Suomi
Gamereactor
artikkelit

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 1

Uusi vuosi ja uudet kuumat kujeet. Listasimme 20 eniten kuumoittavaa odotusta aiheuttavat pelijulkaisut tulevalta 12 kuukaudelta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

2014 oli todellinen myöhästymisten vuosi. Asianlaita saattoi tietysti viime vuonna ottaa nuppiin, mutta vastaavasti se tarkoittaa, että nyt alkanut 2015 näyttää huikeammalta pelivuodelta kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Kuumia tulevia pelejä mahtui alustavalle listallemme yli 50 kappaletta, joten karsiminen pariin kymmeneen ehdokkaaseen oli raastava urakka. Tässä osassa käymme läpi täysin subjektiivisen listamme sijat 20.-16.

Mitkä ovat omat suosikkisi ja missä menimme vikaan? Osallistu keskusteluun kommenteissa ja kokoa omat listasi.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 1Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 1
Tämä on mainos:

20. Life is Strange - Katso traileri
Alustat: PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360 - Julkaisu: 30.1.
Episodimaiset seikkailupelit ovat nykyään kovaa huutoa, mistä on todisteena Telltalen useat pelisarjat. Tälläkin hetkellä studiolla pyörii pari pelisarjaa yhtä aikaa. Tämän perässä markkinoille pyrkii nyt myös Square Enix, jonka julkaisema Life is Strange vaikuttaa mielenkiintoiselta seikkailupeliltä.

Life is Strangen tarina keskittyy Maxine Caulfield -nimisen opiskelijan ympärille, joka havaitsee pystyvänsä manipuloimaan ajan kulumista. Ajan muuttamisesta seuraa kuitenkin perhosefektejä, joten pienillä teoilla voi olla suuria seurauksia tulevaisuudessa. Toivottavasti peliä työstävä Dontnod Entertainment (mm. Remember Me) osaa ottaa herkullisesta aiheesta kaiken irti. Pelin ensimmäinen episodi ilmestyy jo tammikuun lopulla, joten saamme pian selvää kuinka ranskalainen studio on tehtävässä onnistunut.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 1
Tämä on mainos:

19. Cuphead - Katso traileri
Alustat: Xbox One, PC - Julkaisu: 2015
Yksi viime E3-messujen hauskimman näköinen peli oli epäilemättä kanadalaisten veljesten, Chad ja Jared Moldenhauerin, kehittämä Cuphead. Se lainaa ulkoasun ja musiikit suoraan 1930-animaatioelokuvista yhdistäen ne Megaman-tyyliseen pelimekaniikkaan. Odotettavissa on siten suoraviivaista tasohyppelyä ja räiskimistä äärimmäisen värikkäissä merkeissä. Peli erottuu kuitenkin massasta keskittymällä pääasiassa pomotaisteluihin. Kehittäjät ovatkin haastatteluissa kertoneet, että juuri ne ovat heidän mielestään aina parasta tämänlaisissa peleissä. Cuphead on näillä näkymin tulossa konsolipuolella vain Xbox Onelle, mutta se nähdään myös Steamin kautta PC:llä.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 1

18. Persona 5 - Katso traileri
Alustat: PS3, PS4 - Julkaisu: 2015
Persona -sarja on mielenkiintoinen poikkeus japanilaisten roolipelien parissa, sillä sen aiheet eivät ole olleet mitenkään perinteisiä. Niissä ei seikkailla tylsässä fantasiamaailmassa tai futuristisessa miljöössä, sillä tapahtumat sijoittuvat arkisiin ympäristöihin. Juonissa sivutaan aina jotain suurempaa teemaa ihmisyydestä, tosin mukana on myös runsaasti kauhua.

Uusin osa on ollut kehitteillä jo useita vuosia, mutta tänä vuonna pelin olisi viimeinkin tarkoitus valmistua. Tietoa on jaettu nihkeästi, mutta tiedämme ainakin sen pääteeman. Kaiken keskiössä ovat yhteisön asettamat säännöt, ja se miten ne rajoittavat yksilön elämää. Sarjan tuottaja kertoi vapauden olevan tärkeä osa pelikokemusta, eikä sellaista ole vielä nähty aikaisemmissa osissa. Jäämme innolla odottamaan, millainen kokemus Persona 5 lopulta on. Toivottavasti se herättää aikaisempien osien tavoin runsaasti ajatuksia.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 1Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 1

17. Devil's Third - Katso traileri
Alustat: Wii U - Julkaisu: 2015
Wii U:lle on odotettavissa muutama todella kova julkaisu 2015, ja yksi näistä on eittämättä Team Ninjan entisen pääjehun Tomonobu Itagakin uutuus Devil's Third. Valhalla Studios on kehittänut peliä tuskastuttavan hitaasti, mutta Itagaki on jatkuvasti lupaillut odotuksen olevan sen arvoista. Hänen mukaansa Devil's Third tulee ravistelemaan toimintapelien perusteita oikein kunnolla. Viimeiset Ninja Gaidenit ovat olleet karvaita pettymyksiä, joten uudesta pelistä toivotaan toimituksessa kolmannen persoonan toimintapelien uutta pelastajaa.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 1

16. Project Cars - Katso traileri
Alustat: PC, Wii U, Xbox One, PS4 - Julkaisu: 20.3.
Project Carsilla on vaatimaton tavoite olla kaikkien aikojen realistisin ajosimulaattori. Ja kaikki näyttäisi olevan hyvällä mallilla, tosin työtä on vielä edessä ennen maaliskuussa tapahtuvaa julkaisua. Toimittajamme kävi kokeilemassa peliä viime vuoden puolella studiolla ja oli näkemästään erittäin vaikuttunut. Tosin testattavana oli vain pari pirssiä ja rataa, joten kokemus jäi kuitenkin pintaraapaisuksi. Autojen fysiikat ovat kuitenkin kunnossa, ja muun muassa Oliver Webb ja Ben Collins käyttävät peliä apunaan treenauksessa. Parin kuukauden päästä näemme lopulta, uhkaako Project Cars todella syrjäyttää markkinoiden johtavat autopelisarjat.



Ladataan seuraavaa sisältöä