Suomi
Gamereactor
arviot
Disney Infinity 3.0: Play Without Limits

Disney Infinity 3.0: Play Without Limits

Disney Infinity 3.0 vie sarjan uuteen universumiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Aika paljastaa lasketaanko Skylandersien ja Disney Infinityn kaltaiset nimekkeet todellisten pioneerien joukkoon, jotka onnistuivat yhdistämään videopelit oikean elämän leikkeihin. Vai jäävätkö ne pelkäksi kuriositeetiksi pölyttymään hyllyillä lapsuuden lelujen tapaan. Tällä hetkellä lelujen ja pelien yhdistäminen on kuitenkin osoittautunut valtavaksi menestykseksi. Olen pelannut sekä Disney Infinity että Skylanders -sarjoja alusta lähtien suurella innolla, vaikka ikäni puolesta en ehkä kuulukaan kohderyhmään. Lisäksi omat lapseni ovat olleet loistava selitys, kun olen hakenut pelikaupasta lisää leluhahmoja.

Disney Infinity 3.0: Play Without Limitsin keskeisenä teemana on Star Warsin universumi. Lucasin faneja tämä päätös varmasti kauhistuttaa, sillä osalle Star Wars on suorastaan pyhä asia. Peruspaketti sisältää videopelin, Infinity-alustan, Twilight of the Republic -pelisetin ja kaksi hahmoa, jotka ovat Anakin Skywalker ja Ahsoka Tano. Jälkimmäinen on tullut tutuksi Star Wars: Clone Wars -sarjasta. Olen aina ihaillut sarjan lelujen laatua, eikä Disney Infinity 3.0 poikkea tästä linjasta. Lelut ovat ihastuttavan yksityiskohtaisia.

Disney Infinity 3.0: Play Without LimitsDisney Infinity 3.0: Play Without Limits

Parilla hahmolla ei pitkälle pötkitä, ja lisää hahmoja on hankittava sitten kaupasta. Tarjolla ovat esimerkiksi Darth Vader, Obi-Wan Kenobi ja Yoda. Nämä saa mukaan rientoihin aikaisempia osia helpommin, sillä avaamiseen vaaditaan ainoastaan yksi pelistä löytyvä merkki. Itse löysin lähes kaikki merkit ensimmäisellä pelikerrallani, joten uusien lelujen lisäämiseen ei vaadita samojen tasojen jauhamista yhä uudelleen.

Tämä on mainos:

Testasin uutta Disney Infinityä kahdeksan vuotiaan poikani kanssa ja kokemus oli erittäin positiivinen. Nautimme molemmat pelin tarinasta ja taisteleminen oli pääosin hauskaa. Taustalla pauhaavat teatraaliset musiikit korostavat hyvin toimintaa. Eniten harmittivat ajoittaiset ongelmat kuvakulmien kanssa, jotka korostuivat etenkin kapeissa käytävissä. Onneksi suurin osa ajasta vietetään avoimemmissa maastoissa, jolloin ongelmaan kiinnittää huomiota ainoastaan silloin, kun vastaan asettuu pienen armeijan verran vastustajia. Kenkkuileva kameramies ei jää pelin ainoaksi tekniseksi puutteeksi, sillä se myös kaatui pahasti pari kertaa. Tähän auttoi ainoastaan konsolin käynnistäminen uudestaan. Pitkät latausajat ovat myös ärsyttäviä.

Rise of the Republic -pelisetissä matkataan useille eri planeetoille, joihin lukeutuvat Naboo, Tatooine, Coruscant ja Geonosis. Niistä löytyy mukavasti vaihtelua ja samalla ne ovat kuitenkin uskollisia Star Wars: Clone Warsille. Star Warsin fanit eivät luultavasti ole moksiskaan, ennen kuin törmäävät Jar Jar Binksiin. Itseäni kyseinen kaveri ei ole koskaan vaivannut.

Infinity-sarjan edellisiä osia myötäillen hahmot voivat edelleen kerätä kokemustasoja, mutta tähän vaaditaan säihkyviä sinisiä palleroita, joita on piilotettu ympäri kenttiä. Kerätyillä saa sitten avattua uusia kykyjä. Kokemuspallukat jaetaan tasan kaverin kanssa automaattisesti, joten niistä ei tule riitaa.

