras uusiojulkaisu tai kokoelma

5. Sleeping Dogs: Definitive Edition (PS4, Xbox One)
United Front Games - Lue arvio

United Front Gamesin Sleeping Dogs oli vallan mainio peli, mutta valitettavasti se lukeutui vuoden 2012 aliarvostetuimpiin julkaisuihin. Onneksi se käännettiin Sonyn ja Microsoftin nykyisille konsoleille, ja pakettiin lykättiin mukaan myös kaikki julkaistut lisäosat. Wei Shenin soluttautuminen Hong Kongin triadeihein on verinen ja brutaali seikkailu, jossa kahinat hoidetaan avoimen maailman peleille poikkeuksellisesti nyrkeillä. Graafisesti ei ylletä aivan PS4:n ja Xbox Onen huipputasolle, mutta värejä pursuava Hong Kong on silti vaikuttavan näköinen.

Vuoden peli 2014: Paras uusiojulkaisu tai kokoelma
Tämä on mainos:

4. Tomb Raider: Definitive Edition (PS4, Xbox One)
Crystal Dynamics - Lue arvio

Tomb Raider nollasi onnistuneesti koko sarjan, ja toisaalta sen remasterointi onnistui nimensä mukaisesti nousemaan pelin parhaaksi versioksi. Mukana ovat kaikki julkaistut lisäosat sekä yksi luolasto, josta pääsivät nauttimaan aikaisemmin vain ennakkotilaajat. Graafiset parannukset erottavat uusiojulkaisun edellisestä sukupolvesta tehokkaasti, ja ne tuovat mukavasti potkua pelin tarinaan ja tunnelmaan. Elokuvamainen Tomb Raider on edelleen kokemisen arvoinen, etenkin jos missasi sen alkuperäisen version.

Vuoden peli 2014: Paras uusiojulkaisu tai kokoelma

3. Diablo III: Ultimate Evil Edition (PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360)
Blizzard - Lue arvio

Tämä on mainos:

Kolmannen Diablon "täydellisen pahuuden painos" niputtaa yhteen kaiken peliin julkaistun sisällön, ja parantaa ulkoasua vielä piirun verran. Reaper of Souls -lisuri tuo mukanaan tankkimaisen Crusaderin, joka jakaa piruille ja perkeleille pyhää sanaa ketjunuijansa avulla. Tarina saa myös ylimääräisen viidennen näytöksen, ja koko komeus kruunataan uudella Adventure Modella. Siinä juonella ei ole enää mitään merkitystä, ja koko maailma avautuu hiekkalaatikkomaiseksi temmellyskentäksi. Tässä on roolipelien parhautta varsinkin kavereiden kanssa nautittuna. Lisäksi PS4:llä ja Xbox Onella demonien ja hirviöiden lahtaaminen on upean näköistä, eikä verta ja suolenpätkiä säästellä.

Vuoden peli 2014: Paras uusiojulkaisu tai kokoelma

2. The Last of Us Remastered (PS4)
Naughty Dog - Lue arvio

The Last of Usin sydän on sen koskettava tarina. Siinä punnitaan sekä ihmiselämän arvoa että ihmisen petomaista luonnetta. Parannettu ulkoasu ja tekninen toteutus tekevät apokalyptisestä maailmasta entistä rujomman ja rajumman kokemuksen. Pulssi nousee vaarallisiin lukemiin, kun Clicker-hirviön rupinen ulkomuoto piirtyy ruudulle koko karmeudessaan. Samalla taistelukohtaukset toimivat nyt entistä paremmin, kiitos 60 ruutua sekunnissa rullaavan kuvataajuuden. Mukana on myös Ellien taustaa valottava Left Behind, joka on eräs parhaista lisureista miesmuistiin.

Vuoden peli 2014: Paras uusiojulkaisu tai kokoelma

1. Grand Theft Auto V (PS4, Xbox One, PC tulossa)
Rockstar - Lue arvio

Grand Theft Auto V ei ollut edellisellä konsolisukupolvella audiovisuaaliselta kokemukseltaan niin tajunnan räjäyttävä kuin ennakolta toivottiin. Toki se oli suurin nähty GTA, mutta sitä rajoittivat laitealustojen tehot. Ruudunpäivitys oli epätasaista, hahmojen animaatiot eivät hivelleet silmää ja autojen ohjattavuudessa oli omat ongelmansa.

Rockstar kuitenkin ilmoitti remasteroivansa pelin PS4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle. Uuteen versioon luvattiin parempaa grafiikkaa, suurempia väkijoukkoja sekä täysin uusi pelitila. Kuuta ei ole kuitenkaan lähdetty tavoittelemaan, joten peli onnistuu lunastamaan kaikki odotukset. Ruudunpäivitys on sulavaa ja kaikki on aikaisempaa yksityiskohtaisempaa. Suurin muutos liittyy kuitenkin uuteen kuvakulmaan, sillä nyt pelin voi läpäistä alusta loppuun hahmon omista silmistä katsottuna. Kyse ei ole pelkästään kosmeettisesta kikasta, sillä muutos vaikuttaa suuresti koko pelin tunnelmaan. Tämä on vaatinut myös tonneittain uusia animaatioita, jotta immersiosta saadaan uskottava. Ainoastaan tuttu juoni jätti aavistuksen kylmäksi, mutta muuten Grand Theft Auto V ansaitsee paikkansa vuoden parhaana uusiojulkaisuna.

- Paras hahmo
- Paras design
- Paras tarina
- Paras indie-peli



Ladataan seuraavaa sisältöä