Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Star Wars: The Force Awakens

Lego Star Wars: The Force Awakens

Testissä legojen ja Star Warsin viimeisin yhteistörmäys.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Lego Star Wars oli aikoinaan se peli, joka aloitti TT Gamesin Lego-pelien voittokulun. Nyt vuosia myöhemmin tekijät palaavat ikään kuin astialle The Force Awakens -versioinnin myötä. Oletan Lego-pelien peruspelattavuuden olevan jo entuudestaan tuttu. Näin ollen keskeinen kysymys kuuluu: mitä uutta on tarjolla?

Heti alkuun on todettava, että merkittäviä uudistuksia odottaneet joutuvat pettymään. Pelin ydin muodostuu tutun vinosta huumorista, hahmokohtaisista pulmatehtävistä, "lyö kaikkea ja katso mitä tapahtuu" -pelisuunnittelusta ja ainakin melkein täysin samanlaisesta taistelujärjestelmästä kuin ennenkin. Pieniä hiontoja ja muita muutoksia on kuitenkin tehty samaan tyyliin kuin Electronic Artsin urheilupelien vuosipäivityksissä. The Force Awakensin ja alkuperäisen Lego Star Warsin ero on silti huikea. Tämä on helppo unohtaa, koska Legoista on julkaistu niin paljon pelejä vuosien varrella.

Lego Star Wars: The Force AwakensLego Star Wars: The Force Awakens

Konepellin alla tapahtuneiden pikkusäätöjen ohella The Force Awakens esittelee kaksi uutta toimintoa, jotka muuttavat toimintaa selkeästi. Aiemmissa peleissä kenttiin oli ripoteltu runsaasti palikkakasoja, joista rakennettiin esimerkiksi siltoja etenemisen helpottamiseksi. Tällä kertaa samasta palikkakasasta pitää rakentaa monenlaisia asioita. Toisin sanoen pulmatehtävää on mietittävä etukäteen, rakennettava oikea tavara ja tämän jälkeen hajotettava rakennelma uudelleen paloiksi seuraavaa rakennusprojektia varten. Tämä tuo aivan uudenlaisen ja erittäin tervetulleen lisäsäväyksen pulmatehtäviin.

Tämä on mainos:

Toinen lisäys liittyy toimintaosuuksiin. Joissakin taistelukohtauksissa kamera keskittyy pelihahmon olan taakse, jolloin pelaaminen muuttuu suojia hyödyntäväksi kolmannen persoonan pyssyttelyksi Gears of Warin malliin. Tehtävän aikana tulee esimerkiksi ampua tietty määrä vihollisia ennen etenemistä. Hyvin suojaansa hyödyntänyt pelaaja palkitaan ylimääräisellä valuutalla, joilla pääsee ostamaan lisää hahmoja pelattavaksi.

Näitä kahta muutosta lukuun ottamatta peli tuntuu hyvin tutulta Lego-peliltä. Kaikki vastaan tuleva hajotetaan, osista kootaan rakennelmia omaan käyttöön, annetaan selkään storm troopereille, ja siinä sivussa ratkotaan pulmia. Pelaaminen ei ole täysi-ikäiselle pelaajalle vaikeaa tai haastavaa. Maataisteluiden ja valosapelien heiluttelun lisäksi päästään välillä ohjaamaan ST-AT-masiinoita ja muitakin ajoneuvoja. Muutamassa kentässä ohjataan klassista Millennium Falconia tai X-Wingiä. Pelillisesti nämä osuudet ovat hyvin yksinkertaisia raideräiskintöjä, mutta niissä on silti oma viehätyksensä.

Peli seurailee hyvinkin uskollisesti The Force Awakensin tarinaa, joten legojen pariin ei kannata hypätä ennen kuin on ensin nähnyt elokuvan. Lego-huumori on mitä loistavinta: suosikkikohtauksien näkeminen muoviukkojen esittämänä toimii, ja vitsit kukkivat kaikkialla.

Leffan tarinan lisäksi Lego Star Wars: The Force Awakens syventää pelaajan ymmärrystä joistakin sivuhahmoista, kuten esimerkiksi Poe Dameronista. Tällaisia tehtäviä on useita, joten peli on mitä loistavin valinta niille pelaajille, joiden Star Wars -tiedonjanoa pelkkä elokuva ei kyennyt sammuttamaan. Pelinkehittäjien rakkaus lähdemateriaalia kohtaan tulee näin hyvin esille.

Tämä on mainos:

Kaikki välivideoissa kuultava dialogi on otettu suoraan elokuvasta ja oikeat näyttelijät hoitavat sarkansa mallikelpoisesti. Tällainen ratkaisu saa pelin tuntumaan eräänlaiselta viralliselta elokuvapeliltä. Pisteenä iin päällä on John Williamsin musiikki, joten kokonaisuudelle ei voi muuta kuin taputtaa innostuneena.

Graafinen ylöspano on sujuva, värikäs ja väärällään erilaisia yksityiskohtia. Erityisesti ympäristöt on mallinnettu elokuvan esikuvan mukaisiksi. Liikeanimaatiot on toteutettu viimeisen päälle, joten varsinkin välivideoissa hahmojen ilmeikkyys pääsee hyvin oikeuksiinsa.

Mikäli ei ole jo saanut yliannostusta Lego-peleistä, on The Force Awakens mitä loistavin valinta. Ilo kaksinkertaistuu, mikäli saa samalle sohvalle kaverin mukaan. Verkkomoninpeliä ei ole vieläkään, mikä on todella kummallinen ratkaisu. Lisäksi peli on kuitenkin ytimeltään hyvinkin tuttua ja turvallista - joidenkin mielestä ehkä jopa tylsää - Lego-pelaamista. Yli 200 avattavaa hahmoa tarjoaa tekemistä pitkäksi aikaa. Nautin ajastani Lego Star Wars: The Force Awakensin parissa, ja se on paras tähän elokuvaan perustuva peli.

Lego Star Wars: The Force AwakensLego Star Wars: The Force Awakens
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Huumori, täynnä tarinaa Star Wars -fanille, loistava äänimaailma, paljon tekemistä
-
Tutut kuviot, vain paikallinen moninpeli
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Lego Star Wars jyrää listalla

Lego Star Wars jyrää listalla

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Lego Star Wars: The Force Awakensilla menee vahvasti brittien myyntilistoilla. Peli on neljänneksi parhaiten myynyt Lego-peli, ja samalla neljänneksi parhaiten myynyt...

0
Arviossa Lego Star Wars: The Force Awakens!

Arviossa Lego Star Wars: The Force Awakens!

UUTINEN. Kirjoittaja Arttu Rajala

Legot ja Star War ovat videopeleissä kulkeneet käsi kädessä 11 vuoden ajan. Ensimmäinen sarjan peli julkaistiin jo 2005 ja sen jälkeen pelejä on ilmestynyt aina kun Star...

0
GR Livessä tänään Legoja ja Star Warsia!

GR Livessä tänään Legoja ja Star Warsia!

UUTINEN. Kirjoittaja Gamereactor

TT Games on taas matkustamassa kaukaiseen galaksiin kauan aikaa sitten. Lego Star Wars: The Force Awakens ilmestyi kauppoihin eilen ja uutuuspeli on tänään Gamereactorin...



Ladataan seuraavaa sisältöä