Twilight of the Republic -pelisetin läpäisee aika nopeasti, mikä on yhtä aikaa hyvä ja huono asia. Tarina on jännittävä ja se on taitavasti kerrottu, joten päätehtävät tahtoo juosta läpi mahdollisimman nopeasti. Lopputekstit rullasivat ruudullani noin kuuden tunnin jälkeen, mikä ei ole paljon. Toisaalta en tehnyt juurikaan sivutehtäviä, joita on tarjolla runsaasti. Useimmat näistä ovat kuitenkin simppeleitä. Niissä muun muassa murskataan robotteja, noukitaan avaruusaluksen palasia aavikolta ja niin edelleen. Kyseessä ei siis ole mitään raskaita tehtäviä vaan pikemminkin kevyeen tunnelmaan sopivia pieniä välipaloja. Kaikkien läpäiseminen tuo vain parin tunnin verran lisäpelattavaa.

Tämä on mainos:

Vaikka kokemus tämän ensimmäisen pelisetin kanssa jääkin lyhyeksi, ei kannata huolestua. Lisää pelattavaa on luvassa uusien pelisettien muodossa ja kaksi Star Wars -aiheista lisäosaa on jo julkistettu. Ne ovat nimeltään Rise against the Empire ja The Force Awakens. Vastikään on myös julkaistu Pixarin uuteen Inside Out - Mielen sopukoissa -leffaan perustuva pelisetti.

Edeltäjiensä tavoin Disney Infinity 3.0: Play Without Limits sisältää lelulaatikon, joka tarjoaa jälleen enemmän vapautta aikaisempiin osiin verrattuna. Sieltä löytyvien tavaroiden avulla kuka tahansa voi luoda oman maailmansa, jonka voi sitten ladata nettiin muiden nautittavaksi. Vastaavasti kavereidenkin luomuksia voi napata itselleen. Mukana on myös nettipeli, jossa kisataan erilaisissa minipeleissä. En oikein lämmennyt tälle, enkä onnistunut testieni aikana löytämään verkosta kuin yhden kilpakumppanin.

Vaikka lelulaatikon avulla rakenteluun voi upottaa aikaa lukuisia tunteja, tuntuu aloituspakkaus silti hieman liian pieneltä. Tein arvion pelkästään siitä ja kokemus olisi kaivannut ehdottomasti pari lisähahmoa. Muiden leluja ja pelejä yhdistelevien nimekkeiden tavoin lähimmän pelikaupan kassa tulee tutuksi, sillä lisää figuja on pakko hankkia. Kaikista narinoistani huolimatta Disney on onnistunut Disney Infinity 3.0: Play Without Limitsin avulla hyödyntämään hienosti George Lucasin luomaa maailmaa. Tämä on todellakin Star Wars -peli, tosin se on huumoriltaan ja tunnelmaltaan suunnattu selvästi nuoremmalle sukupolvelle. Twilight of the Republic -pelisetti on parasta antia, mistä olen sarjan historiassa nauttinut. Tosin edellisen osan Guardians of the Galaxy tulee komeasti toiselle sijalle. On mielenkiintoista nähdä miten uusin Skylanders ja Lego Dimensions vastaavat Disneyn haasteeseen.

Disney Infinity 3.0: Play Without LimitsDisney Infinity 3.0: Play Without Limits
Disney Infinity 3.0: Play Without Limits
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Star Wars -pelisetissä on tunnelmaa, kerrassaan kauniit leluhahmot, lelulaatikon kanssa voi näperrellä lähes rajattomasti
-
Tekniset ongelmat, aloituspakkauksessa voisi olla pari hahmoa lisää, pitkät latausajat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Disney Infinity 3.0: Marvel BattlegroundsScore

Disney Infinity 3.0: Marvel Battlegrounds

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Disneyn ja sarjakuvajulkaisija Marvelin yhteiselo on käynnistynyt jo aiemmin, ja jatkoa seuraa nyt Infinity 3.0 -alustalla. Perinteisten juonellisten kampanjoiden sijaan luvassa on sen sijaan jotain hieman erilaista.



Ladataan seuraavaa sisältöä