Suomi
Gamereactor
arviot
Kinghunt

Kinghunt

Onnistuneen paloittelun alkeet...

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Suomalaisen Mountain Sheep -pelistudion Kinghunt lainaa vahvasti genrensä menestyneimmästä pelistä Fruit Ninjasta, tuoden samalla omat mausteensa pilkkomissoppaan. Hedelmäsalaatin sijaan pilkotaan niin samuraita, tynnyreitä, lumiukkoja ja kaikkea muuta teemoitettuihin kenttiin sisällytettyjä asioita.

HQ

Kinghunt ei tarinalla tai tutoriaaleilla koreile. Ilmeisesti paha leipuri on tuohtunut nykyiselle valtakunnalle ja päättää lekalla kiskaista sen paloiksi, asettaen jokaiselle palalle oman kuninkaankorvikkeensa. Jokainen alue on oma teemoitettu kenttänsä, jonka läpäisy avaa seuraavan, hieman vaikeamman alueen paloiteltavaksi. Etenemisen tavoitteet ovat hyvin pelkistettyjä, sillä uusien alueiden avaamisen lisäksi ideana on "vain" tavoitella mahdollisimman kovaa pistepottia.

Kinghunt

Itse kentät heittävät pelaajan silmille esineitä ja vastustajia kaikista ilmansuunnista. Tämä voi sitten joko yhdellä tai kahdella sormella pyrkiä osumaan näihin ilmassa vipattaviin asioihin. Mitä enemmän yhdellä huitaisulla saa lakoamaan, sitä nopeammin kasvaa huipputuloksiin vaadittava pistekerroin. Palikat hajoavat tyydyttävästi juuri siitä kohtaa, mihin niitä on huitaissut. Pelattavuuden kannalta ominaisuudella ei ole juurikaan väliä, mutta teknisenä suorituksena se on kunniamaininnan arvoinen.

Lisäksi vastustajien (mm. sotilaat, samurait ja niin edelleen) kohdalla huitaisut on parempi tehdä nopeasti, tai pahakkaat sivaltavat itse pelaajaa takaisin. Ukkeleiden ja esineiden lisäksi pelissä on myös erilaisia bonusesineitä, jotka kohteita jäädyttämällä, takaseinään kiinnittämällä tai polttamalla avustavat pelaajaa vaikeammista pätkistä.

Tämä on mainos:

Parhaimmillaan peli onkin todella hektistä esineiden lennellessä joka suunnasta kohti ja pelaajan pyrkiessä halkaisemaan ne mahdollisimman tarkasti ja nopeasti. Välillä peli heittää ilmaan myös läjän hajotettavia asioita yhdessä pommien kera, joita ei luonnollisesti saa huitaista. Näitä taktisempi ja tarkkuutta vaativia hetkiä voisi olla enemmänkin.

Kentän lopussa seisoo teeman mukainen pomo, joka siirretään ajasta ikuisuuteen huitomalla sitä niin penteleesti. Pelkkään vispaamiseen perustavina pomomatsit tuntuvat menetetyltä mahdollisuudelta. Taktisempi ja tarkkuutta vaativa vääntö olisi ollut huomattavasti mielekkäämpi, etenkin kun tarkan sivalluksen teknologia on muuten hyvin hallussa.

Värikäs ja pirteä yleisilme toimii hyvin. Äänimaailma koostuu ennalta arvattavasti lähinnä erilaisista viuhuntaäänistä ja hyvin toimintaa taustoittavasta musiikista. Erityismaininta pelille on annettava partikkeliefekteineenkin tasaisella 60 kuvan sekuntivauhdilla pyörivästä kokonaisuudesta, mikä takaa erittäin miellyttävän pelikokemuksen myös testatulla iPad 2:lla ja iPhone 4S:llä.

Kinghunt
Tämä on mainos:

Jotkut saattavat arvostaa puhtautta sisällössä, mutta itse olisi kaivannut lisää kilkettä esimerkiksi pienten sivutavoitteiden tai ostettavan tilpehöörin muodossa. Nykymuodossaan Kinghunt onkin kaikkien kenttien avauduttua puhtaasti huipputuloksen metsästystä. Kavereiden ennätykset olisi myös mukava nähdä selkeämmin pelin sisällä, sillä Gamecenterin oma ratkaisu on ikävän syrjässä kunnon pistekisaa ajatellen.

Kinghunt on vaivaisen 79 sentin hintaisena äärettömän helppo suositeltava. Sen toteutus on kautta linjan todella laadukasta, peliin on helppo päästä sisään ja se toteuttaa mitä parhaimmin ajatusta nopeasti pelattavasta hetken huvista. Näin halpaa peliä on tavallaan ikävä moittia sisällön puutteesta, mutta Mountain Sheep olisi voinut tuoda perustoiminnan päälle vielä vähän lisähuttua, joka pitäisi meidät hamstraajat keräämässä sitä seuraavaa kiiltävää.

Kinghunt
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Todella laadukas toteutus, sulava pelattavuus, halpa
-
Turhan yksinkertaiset tavoitteet, simppelit pomomatsit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä