Suomi
Gamereactor
artikkelit
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: One Night in Karazhan - 4. siipi

Karazhanin tornissa on viimeisten viikkojen aikana sattunut ja tapahtunut vaikka kuinka paljon, mutta nyt määränpää häämöttää. Malchezaarin portaali ei kuitenkaan ole aivan käden ulottuvilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ensimmäisenä vastaan asettuu Nielas Aran, Medivhin isän henki, joka ei juhlista piittaa. Tämä ärripurri ei halua yhtään juhlavierasta tornin huipulle, ja ärähtelee pelaajalle tehostetuilla loitsuilla. Tätä peliä voi pelata kaksin, sillä Shade of Aranin hero power antaa molemmille puolille lisää loitsuvahinkoa. Loitsupakoilla ei kauan nokka tuhise, sillä Aranin pakasta ei paljoa parannusta löydy. Varo kuitenkin secrettejä, sillä yksi niistä on pomon oma Flame Wreath. Jos hyökkäät Flame Wreathin ollessa aktiivisena, kaikki puolellasi olevat hahmot hyökkääjää lukuun ottamatta ottavat suuren määrän vahinkoa.

Netherspite tuotti tuskaa korttivaras-Priestilleni, sillä lohikäärmeen pakasta ei löytynyt yhtään käskyläistä. Lähes kaikki vahinko tulee Netherspiten omasta sankarivoimastaan. Kentällä olevat portaalit tehostavat Netherspiteä, ja käskyläiset tulee asetella säteiden eteen, aivan kuten World of Warcraftin taistelussa. Taistelu muistuttaa hieman Curse of Naxxramasin Patchwerk-taistelua, tosin Netherspiteltä löytyy loitsuja omasta takaa. Tuskaa se ei kuitenkaan tuota, kunhan pakastasi löytyy käskyläisiä.

Viimeinen koitos on Medivhin pelastaminen. Moroes ottaa ohjat käsiinsä ja yrittää valita oikean portaalin, mutta nappaakin sen sijaan Nazra Wildaxen, täysin satunnaisen ja olemattoman örkkisoturin vanhan Horden riveistä. Vanhan Horden olemassaolo antaa kuitenkin pientä selkeyttä One Night in Karazhanin ajanjaksolle: se tapahtuu ennen Dark Portalin aukaisemista ja örkkien ilmaantumista Azerothiin. Kun Nazra on hoideltu, saa Moroes viimein haltuunsa portaalin, jonne Malchezaar ja Medivh katosivat. Malchezaar aloittaa vuoronsa varsin usein tyhjentämällä pöydän Twisting Netherillä ja luomalla 6/6 Abyssalin hero powerillaan. Medivh kuitenkin antaa Atieshin: sauvan, joka loitsuja loitsimalla luo samanhintaisia käskyläisiä pöydälle, aivan kuten Summoning Stone. Taistelu hoituu varsin helposti, vaikka ei omaakaan Medivhin loitsuja.

Näin seikkailu on saatu päätökseen. Medivh on pelastettu, kortit ansaittu ja juhlat voivat jatkua.

Tämä on mainos:
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Medivh's Valet: Magen käskyläiset ovat viime aikoina olleet siinä mielessä mielenkiintoisia, että ellei niillä ole tekemistä loitsujen kanssa, ei niitä haluta pelata. League of Explorersin Ethereal Conjurer on suosiossa, Animated Armor ei. Medivh's Valet tekee kuitenkin vaikutuksellaan Frostboltin verran vahinkoa, joskin ilman jäädytystä, mutta vaatii (yleensä) kolmen manan secretin. Ilman Mad Scientistiä standard-formaatissa Medivh's Valetin erittäin kova vaikutus voi tulla kalliiksi, mutta kuten Avian Watcherin kohdalla mainitsin, Magen secreteistä löytyy pitkäkestoisuutta esim. Ice Blockin kohdalla. Kortti on erittäin tehokas, mutta sille on vaikea löytää omaa pakkaa, aivan kuten Avian Watcherinkin kohdalla.

Areenassa kahden manan 2/3 kelpaa kyllä, ja secret-synergia on oiva lisä.

Spirit Claws: Yhden manan aseeksi tämä on törkeän tehokas. Shamaanilla on valmiiksi jo luonnollinen tapa saada loitsuvahinkoa Wrath of Air Totemin avulla, ja Bloodmage Thalnos ja Azure Drake luovat jo valmiiksi oivia ratkaisuja. Yksinään tätä on vaikea saada toimimaan, mutta loitsuvahinkopakan voi helposti luoda esim. Maelstrom Portalin avulla. Ehdottomasti kova kortti, mutta aivan kuten Medivh's Valetin kanssa, sille on vaikea löytää omaa pakkaa.

Tämä on mainos:

Areenassa kortti ei ole huono, sillä se on ase, mutta sen kanssa joutuu pääosin turvautumaan hero poweriin.

Ethereal Peddler: Roguen viimeinen kortti panostaa varastettuihin kortteihin tehokkaasti. Viiden manan 5/6 noudattaa oletusarvoa, joten ilman tehoaankin se tekee tehtävänsä. Jo yhden varastetun kortin halventaminen tekee kortista kuitenkin äärimmäisen tehokkaan, ja useampi kortti vain kiihdyttää sitä entisestään. Tämä kortti ei itsessään ole hyvä, mutta tämä kortti tekee Burglesta hyvän. Kerta Undercity Huckster on suosiossa, uskon, että Burgle-pakat nousevat viimeinkin pinnalle.

Areenassa kortti on pahimmillaan (ja melko usein) Pit Fighter, mikä on erittäin hyvä areenakortti. Ehdottomasti vakaa valinta.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Netherspite Historian: Kahden manan 1/3 ei piirteillään ylpeile. Yksi hyökkäyspiste hoitelee pääasiassa vain yhden manan käskyläiset, jos niitäkään. Lohikäärmekortti sopii käytännössä vain Priestin ja Paladinin lohikäärmeversioihin, ja Priestillä on valmiiksi parempi kahden manan loharikortti. Jos korttia vertaa Museum Curatoriin, on se piirteiltään parempi. Mutta Museum Curatorin teho oli seuraavan vuoron Velen's Chosenissa, mitä ei standard-formaatissa enää nähdä. Tempokorttina tämä siis toimisi pääasiassa Paladinilla kolmannen vuoron Seal of Championsin kanssa, mutta Paladin myös haluaisi pelata Nightbane Templarin sillä vuorolla. Korttia ei pidä siis ajatella käskyläisenä, vaan Journey Belowin kaltaisena "Discover a Dragon" -korttina. Onko moisella pahemmin järkeä?

Areenassa kortti on aika lailla turha luulo. Lohikäärmesynergian löytäminen voi olla vaikeaa, ja ilman sitä sen piirteet eivät ole kannattavat.

Book Wyrm: Lyhyesti sanottuna se on neljän manan ruho, jossa on kahden manan tilannekohtainen Shadow Word: Pain. Se säästää kortin, mutta kuudennen vuoron jälkeen ei usein nähdä heikkoja käskyläisiä. Dragon Paladin voisi ehkä hyödyntää sitä Kodon korvikkeena, mutta onko moiselle niinkään tarvetta? Sanoisin, että ei. Toivoisin, että olisi.

Areenassa ei käy päinsä. Lohikäärmesynergian puute tekee kortista turhan kalliin.

Moonglade Portal: Portaalien viimeinen versio on siinä mielessä ainutlaatuinen, että kuuden manan kortilla saa samanhintaisen käskyläisen. Kuten aikaisempien portaalien kanssa, satunnainen käskyläinen ilman mahdollista Battlecrytä on hieman hintaansa heikompi, joten tulos on ymmärrettävä. Lisäksi varsinainen parannus voi jäädä heikoksi: kenties terveys onkin jo täysissä, tai ehkä käskyläisesi tarvitsee kahden terveyspisteen parannusta. Tämä on kuitenkin Druidin versio Paladinin Guardian of Kingsistä, jota ei ole pahemmin näkynyt enää areenan ulkopuolella. Portaali tekee kuitenkin tehtävänsä erittäin hyvin, mutta kortille ei valitettavasti löydy käyttöä kaiken maailman Token- ja Fandral Druidien keskuudessa.

Areenassa kortti kuitenkin toimii erittäin hyvin, missä se on lähes varma valinta.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Malchezaar's Imp: Discard Warlockin uusin tulokas on yhden manan pikkupiru, joka käytännössä kumoaa discardin vaikutuksen. Siinä missä Silverware Golem ja Fist of Jaraxxus joutuvat luottamaan siihen, että discard osuu oikeaan korttiin, Malchezaar's Imp ei moisesta välitä. Korttien nostaminen voi myös toimia, jos huonot käsikortit täytyy vaihtaa parempaan. Ehdottomasti hyvä kortti, mutta Discard Warlock pakkatyyppinä on mielestäni yhä kyseenalainen.

Areenassa kortti saavuttaa hyvän piirrearvon, mutta vaikutusta tuskin pääsee usein hyödyntämään.

Ironforge Portal: Warriorin oma portaali antaa, yllätys yllätys, lisää panssaria. Neljä panssaria ei ole huono luku, mutta neljän manan käskyläisillä on usein Battlecry-vaikutuksia, joiden menettäminen voi heikentää käskyläistä ratkaisevasti. Korttia on ajateltu Shieldmaidenin perilliseksi, varsinkin pakoissa, missä C'thun-synergiaa ei voi kasata Ancient Shieldbearerin tueksi. Neljän manan käskyläiset kuitenkin ailahtelevat aina 1/1 Faceless Shamblerista aina 7/7 Flamewreathed Facelessiin. Jos Dragon Warrior ja C'thun Warrior eivät olisi niin kovassa suosiossa, uskoisin tämän kortin toimivan. Nyt se vain jää käyttämättä.

Areenassa panssari jää usein hyödyntämättä, jolloin kortti on vain pieni terveyslisä ja satunnainen käskyläinen. Mikä voi sopia pakkaan tai olla sopimatta. Ei huono, ei järin hyvä.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Medivh, the Guardian: Kahdeksan manan 7/7, joka ei varsinaisesti tee pöydässä mitään, ei kuulosta järin hyvältä. Medivhin luoma ase on seikkailussakin nähty Atiesh, jolla on Summoning Stonen vaikutus: aina kun loitsit loitsun, se luo samanhintaisen käskyläisen puolellesi, menettäen samalla yhden latauksen. Summoning Stonen suurin ongelma olikin juuri sen hinta ja pöydässä pysyminen. Viiden manan Summoning Stone antoi käyttää vain 5 manaa seuraavaan loitsuun, jonka jälkeen vihollinen pystyi vapaasti tuhoamaan sen. Atieshin avulla voi varsin helposti saada Mind Controlin tarjoama kymmenen manan käskyläinen. Atieshin ongelmaksi kuitenkin muodostuvat Acidic Swamp Ooze ja Harrison Jones, joita molempia pelataan tällä hetkellä erittäin paljon. Jos Medivh nousee suosituksi, Ooze ja Harrison seuraavat perässä. Tällä hetkellä Medivh ei kuitenkaan kanna suositun kortin leimaa, joten vastustajat tuskin säästelevät Harrisoniaan mahdollista Medivhiä varten.

Areenassa Medivh riippuu aika paljon pakkaan kerätyistä loitsuista. Tilanteellisesti kuitenkin todella hyvä kortti.

Prince Malchezaar: Tämä kortti on ilmeinen nyyppäansa: Prince Malchezaaria ei kannata sokeasti lisätä jokaiseen pakkaan, ajatellen saavansa suuren edun kaikista niistä legendaarisista korteista. Totuus on kuitenkin se, että jos pakkaan on laitettu juuri tietyt kortit, joilla haluaa voittaa, niin satunnaiset kortit seassa heikentävät mahdollisuutta nostaa juuri se tietty, haluttu kortti. Lisäksi monella legendaarisella kortilla on joko synergian puute tai ne ovat muuten vain kehnoja. Ainoat pakat, missä Prince Malchezaaria on järkevä pelata, ovat ne, jotka havittelevat voittoa korttien loppumisen kannalta. Erittäin hitaat Warrior-pakat haluavat kerätä panssaria ja odottaa, että vihollisilta loppuvat kortit. Mutta vaikka kutsuinkin tätä nyyppäansaksi, on Prince Malchezaar silti hyvä kortti uusille pelaajille. Kortin avulla pääsee kokeilemaan legendoja, joita ei omasta kokoelmasta löydy, ja jos peliä ei ota vakavasti, on kortti erittäin hauska. Lisäksi 30 legendaarisen kortin pakat ovat nyt historiaa, kun voi luoda 35 legendaarisen kortin pakan.

Areenassa sanoisin, että Prince Malchezaar on yksi parhaimmista valinnoista, mitä voi löytyä. Iso osa legendaarisista korteista ovat kalliita ja tehokkaita kortteja, joka toimii areenassa erittäin hyvin. Se valitettavasti heikentää alkupeliä hieman, joten seuraavien korttien kannattaa olla keveämmästä päästä.

Violet Illusionist: Kolmen manan 4/3, joka toimii pääasiassa vain aseluokilla. Kolme terveyspistettä tarkoittaa, että käskyläinen kuolee varsin nopeasti, joten etu pitäisi saada samalla vuorolla. Sieluni silmin pystyn näkemään, kuinka unelmatilanteessa Fool's Banella saa lyötyä neljä kertaa ottamatta yhtään vahinkoa. Tällaista tilannetta lukuunottamatta en näe syytä korvata Violet Illusionistiä vain jollain paremmalla kortilla. Vaikkapa Bashilla tai Earthen Ring Farseerillä.

Areenassa kortin peruspiirteet toimivat, vaikka 3/4 olisikin parempi piirrearvo. Kortti tekee kuitenkin tehtävänsä korttina.

HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä