Suomi
Gamereactor
artikkelit
Call of Duty: Black Ops

Call of Duty: Black Ops

Black Ops antaa pelaajien sukeltaa CIA:n salaisten operaatioiden maailmaan, jossa suurvallan politiikkaa toteutetaan kansainvälisten sääntöjen ulkopuolella, poliittisten kanavien ohitse. Nyt ei leikitä James Bondia, vaan käydään tositoimiin valikoitujen erikoisjoukkojen miesten hahmossa. Miesten, jotka kokevat muun muassa kylmän sodan kuumimmat hetket.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Activision esitteli Gamereactorille Lontoossa osia kahdesta Call of Duty: Black Opsin kentästä, joista ensimmäinen alkoi hyvinkin korkealentoisissa merkeissä, nimittäin Blackbird-tiedustelukoneen ohjaimista. Tämän legendaarisen, ajankuvaa erinomaisesti tiivistävän lentovehkeen kopista käskytettiin maan pinnalla etenevää, punaisten tutka-asemaa lähestyvää joukkoa reaaliaikastrategian hengessä. Kun sopiviin asemiin oli päästy, siirtyi näkymä alas, samaisen joukkueen vinkkeliin.

Call of Duty: Black Ops

Maan pinnalla oli käynnissä ankara talvi, jonka vilpoisuus tuntui katsomossa asti. Toiminta käynnistyi hiippailun muodossa, joskin joillekin vastustajille tarjottiin nuolta niskaan hahmon kantamalla varsijousella. Samaisella laitteella lämmitettiin myöhemmin tunnelmaa ampumalla räjähdekärkinen nuoli kommareiden bensatankkiin, jonka jälkeen sitten siirryttiinkin avoimeen sodankäyntiin.

Tämä onkin hyvä esimerkki siitä pelimuotojen moninaisuudesta, mitä kehittelijät ovat Treyarchin Mark Lamian mukaan pyrkineet Call of Duty: Black Opsiin tuomaan. Konfliktia koetaan erilaisista perspektiiveistä, ja pelaajat pääsevät jatkuvan räiskimisen sijasta osaksi monipuolista toimintaa.

Tämä on mainos:

Räiskimisessä ei tässä tapauksessa ole silti mitään pahaa, sillä kun meno Black Opsissa käy rankaksi, jää Pelastakaa sotamies Ryankin melkoisen vaisuksi tekeleeksi. Toisessa näkemässämme kentässä oltiin Vietnamissa vuonna 1968, Huến kaupungin taistelussa, ja se räjähdysten ja tulituksen määrä mikä ruudulta pursusi hakee vertaistaan.

Call of Duty: Black Ops

Kaupunkisota on kaoottista, ja ainakin näin armeijaa käymättömälle Call of Duty: Black Ops välitti sen tavalla, joka jätti adrenaliinit pintaan vielä esittelyn loputtuakin. Erityisen herkullisia olivat hetket, joissa kutsuttiin paikalle ilmatukea helikoptereiden muodossa, joko puhdistamaan pahoja pesäkkeitä tai tuhoamaan vihollisen raskaampaa kalustoa.

Kovan kampanjan lisäksi luvassa on paranneltu, laajennettu versio aiemmissa peleissä nähdyistä moninpelimuodoista. Oman hahmoluokan luontia on syvennetty vastaamaan sitä monipuolisuutta, mitä erikoisjoukkojen miehet suosivat varusteissaan, joten jokainen pelaaja saa tuotua kentälle juuri omaa tyyliänsä vastaavan soturin.

Tämä on mainos:
Call of Duty: Black Ops

Tiukan taistelutoiminnan kaveriksi Call of Duty: Black Opsista luvataan löytyvän myös mielenkiintoinen ja intensiivinen tarina, jonka aikana pelaaja oppii tuntemaan pelin hahmot monia muita genren pelejä paremmin. Päähenkilöllä on tällä kertaa oma ääni, ja persoonattomat jokamieshahmot on jätetty historiaan. Myös tarinalla on oma historiallinen kaarensa, joskaan velmuileva Lamia ei suostunut paljastamaan kuinka lähelle nykypäivää siinä edetään. CIA:n salaiset operaatiot kun ovat myös tätä päivää.

Tämän moraalisesti arveluttavan historiallisen taustan päälle onkin selvästi rakennettu monipuolinen, räjähtävä pelikokemus, joka haastaa ulkoasullaan ja tunnelmallaan nykypäivän sotaelokuvat. Vanhoille Call of Duty -veteraaneillekin tullaan tarjoilemaan jotain uutta ja tuoretta, joka silti pohjaa siihen kokemukseen, joka aiemmista peleistä on saatu. Syksy ei voi tulla liian pian.

HQ
Call of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black Ops

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä