Suomi
Gamereactor
artikkelit

The Falcon and The Winter Soldier (Disney+), ensitunnelmat

Tuttua, turvallista ja tyydyttävää

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Falcon and The Winter Soldier on hyvinkin perinteinen supersankaritarina, ja tutut elkeet ovat jopa haitaksi. Samanlaisia tarinoita on jo nähty useita jopa samojen henkilöhahmojen kokemina. Nämä tunnelmat lyövät leimansa ensimmäiseen jaksoon, mutta sen ei pidä haitata katsomista. Luvassa on kuitenkin hyvin tehtyä ja viihdyttävää menoa.

HQ

WandaVisionin lailla The Falcon and the Winter Soldier sijoittuu välittömästi Avengers: Endgamen jälkeiseen aikaan. Maailma on silti edelleen pirstaleinen, ja varsinkin supersankarit etsivät edelleen paikkaansa uudessa maailmassa. Niin Sam Wilson (Falcon) kuin Bucky Barnes (The Winter Soldier) ovat juuttuneet omiin masentaviin asetelmiinsa. Horisontissa nousee kuitenkin jo uusi uhka, kun mystinen organisaatio haluaa palata takaisin menneisiin aikoihin.

Niin organisaatio kuin pääpahis Helmut Zemo loistavat ensimmäisessä jaksossa poissaolollaan, sillä aika menee Falconin ja The Winter Soldierin esittelyyn ja siihen, kuinka he pyrkivät löytämään uudenlaisen suunnan elämälleen Endgamen jälkeen. Yksi pitkä kohtaus tarjoaa esimakua siihen, millaista räjähtävää toimintaa on tulossa Falconin kulkiessa kanjonissa helikopterit perässään. Muuten jakso on hyvinkin rauhallista menoa.

Tämä on mainos:

Tunnelman asettaminen on tuttua, ja joillekin jopa liian tuttua. Avausjakso tuntuukin samalta kuin ensimmäinen puolituntinen elokuvassa Captain America: Winter Soldier kaikkine kansainvälisine vakoiluineen ja henkilökohtaisemmalla lähestymistavalla päähenkilöihin. Jakso voisi aivan yhtä hyvin olla Jack Ryanin tai 24-sarjan avaus.

The Falcon and The Winter Soldier (Disney+), ensitunnelmatThe Falcon and The Winter Soldier (Disney+), ensitunnelmat

Tutuista asetelmista huolimatta avausjakso ei ole huono. Niin Sebastian Stan kuin Anthony Mackie tekevät työnsä hyvin tuoden mukaan hahmoihinsa uusia ulottuvuuksia. Ja juuri sitä nämä uudet Marvel-sarjat kaipaavatkin. Muutkin näyttelijät ovat vakuuttavasti mukana, ja melkein jokainen kohtaus on hyvin ohjattu, kuvattu ja toteutettu. Kaikesta paistaa ammattimainen toteutus.

WandaVision osoitti sen, että supersankaritarinat voivat olla erilaisia kuin mitä se odotettu kaava antaa myöten. Siksi The Falcon and The Winter Soldierin avausjakso vaikuttaa hieman askeleelta taaksepäin. Kuitenkin sekin tulee selväksi, että myös vanha kaava toimii edelleen.

Tämä on mainos:
HQ
The Falcon and The Winter Soldier (Disney+), ensitunnelmatThe Falcon and The Winter Soldier (Disney+), ensitunnelmatThe Falcon and The Winter Soldier (Disney+), ensitunnelmat


Ladataan seuraavaa sisältöä