Suomi
Gamereactor
arviot
Tales from the Borderlands

Tales from the Borderlands - Episode 2: Atlas Mugged

Pösilöinti Pandoran pinnalla jatkuu reippaissa tunnelmissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Rhysin ja Fionan tarina alkoi lupaavissa merkeissä Tales from the Borderlandsin ensimmäisessä osassa. Spoilereita vältteleville voidaan kertoa lyhyesti, että myös toinen jakso on vallan viihdyttävä kokemus, johon kannattaa tutustua.

Seuraavat kappaleet sisältävät joitakin spoilereita ensimmäisestä osasta.

Zero Sum päättyi kuumottaviin tunnelmiin Handsome Jackin palatessa takaisin Pandoran kuvioihin aiempaa läpinäkyvämmässä muodossa. Ikävä kyllä vain Rhys näkee tämän tunnetusti edesmenneen suurmiehen, joka kummittelee hänelle nyt kaikkina huonoimpina hetkinä. Fionalla on puolestaan omat ongelmansa vanhan oppi-isän petettyä sisarukset.

Atlas Mugged jatkaa ensimmäisen osan komediallista linjaa. Veijaritarinaan on selvästi löydetty oikeat käsikirjoittajat, koska läppä lentää hahmojen välillä sellaista vauhtia että heikompaa hirvittää. Telltale tekee nyt pilaa myös itsestään varsin raikkaalla tavalla. Pääosin tarinaa kuljetetaan eteenpäin rivakkaan tahtiin, ja hitaampia kohtauksia jaksosta löytyy vain pari.

Tämä on mainos:

Toinen episodi tuntuu yhtenäisemmältä ja sujuvammalta kuin edeltäjänsä. Siinä on pelattavaa (tai katseltavaa) vain noin puolisentoista tuntia, mutta se tuntuu pidemmältä kaikilla hyvillä tavoin. Kenties tämä selittyy tarinan pallottelulla Rhysin ja Fionan välillä. Maisemat ja näkökulmat vaihtuvat ahkeraan tahtiin, ja sisältöä on pelin kestoon nähden yllättävän paljon.

Mukana on tietysti myös toimintakohtauksia, jotka hoidetaan edelleen tuttuun Telltale-tyyliin. Luvassa on runsaasti Q-napin takomista, joka menee jälleen liiallisuuksiin. Vaihtelu leppoisan dialogimeiningin ja maanisen rämpyttämisen välillä on ärsyttävä, ja vähemmälläkin paukuttamisella luulisi pärjäävän. Tuoreet pelimekaniikat olisivat edelleenkin tervetulleita.

Mukana roikkuu edelleen myös "umpisuolia", kuten turhat tavarainventaariot. Esineitä käytetään joka tapauksessa kontekstivalikon kautta, ilman että niitä tarvitsee valita erikseen repusta.

Visuaalisesti Atlas Mugged näyttää ensimmäistä osaa paremmalta. Animaattorit ovat nyt paremmin uuden tyylin tasalla, ja osa välianimaatioista näyttää oikeasti todella hyvältä. Ikävä kyllä tämä luo suuremman kontrastin pelaajan hallinnoimiin kohtauksiin, joissa hahmot ovat edelleen jäykkiä yhden ilmeen mannekiineja.

Tämä on mainos:

Tälle episodille täytyy kuitenkin antaa irtopisteitä Telltalen päheimmästä introsta koskaan. Jo ensimmäinen osa päräytti elokuvallisella lähestymistavallaan, mutta Shawn Lee'n tyylikkäällä musiikilla säestetty lähes Bond-henkinen intro nostaa Atlas Muggedin aivan omaan kategoriaansa ja luo pelille välittömästi oman tunnelmansa.

Pidin Tales from the Borderlandsista jo ensimmäisen osan perusteella, mutta nyt pidän siitä vielä enemmän. En ysin verran enemmän, mutta jos kehitys jatkuu samanlaisena, on numeron kohottaminen varmasti ajankohtaista seuraavassa osassa.

HQ
Tales from the BorderlandsTales from the Borderlands
Tales from the Borderlands
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Räväkkä ja hauska dialogi, rempseä tunnelma, yllätyksellinen tarina
-
Tarpeeton napinhakkaaminen, vanhat mekaniikat, osin jähmeä ilme
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • ZillionJape
    Pelattu alustalla: Xbox One Sen jälkeen kun harkitsin Metal Gearia suurena pettymyksenä, ja edelleen olemalla sitä mieltä että se on yksi... 10/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä