Suomi
Gamereactor
artikkelit

Vuoden peli 2015: Pahin pettymys tai huonoin peli

Gamereactorin toimitus on taas kerran miettinyt päät puhki vuoden parhaimpien ja pahimpien pelien listauksessa. Tässä artikkelissa listataan vuoden 2015 viisi pahinta pelikokemusta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Sanotaan että pettymykset ovat osa elämää. Tämä pätee osuvasti myös videopelien suhteen. Tänä vuonna olemme Gamereactorissa saaneet käsiimme valtavan määrän hyviä pelejä, mutta mukaan mahtuu myös sellaisia, jotka saavat puistattelemaan päätämme ihmetyksen takia, miten kummassa jotkin typerryttävät epäonnistumiset on ylipäätänsä olleet mahdollisia.

Onneksi todella huonot pelit ovat suhteellisen harvassa. Pelien tekeminen on niin kallista, että monet heikotkin esitykset ovat yleensä sentään jotenkuten keskinkertaisia. Pettymykset ovat sitten toinen juttu. Ne jakavat enemmän mielipiteitä, sillä odotukset vaihtelevat hurjasti. Tähän listaan yritimme kuitenkin kerätä viisi esimerkkiä sekä umpisurkeista että odotukset pettäneistä peliteoksista.

Mitkä ovat suurimmat inhokkisi ja pettymyksesi vuoden 2015 varrelta? Kerro mielipiteesi ja tee oma listasi kommenteissa toimituksen ja muiden lukijoiden iloksi.

Vuoden peli 2015: Pahin pettymys tai huonoin peliVuoden peli 2015: Pahin pettymys tai huonoin peli
Tämä on mainos:
Vuoden peli 2015: Pahin pettymys tai huonoin peliVuoden peli 2015: Pahin pettymys tai huonoin peli

5. Afro Samurai 2: Revenge of Kuma (PC, PS4, Xbox One)
Redacted Studios - Lue lisää
Lisenssipelien kirous iski jälleen. Afro Samurai ei ole niitä tunnetuimpia nimekkeitä, joten on syytä kysyä oliko jatko-osalle kysyntää alunperinkään. Jotain katastrofista tapahtui kuitenkin kehitysprojektissa. Peli julkaistiin täysin rikkinäisenä ja kaatuili etenkin PC:llä jatkuvasti. Julkaisun tila oli niin huono, että studiokin häpesi ja lopulta veti pelin pois myynnistä. Hienoa että sentään myönsivät erheensä ja pyysivät anteeksi. Lisää Afro Samuraita tuskin nähdään enää jatkossa.

4. Alone in the Dark: Illumination (PC)
Pure FPS - Lue lisää
Mitäköhän Pure FPS:llä oikein ajateltiin? Legendaarisen kauhuseikkailun nimellä rahastamista luultavasti. Alone in the Dark: Illumination ilmestyi kesällä vaivihkaa ja hyvä niin. Kyseessä on äärimmäisen geneerinen tiimiräiskintä maustettuna yliluonnollisilla elementeillä. Jo idea Alone in the Dark -moninpelistä on pystyyn kuollut, mutta toteutuskin onnistuttiin sössimään. Peli on sysiruma, ruudunpäivitys tökkii jopa hävittäjäluokan pelitietokoneella ja pelattavuus tuntuu vähintään 10 vuotta vanhentuneelta. Ei jatkoon.

3. Godzilla (PS3, PS4)
Natsume - Lue lisää
Voi rähmä! Kuinka vaikeaa on tehdä hyvä peli jättimäisistä toisiaan vastaan taistelevista ikonisista hirviöistä? Aika perhanan vaikeaa ilmeisesti, sillä Natsume-pelistudion heinäkuussa ilmestynyt Godzilla oli monien edellisten yrittäjien ohella taas kerran kirvelevä pettymys. Toimituksessa oltiin pelin suhteen hetken vertaa toiveikkaita, sillä ennakkomateriaalit näyttivät kohtaisen lupaavilta. Todellisuus oli kuitenkin karu. Pelaaminen kävi nopeasti puuduttavaksi, sillä pelimuotoja ja hirviöitä oli loppujen lopuksi häpeällisen niukasti. Lisäksi graafinen ulkoasu oli harmaa ja tylsä. Luulisi että hirviöiden kuninkaasta ja kumppaneista saisi helposti hieman väriäkin irti. 60 euron hintaan Godzillaa ei voi suositella edes kaijujen suurimmillekaan faneille.

Tämä on mainos:

2. Hatred (PC)
Destructive Creations - Lue lisää
Ihmisvihaa, massamurhaamista ja natsiviittauksia. Hatredin tekijöiden ainoa ansio lienee se, että osaavat pelata mediapeliä suhteellisen hyvin. Pelin onnistui kerätä huomiota paljon törkeällä sisällöllään, johon monet reagoivat suuttumuksella, banneillä ja boikoteilla. Videopeleissä on toki paljon väkivaltaa ja rankkaa sisältöä, mutta raja ylittyi Hatredin kohdalla myös Gamereactorissa. Kukaan toimituksessa ei edes kansainvälisellä tasolla suostunut ottamaan peliä arvioitavaksi, mutta lyhyiden testiversioiden perusteella ei pelin laatukaan päätä huimaa. Lähinnä kysymys on keskinkertaisesta toimintapelistä, joiden tekijöiden uusnatsismiaatteet jää epäselväksi. Oksettava tapaus.

1. Tony Hawk's Pro Skater 5 (PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360)
Robomodo - Lue arvio
Voihan kananlento! Toni Haukan viidettä osaa odotettiin innolla, kun pelintekijät lupailivat jatko-osan olevan uskollinen alkuperäisten pelien tunnelmalle. Epäilykset nousivat kuitenkin pinnalle, kun ennakkotapahtumia peruttiin, eikä arviokappaleita kuulunut julkaisupäivän lähestyessä. Activision veti pelin suhteen täyden hiljaisuuden ja karmea tilanne selvisi vasta, kun peli ilmestyi vajaata viikkoa ennen Yhdysvalloissa.

Tony Hawk's Pro Skater 5 oli täydellinen lento betonille naama edellä viiden metrin korkeudelta ja ilman kypärää. Peli oli ja on muutamasta korjauspäivityksestä huolimatta edelleen yksi bugisimpia ja keskeneräisimpiä julkaisuja tänä vuonna. Se yrittää epätoivoisesti muistuttaa alkuperäisiä, mutta sen keskeiset pelimekaniikat eivät yksikertaisesti toimi. Pelaaja löytää itsensä turvaltaan tai oikeammin lattian ja seinien ulkopuolelta jatkuvasti vaikka kuinka yrittää parastaan. Graafisesti Pro Skater 5 on tylsä ja pastellinsävyinen masennuspilleri, jota ei voi suositella oli sitten kuinka iso skeittipelien fani tahansa. Kierrä kaukaa ja nappaa mieluummin mikä tahansa muu sarjan peli tilalle.

Vuoden peli 2015: Pahin pettymys tai huonoin peli


Ladataan seuraavaa sisältöä