Suomi
Gamereactor
arviot
Trouserheart

Trouserheart

Minun Ensimmäinen Luolakomppaukseni.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Tamperelaisten Diceworksin ja 10tonsin yhteistyönä syntynyt Trouserheart on kuin aloittelijan opas luolakomppaukseen. Nopeasti pelattava ja helposti opittava toimintapeli sisältää paljon itseään laajempien pelien olennaisista elementeistä. Värikäs tyyli toimii hienosti. Kokonaisuutena se jää kuitenkin vajaaksi potentiaalistaan.

HQ

Tarina on pelin nimen tapaan hieman normaalista poikkeava. Ketä kiinnostaa prinsessojen pelastaminen tai valtakunnan pelastaminen kun housut on viety kunkun koivista kesken päiväunien? Pahaisia varkaita pitää tietenkin käydä ojentamassa ja samalla hommata byysat takaisin. Alkuesittelyä ja loppupomoa lukuun ottamatta housuttomuuteen ei sen suuremmin palata seikkailun aikana, vaan pääpaino on vihulaisten monottamisessa.

TrouserheartTrouserheart

Toimintaperiaatteeltaan Trouserheart on hyvin yksinkertainen jopa liiallisuuksiin asti. Vasemmalla virtuaalitatilla ohjaillaan kuningasta ympäriinsä ja oikealla virtuaalinapilla hutkitaan. Siinä se. Ei erikoisliikkeitä, ei vaihtoehtoisia aseita tai kertakäyttöesineitä. Satunnaisesti luodut pienten huoneiden sarjat päättyvät kentästä riippuen joko aarrearkkuun tai pomoviholliseen. Matkalla mätkitään pieniä peikkoja, miekkamiehiä, maageja, valtavia gelatiinikuutioita ja niin edelleen. Hirviökaarti on nätisti toteutettu joskin varsin perinteinen kokoelma fantasiapelien peruskalustoa. Öttiäiset pudottavat kuollessaan kultaa ja osumapisteitä palauttavia sydämiä. Kentän jälkeen taskuun tarttuneen valuutan voi tuhlata kaupassa, parantaen joko miekkaa, kilpeä, panssaria tai kruunua. Tasaisin väliajoin päivitykset näkyvät parantuneen tehon lisäksi ulkoisesti koreampana varusteena. Tätä sitten toistetaan muutaman tunnin kestävän kampanjan ajan, kunnes loppupomo makaa kukistettuna viimeisessä linnassa.

Trouserheartin suurin ongelma on sen yksinkertaisuus. Toisaalta se toimii varmasti hyvin peligenreen ensimmäistä kertaa tutustuville, sillä ohjattavuus on selkeää ja satunnaisesti luotujen huoneiden pikkujipot riittävän yksiselitteisiä. Veteraanille se ei sen sijaan tarjoa muutaman tunnin huvin jälkeen riittävästi pidempiaikaista tekemistä tai monipuolisuutta. Viholliset eivät pudota uusia varusteita, ainoastaan rahaa päivitysten ostamista varten. Erilaisten erikoisliikkeiden puute taas typistää pelisessiot muutaman minuutin napinpaukutuksiksi. Parhaimmillaan peli onkin vaikka bussia odotellessa tai hetkellisenä ajantappajana.

Tämä on mainos:

Pelin pohja on hyvällä mallilla, kiitos värikkään ja laadukkaan toteutuksen. Allekirjoittanut toivoisi nyt, että Diceworks 10tonsin avustuksella rakentaisi tämän perustuksen päälle ladattavan sisällön tai jatko-osien muodossa. Kuninkaalla on nyt housut. Seuraavaksi tarvitaan loput vaatekaapin sisällöstä.

TrouserheartTrouserheart
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Värikäs, laadukas toteutus
-
Kovin lyhyt, liian yksinkertainen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä