Suomi
Gamereactor
arviot
Pokémon Black/White 2

Pokémon Black/White 2

Loppukesällä julkaistu Pokémon: Conquest oli oiva välipala, jonka avulla jaksoi odottaa uuden taskuhirviöpelin julkaisua. Nyt pääateria on saapunut ja taas on pakko kerätä ne kaikki.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Black 2 ja White 2 -pelit jatkavat tietenkin edellisten osien viitoittamalla tiellä. Team Plasman juonimasta pokémonien vapauttamisyrityksestä on kulunut jo kaksi vuotta, ja edellisen osan sankarit ovat siirtyneet seikkailemisesta muihin tehtäviin. Biancasta on tullut apulaisprofessori tohtori Juniperille, kun taas Cheren on saanut oman harjoitussalin johdettavakseen. Team Plasma tekee myös näyttävän paluun. Tosin nyt heidän riveissään näyttäisi vaikuttavan kaksi erilaista ideologiaa, joista toinen on huomattavasti synkempi kuin pelkkä pokémonien vapauttaminen.

Black ja White 2 sijoittuvat edellisistä osista tuttuun Unovaan. Täysin vanhoissa jalanjäljissä ei sentään kuljeta. Vastassa ovat nimittäin täysin uudet harjoitussalien johtajat, ja lisäksi pelissä seikkaillaan täysin uusilla poluilla. Tutkittavaa riittää tuttuun tapaan runsaasti ja reittien varsilta löytyvät salaiset polut tahtovat viedä välillä liikaakin aikaa itse pääjuonen seuraamiselta tai pokémonien keräämiseltä.

Pelimekaniikat ovat tuttuja edellisestä osasta. Nuori kouluttaja kerää erilaisia taskuhirviöitä ja niiden avulla taistelee pokémon-harjoitussalien mestareita vastaan. Lopullisena tavoitteena horisontissa siintää Unovan mestaruuden voittaminen. Taistelumekaniikkoihin ei tässä osassa ole puututtu, vaan ne toimivat samalla tavoin kuin edellisessä pelissä. Nujakoiden ulkoasu on kuitenkin saanut pienen päivityksen, sillä nyt vastaantulevat kouluttajat myös liikkuvat. Itse taskuhirviöt ovat edelleen yhtä hurmaavia kuin aikaisemminkin.

Pokémon Black/White 2Pokémon Black/White 2
Tämä on mainos:

Uusi peli tuo mukanaan myös uusia vapaaehtoisia huvituksia. Esimerkiksi Pokéstar Studios tarjoaa mahdollisuuden osallistua elokuvien tekemiseen ja Pokémon World Tournament -kilpailussa voi osallistua turnauksiin, joista voitettavilla pisteillä voi itselleen vaihtaa muun muassa uusia liikkeitä opettavia laitteita tai erikoisesineitä. Lisäksi synkronoimalla pelin alkuperäisen Black- tai White-version kanssa voi tarinan varrella törmätä henkilöihin, jotka muistelevat aikaisempien osien tapahtumia. Tämä luo versioiden välille jatkuvuuden tunteen. Toivoa sopii, että vastaavaa ominaisuutta käytetään myös tulevissa peleissä.

Black 2 ja White 2 ovat jälleen kerran päteviä pelejä, jotka sopivat luonnollisesti jokaisen sarjan fanin taskuun. Uuden ja vanhan yhdistävän Memory Linkin ansiosta fanit saavatkin näistä peleistä eniten irti, kun taas pelisarjaan tutustumattomien kannattaa aloittaa esimerkiksi ensimmäisistä Black ja White -peleistä.

Sarjaan välissä tai toisessa vihastuneet saattavat jälleen kerran syyttää tekijöitä suurten uudistusten puutteesta, mutta me muut voimme nauttia pitkästä tarinasta, järkyttävästä määrästä kerättäviä taskuhirviöitä ja maailmasta, jossa ketään ei koskaan tapeta.

Pokémon Black/White 2
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Keräily koukuttaa vieläkin, toimivat pelimekaniikat, maailmassa riittää tutkimista, Memory Link, DS:lle hyvän näköinen ja kuuloinen
-
Todennäköisesti peli sisältää joidenkin mielestä liian vähän muutoksia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

6
Pokémon Black/White 2Score

Pokémon Black/White 2

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Loppukesän Pokémon: Conquest oli oiva välipala, mutta nyt pääateria on saapunut ja taas on pakko kerätä ne kaikki.



Ladataan seuraavaa sisältöä