LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      2014 FIFA World Cup Brazil

      2014 FIFA World Cup Brazil

      Virtuaalifutaajat pääsevät nostattamaan kesän MM-turnauksen hypeä uuden pelin myötä, mutta onko se täyden hinnan arvoinen?

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Futiksen MM-kisat lupaavat herkullista kesää penkkiurheilijoille. Monen virtuaalifutaajan kisahype kuitenkin lässähti pahasti, kun EA ilmoitti, ettei virallinen kisapeli ilmesty Playstation 4:lle ja Xbox Onelle, vaan pysyttelee vanhan polven konsoleilla. Päin vastoin kuin UEFA Euro 2012:n kohdalla, "kisapassia" ei myöskään voi ladata lisäosana netistä, vaan 2014 FIFA World Cup Brazil on julkaistu täysihintaisena myyntiversiona levyllä.

      Kisapeli verhoutuu isäntämaansa karnevaalihengen mukaisesti kirkkaisiin väreihin. Uusi tyyli erottuu verrattain jyrkästi vuosijulkaisun selkeistä linjoista ja maltillisista sävyistä, mutta räikeä ulkoasu sopii pelin henkeen kausiluontoisena hupina. Välinäyttöjen grafiikka komppaa myös tätä kokemusta. Televisiolähetyksiä mukailevan "lookin" tehtävä on nostattaa fiilistä ja houkutella satunnaisempaa pelaajaa tarttumaan ohjaimeen. Siinä tavoitteessa 2014 FIFA World Cup Brazil onnistuu.

      2014 FIFA World Cup Brazil

      Pelillisesti 2014 FIFA World Cup Brazil muistuttaa erehdyttävästi vanhan sukupolven Fifoja. Kisapeli rakentuukin suoraan tutun Impact-pelimoottorin päälle. Pelaaminen on huomattavasti suoraviivaisempaa ja nopeampaa nykysukupolveen verrattuna, sillä pelaajat pyörähtävät juoksuun, pysähtyvät ja tekevät suunnanmuutoksia kuin vettä vain. Tuloksena pelitempo on nopeampi ja ukot juoksevat päästä päähän ikään kuin keskikenttämiehiä ei olisikaan. Nettipeleissä suoraviivaisuus korostuu entisestään, mikä aiheuttaa harmaita hiuksia nykymallin harkitsevampaan ja realistisempaan vauhtiin tottuneille. Positiivisena huomiona mainittakoon erikoistilanteiden taktiikkavalinnan konkreettinen vaikutus. Hauskana yksityiskohtana rankkareita torjuessa voi yrittää härnätä laukojaa erilaisin elein.

      Tämä on mainos:

      Sisältöpuolella Captain Your Country -pelimuoto on edelleen paketin vetonaula. Euro 2008:ssa debytoinut pelimuoto seuraa yksittäisen pelaajan uraa maajoukkueen matkassa. Yksilötasolla tavoitellaan kapteenin nauhaa kisaten joukkuekavereita vastaan. Pelimuodon rasite on edelleen pisteytyssysteemi, joka toimii samalla liian yksinkertaisella logiikalla kuin debyyttiaikoina kuusi vuotta sitten: nollat pitänyt veskari ansaitsisi parempaa kuin tyydyttävän arvosanan, vaikka vetoja kohti maalia tulisi niukasti. Pelkkien matsien ohella on treenattava Skill Games -pelitilasta tuttuja harjoituksia, jotka kasvattavat futarin kokemuspisteitä. FIFA World Cupin toisessa pääpelimuodoissa voi seurata futiksen suurmaiden (sori Ruotsi) taivalta karsintalohkojen läpi. Road to Rioksi nimetty pelitila on tuttua kauraa kaksi vuotta sitten Road to Glorya pelanneille.

      2014 FIFA World Cup Brazil on parhaimmillaan kavereiden kanssa yhteisenä hupina Rion turnauksen ollessa kuumimmillaan. Tällöin kisahumu ja yhdessäolo voi korvata pelilliset puutteet. Mikäli viimeisin FIFA-peli hyllystä jo löytyy ja siten maajoukkueet sen mukana, World Cupin ostopäätöstä kannattaa harkita kahdesti sekä korkeahkon hinnan että peruutusaskeleita ottaneen pelattavuuden takia. Kyseessä on pohjimmiltaan samanlainen paketti kuin parin vuoden takainen euroturnauksen yhteydessä julkaistu kisapeli - ja se myytiin futiskansalle parinkympin ladattavana lisäpakettina.

      HQ
      2014 FIFA World Cup Brazil
      Tämä on mainos:
      2014 FIFA World Cup Brazil
      06 Gamereactor Suomi
      6 / 10
      +
      Kisatunnelma, satunnaispelaajalle matalahko aloituskynnys
      -
      Saatavilla vain vanhoille konsoleille, pelillisesti takapakkia nykysukupolveen verrattuna, hinta-sisältösuhde
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      2
      2014 FIFA World Cup BrazilScore

      2014 FIFA World Cup Brazil

      ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

      Virtuaalifutaajat pääsevät nostattamaan kesän MM-turnauksen hypeä uuden pelin myötä, mutta onko se täyden hinnan arvoinen?



      Ladataan seuraavaa sisältöä