Suomi
Gamereactor
arviot
Ultimate NES Remix

Ultimate NES Remix

Vanhoissa peleissä on aivan uutta potkua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Nintendo yllätti totaalisesti viime joulun alla julkaisemalla ilman ennakkovaroitusta WarioWare-henkisen NES-kokoelmansa, NES Remixin. Pelkän klassikkokokoelman sijaan vanhat pelit oli muutettu nopeatempoisiksi arcade-haasteiksi, ja useissa kentissä vanhat säännöt lyötiin kokonaan uusiksi.

HQ

Vielä tuolloin Nintendolta sanottiin, ettei peliä ole teknisistä syistä mahdollista kääntää 3DS-konsolille. Tämä harmitti, sillä muistan pelatessani ajatelleeni miten upeasti muutaman kymmenen sekunnin pyrähdyksiin perustunut pelimekaniikka sopisi kannettavaan muotoon. Nyt vuotta myöhemmin vanhat tekniset murheet ovat mitä ilmeisemmin jääneet taakse, sillä Ultimate NES Remix luottaa ainoastaan kannettavaan voimaan.

Pääpiirteiltään Ultimate NES Remix on siis kokoelma NES Remixistä jatko-osineen, mutta nimensä vastaisesti epätäydellisenä. Poissa ovat kaikki urheilupelit Punch-Outia lukuun ottamatta, sekä muun muassa Donkey Kong 3 ja Urban Champion.

Ultimate NES RemixUltimate NES RemixUltimate NES Remix

Mukaan mahtuneet 16 nimikettä on jaettu tuttuihin minipeliosuuksiin, sekä NES Remix -osioon, joissa esimerkiksi Kirby seikkailee Super Mario Bros. 3:n maisemissa. Onnistunut suoritus palkitaan tähdillä, joilla uusia Remix-kenttiä ja NES-klassikoita sitten availlaan. Jos haastetta haluaa tosissaan, voi pyrkiä sateenkaaritähtien arvoiseen suoritukseen, joista tosin plakkariin jää vain hyvä mieli, sillä tähtisaldoa sateenkaaret eivät kerrytä. Kenttiä on jälleen parisensataa, joten puutteista huolimatta pelattavaa on ihan mukavasti.

Tämä on mainos:

Minipelit ja remixit ovat onnistuneita haaste- ja sääntövariantteja, joiden kimppuun käy pääsääntöisesti mielellään. Kaikki pelit eivät kuitenkaan saa yhtä paljon ruutuaikaa, sillä esimerkiksi Dr. Mariota pelataan vain kuuden kentän verran, siinä missä kolmatta Mariota saa tahkota peräti 13 kentän edestä. Tasapainotus ei ole täysin onnistunut, enkä tiedä mitä sillä on oikein haettu. Ne kaikkein vanhimmat NES-pelit kun eivät ole kestäneet aikaa kovin hyvin, eikä esimerkiksi Balloon Fightia jaksa pelata enää edes yhtä kenttää.

Niinpä pelaaminen on valintoja. Tahkotako ensin tähdet irti niistä tylsimmistä peleistä, vai hypätäkö suosiolla parempien pelien kimppuun ja ottaa jämäpelien tähdet irti pienissä erissä silloin tällöin? Tämänkaltainen päätöksenteko on harmillista, sillä parhaimmillaan Ultimate NES Remixin parissa aika sujahtaa vilkkaasti ohi.

Myös paketin hinta on problemaattinen. Jos television vierestä löytyy Wii U, molemmat NES Remixit ja samalla rutosti enemmän pelattavaa saa haltuunsa puolella siitä hinnasta, mitä suppeammasta 3DS-versiosta joutuu köyhtymään. Peli tosin istuu matkapelattavaksi kuin nakutettu, joten sinänsä hankinta on helppo perustella.

Nopeatempoisena hupina NES Remix lunastaa paikkansa hyvin. Toivottavasti Nintendo siirtyisi sarjan jatkon kannalta seuraavaksi hieman tuoreempiin nimikkeisiin - SNES Remix olisi eittämättä poikaa.

Tämä on mainos:
Ultimate NES RemixUltimate NES Remix
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hauska ja nopeatempoinen, sopii loistavasti kannettavaksi
-
Epätasainen pelivalikoima, turhan kova hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä