Suomi
Gamereactor
arviot
Driveclub VR

Driveclub VR

Alkuperäisen Driveclubin julkaisu oli kivikkoista seurattavaa. Ajan kuluessa se kuitenkin hioutui toimivaksi rallipeliksi. VR-versiossa on sitten ihan omat ongelmansa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Driveclub julkaistiin väärällä tavalla ja väärään aikaan, mutta Motorstormista tunnetut kehittäjät eivät antaneet periksi. He korjasivat ajan kanssa pelinsä kuntoon, mutta kauan siinä kesti. Turhautuneita kuluttajia lepyteltiin ilmaisilla lisälatauksilla, ja kausipassin hankkineille tehtiin uusia ratoja ja pelimuotoja.

Driveclub VR on siis lähtökohdiltaan tunnettu ja sisällöltään kattava. PSVR asettaa pelaajan suoraan kalliiden urheiluautojen ratin taakse. Valitettavasti asetelma aiheuttaa melkoisen suurelle osalle pelaajista pahoinvointia. En onneksi lukeudu heihin, ja itseään pystyy myös harjoittamaan VR-todellisuuden sietämisessä. Toisaalta pelin voi sanoa onnistuneen, kun vatsasta kouraisee oikeasti tiukassa kurvissa.

Tunne ohjaamossa istumisesta on mahtava. Tässä voi tehdä paljon pahoinvoinnin estämiseksi. Tuoli kannattaa nostaa mahdollisimman ylös, ja ruudun kirkkautta säätää ylös kolmanneksella. Kolmesta mahdollisesta näkövinkkelistä kannattaa ehdottomasti valita ohjaamo. Lisäksi ratti ja polkimet auttavat merkittävästi ohjauksessa. Tällaiset asetukset tuntuvat ankkuroivan vartalon osaksi pelikokemusta.

Harmillisesti grafiikka on sanalla sanoen pikselöitynyttä. Alkuperäisen Driveclubin 30 ruudun sekuntivauhti oli päivitettävä 90 ruutuun sekunnissa VR-versiota varten. Tämän seurauksena grafiikka ei näytä läheskään niin vaikuttavalta kuin haluaisi. Valikoissa käytetty kirjaisinkoko on niin pieni, että yksittäiset pikselit todellakin panee merkille. Tämä vahingoittaa selvästi tekstin luettavuutta. Radalla tällaiset asiat eivät merkitse mitään, koska 3D ja yleinen toimivuus on mahtavaa autofaneille. Päätään tietysti kurottaa tiukkoja mutkia tähyten, ja tarkistaa tilanteen niin taka- kuin sivupeileistäkin.

Tämä on mainos:

Sisällön osalta VR-versio tarjoaa melkein kaiken sen, mitä odottaa sopii Driveclubilta. Onnistunut ajaminen palkitaan uusilla autoilla ja niiden maalipinnoilla. Ralleissa, aika-ajoissa ja driftikisoissa kerätään mitaleja, kunnes seuraava satsi kisoja avautuu. Koko homman voi tehdä myös tallin leivissä, jolloin käyttöön avautuu vieläkin enemmän kärryjä. Ystäviä ja tallikavereita voi haastaa, ja tietysti ajaa kisoja verkossa. Alkuperäisen Driveclubin veteraaneja voi suututtaa se, etteivät sen tallennustiedostot ole käytössä VR-versiossa.

Driveclub VR

Tällä kertaa verkkopeli toimii heti julkaisussa, joskin kanssapelaajia näkee toistaiseksi melko vähän. Tämä kuitenkin saattaa muuttua, sillä Driveclub VR on hyvä peli tarjoten paljon mielekästä tekemistä. Playstation VR demon avulla pääsee kokeilemaan, aiheuttaako pelaaminen pahoinvointia.

Huonojakin puolia on. Tekoälykuskit ajavat aina hyvin tiukassa kasassa, mikä tuntuu epärealistiselta. Huonommin pärjää äänimaailma erityisesti ohjaamon sisällä istuessa. Esimerkiksi pelaajan oman auton moottori murisee selkeästi hiljaisemmin kuin vieressä ajavien kilpakumppanien kaarat. Tämä ei tunnu lainkaan uskottavalta. Joissakin autoissa on lähes mahdotonta vaihtaa vaihdetta ainoastaan korvakuulolta. Ääniasetuksia pystyy onneksi muokkaamaan varsin kattavasti erillisestä valikosta. Tästä huolimatta Driveclub VR:n äänimaailma ei ole onnistunut, ja se pätee moottorin ohella myös muihin ääniin.

Tämä on mainos:

Mainittava on myös näkymän rajoitteet. Taustalla näkyvä maisema muuttuu nopeasti pikselimössöksi. Toisaalta ulkoasu noin muuten onnistuu tavoittamaan tunnelman. Toivottavasti PS4 Pro ruuvaa grafiikkaruuvia kaakkoon, koska parantamisen varaa on.

Toivottavasti Driveclub VR saa edeltäjänsä käsittelyn parantuen ajan kuluessa siihen loistoon, jossa sen potentiaali on.

Driveclub VR
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hieno siellä olemisen tuntu, hyvä pelattavuus, autot ja radat, paljon sisältöä
-
Mahdollinen pahoinvointi pelatessa, pikselöityvä grafiikka, äänimaailma
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

7
Perjantain peliarviossa Driveclub VR

Perjantain peliarviossa Driveclub VR

UUTINEN. Kirjoittaja Gamereactor

Gamereactorin perjantain arviossa on uusi VR-versio Playstationin Driveclub-autoilusta. Lue mielipiteemme uutuuskaahailusta täältä. Luku-iloa!



Ladataan seuraavaa sisältöä