Suomi
Gamereactor
arviot
Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance

Kingdom Hearts täyttää tänä vuonna 10 vuotta, ja moneen suuntaan laajentunut sarja palaa ainakin osittain juurilleen. Kaiken keskiössä ovat jälleen Riku ja Sora, jotka joutuvat kumpikin kamppailemaan tiensä omien unimaailmojensa halki.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Osa Kingdom Heartsin maailmoista on jäänyt pysyvään uneen ja velho Yen Sid lähettää Rikun ja Soran selvittämään syytä maailmojen tilaan. Kaverusten reitit erkanevat heti alkuvaiheissa ja he huomaavat pian olevansa samojen maailmojen rinnakkaisulottuvuuksissa. Rikun ja Soran täytyy selvittää tiensä läpi pitkän seikkailun selvittääkseen unisten maailmojen salaisuuden.

Nintendon 3D-käsikonsolille loikannut Kingdom Hearts on kaksijakoinen kokemus. Toisaalta se on mukava toimintaseikkailupeli kevyellä roolipelikuorrutuksella, mutta samalla se on sekava viritys erilaisia minipelejä ja ominaisuuksia. Ensimmäisen parin tunnin aikana ei ehdi hengähtämään tai edes käsittämään kaikkea, sillä vastaan tulee koko ajan uusia ja erilaisia ominaisuuksia. Juuri kun on ehtinyt kerran kokeilla uutta taistelusysteemiä, peli heittää eteen korttitaistelun, josta päästäänkin luontevasti siirtymään erilaisiin haastetiloihin. Olisin kaivannut hieman johdattelevampaa alustusta, sillä nyt ensimmäiset tunnit kuluvat hyvin sekavissa tunnelmissa.

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance

Suurin osa peliajasta kuluu tutuissa Disneyn elokuviin perustuvissa maailmoissa tallustellen ja uusia painajaisolentoja vastaan taistellen. Nämä korvaavat aikaisemmista osista tutut Sydämettömät, mutta suurta muutosta ei ole tapahtunut. Taustatarinan mukaan Painajaiset luovat pahoja unia, mutta tällaisesta toiminnasta ei ole pelissä kyllä mitään merkkejä. Sen sijaan olentojen pääasiallinen tarkoitus tuntuu olevan ainoastaan jarruttaa etenemistä hyökymällä massoittain sankarin kimppuun. Tykinruokaa ei kuitenkaan tarvitse yksin niittää, vaan vihollisilta tippuvilla materiaaleilla voi rakentaa Henkiä, jotka ovat pahisten vastakohtia. Ne mätkivät vastustajia oman mielensä mukaan, ja välillä niiden kanssa voi tehdä tehokkaita erikoishyökkäyksiä. Kokeneille pelaajille taisteleminen on todennäköisesti liiankin helppoa, eikä eteneminen tyssää kuin ajoittain hieman kovemman vastuksen tarjoaviin pomovastuksiin.

Tämä on mainos:

Taistelujärjestelmää on uusimpaan osaan monipuolistettu flowmotion-järjestelmällä, joka mahdollistaa Soran tai Rikun pomppimisen akrobaattisesti seinillä ja suurempien vihollisten ympärillä samalla tarjoillen kivuliaita tällejä kaikille lähistöllä pyöriville. Automaattisen tähtäyksen ansiosta lähes kaikki iskut osuvat aina johonkin kohteeseen, mikä on temppuilevan kuvakulman huomioon ottaen hyvä asia. Uusi tyyli ei kuitenkaan tee taistelusta taktisempaa, vaan pikemminkin sekavampaa ja nopeampaa. Usein riittää kun ponnistaa kohti seinää ja naputtaa lyöntinappia. Todennäköisesti ainakin jokin vihollisista kuukahtaa huiman iskusarjan seurauksena. Olisin kaivannut taisteluihin hieman enemmän vaihtelua, sillä flowmotion tekee esimerkiksi taikojen käyttämisestä aika turhaa. Oikeita loitsuja ei kannata etsiä, koska rivikätyrit kukistuvat yksinkertaisella rämpyttämisellä.

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance

Roolipelimäisyyttä peliin on tuotu Henkien kehittämisellä. Värikkäät pienet apurit saavat kokemusta taistelujen myötä, ja niitä voi myös paijata kosketuskynän avulla. Jokaisella Hengellä on oma kykylautansa, jossa kokemuspisteitä käyttämällä pystyy Soralle ja Rikulle avaamaan uusia kykyjä ja ominaisuusbonuksia. Erilaisten Henkien luominen ja niiden kehittäminen on oikein mukavaa puuhastelua varsinaisen seikkailemisen ohessa.

Kingdom Hearts 3D:n paras puoli on ehdottomasti sen vaikuttava ulkoasu. Peli näyttää todella hyvältä varsinkin kolmiulotteisena, eikä sen ruudunpäivitys hidastu silloinkaan näkyvästi. Painajaiset ja Henget ovat kuin pieniä pehmoleluja ja ne sopivat hyvin pelin tunnelmaan. Korvia ei suoranaisesti hivellä millään mestariteoksilla, mutta musiikki on miellyttävä sekoitus vanhoja ja uusia melodioita. Ääninäyttelijätkin hoitavat homman kotiin rautaisella ammattitaidolla.

Tämä on mainos:

Kingdom Hearts 3D tarjoaa siis periaatteessa ihan mukavaa seikkailua Disneyn tutuissa maisemissa. Eniten pelillä on tarjottavaa sarjan faneille, mutta siitä löytyvät myös pikayhteenvedot aikaisempien pelien tapahtumista sarjaan vasta tutustuville. Arvosanaa painavat alaspäin ennen kaikkea liian nopea aloitus ja uuden taistelujärjestelmän sekavuus. Peli ei myöskään tarjoa kokeneimmille riittävästi haastetta, joten kokemus jää ristiriitaiseksi.

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Peli näyttää upealta, Henkien luominen ja kehittäminen on hauskaa, sisältää useita uusia Disney-maailmoja tutkittavaksi
-
Taistelut ovat yksinkertaisia ja sekavia, peli ei tarjoa haastetta kokeneille pelaajille
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä