Suomi
Gamereactor
artikkelit

WandaVision (Disney+), ensitunnelmat

Ensitunnelmat Marvelin ensimmäisestä MCU-televisiosarjasta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Tietyn katsojakunnan mukaan Hollywood ei ota tarpeeksi riskejä, ja pysyttelee liiaksi hyväksi havaituissa kaavoissa ja lajityypeissä. Tietty totuus tässä näkökulmassa on. Supersankarielokuvia on vuosien varrella saatu hyvinkin runsaasti, ja nyt olisi jo aika jonkun kokeilla jotain uutta.

WandaVision (Disney+), ensitunnelmatWandaVision (Disney+), ensitunnelmat

WandaVision on ensimmäinen korkean profiilin televisiosarja Marvelin MCU-sarjassa. Kysymyksessä ei ole supersankarisarja ainakaan toistaiseksi, ja se itsessään on jo mukavaa vaihtelua. Tarjolla on melkein David Lynchin inspiroima versio 1950- ja 1960-lukujen komediasarjoista, ja vain ajoittain harhaudutaan tästä tyylistä sivupoluille.

Tämä on mainos:

WandaVision näyttää sijoittuvan Avengers: Endgamen jälkeiseen aikaan. Wanda Maximoff eli Scarlet Witch ja The Vision ovat perinteinen lähiössä asuva aviopari Westview'n pitäjässä. Molemmat pitävät supervoimansa uteliailta naapureilta piilossa, ja ajautuvat mitä erilaisimpiin tilanteisiin. Luvassa on muun muassa television visailuohjelmaa ja The Visionin esimiehen päivällisvierailua. Ensimmäisessä kahdessa jaksossa hypätään jo ilman selvää syytä 1950-luvulta 1960-luvulle. Wanda alkaa epäillä, ettei kaikki ole niin kuin pitää.

Toistaiseksi ei siis ole vielä esitelty pääpahista, eikä maailmaa ole tarvinnut pelastaa. Ensimmäiset kaksi jaksoa keskittyvät komediasarjoille tyypillisesti vitseihin. Pienien vihjeiden perusteella on havaittavissa, että jotain erityistä kuplii pinnan alla. Esimerkiksi mustavalkoisessa kuvassa näkyy äkkiä värillinen leluhelikopteri.

WandaVision (Disney+), ensitunnelmatWandaVision (Disney+), ensitunnelmat

On annettava WandaVisionille kiitosta rohkeudesta olla varsin erikoinen ensimmäisen kahden jaksonsa osalta. Kyseessä on selvästi Marvelin toistaiseksi eniten riskejä ottava sarja. Supersankarit siis taipuvat varsin moneksi.

Tämä on mainos:

Niin Elisabeth Olsen kuin Paul Bettany hoitavat roolinsa loistavasti. Selvästi ohjaaja Matt Shakman ja sarjan luoja Jac Schaeffer ovat antaneet näyttelijöiden panna parastaan. Varsinkin Bettany näyttää selvästi nauttivan työstään.

Pidin suuresti kahdesta ensimmäisestä jaksosta. Kuvaus on tehty loistavasti, ja mukana on pieniä viittauksia kuvatun aikakauden televisioviihteeseen. Jatkossa tärkeää on, miten luotu komediasarjamainen pohja ottaa sen supersankaroinnin lopulta huomioon. Alku on joka tapauksessa mahtava. WandaVision ei miellytä kaikkia, ja juuri siksi se niin upea onkin.

HQ


Ladataan seuraavaa sisältöä