Suomi
Gamereactor
arviot
Late Shift

Late Shift

Hyvin toimiva interaktiivinen elokuva ei oikeastaan ole videopeli.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Wales Interactive on pyrkinyt liittämään elävää kuvaa peleihinsä viime aikoina. Viimeisin projekti Late Shift on tummasävyinen trilleri matematiikan opiskelija Mattista. Heppu sotkeutuu yhden yön kuluessa intensiiviseen vastakkainasetteluun. Tämän enempää tarinasta ei pidäkään tietää etukäteen. Homman nimenä on, että pelaaja tekee Mattin toimintaan vaikuttavia valintoja.

Moraalisia valintoja tehdään halki koko pelin ja nämä valinnat määrittävät, mihin kaikkiaan seitsemästä erilaisesta loppuratkaisusta päädytään. Valinnat ovatkin se ainoa tapa vaikuttaa ruudun tapahtumiin: mitään muuta pelattavaa ei Late Shiftissä ole. Lisäksi näitä valintoja ei ole kovinkaan kauaa aikaa jäädä miettimään.

Taiteelliselta näkökantilta Ctrl Movie tekee kohtuullisen hyvää työtä. Jälki muistuttaa hieman Remedyn Quantum Breakin ekstensiivisiä välivideoita. Pimeän Lontoon uhkaava ja kostea öinen tunnelma on onnistuttu tavoittamaan Late Shiftissä.

Late Shiftin arvoa videopelinä on hankala arvioida. Tämä johtuu jo aiemmin mainitusta syytä eli siitä, ettei pelaajalla ole valintojen tekemisen lisäksi mitään muuta keinoa vuorovaikutukseen. Näin ollen Late Shift nojaa viehätysvoimansa täydellisesti tarinaan ja sen kuluessa tehtäviin valintoihin. Toisin sanoen kokemuksen nimittämisessä videopeliksi on vähän niin ja näin.

Harmillisesti Xbox One -versiossa oli havaittavissa runsaasti ruudunpäivityksen notkahduksia ja suorastaan ajoittaisia jäätymisiä. Tämä luonnollisesti katkoo tarinan rytmitystä pahasti aina esiintyessään. Muiden alustojen mahdollisista teknisistä ongelmista ei ole tietoa.

Tämä on mainos:

Kokonaisuutena Late Shift on erikoinen kokeilu. Tarinan ja toteutuksen puolesta se on varsin onnistunut interaktiivinen elokuva. Videopelinä se on kuitenkin sanalla sanoen vajaa: valintojen tekeminen ohjainta käyttäen ei vielä riitä titteliin videopeli. Tästä huolimatta Late Shift on niin valtavirrasta poikkeava kokemus, että ehkäpä se kannattaa katsastaa.

HQ
HQ
Late ShiftLate ShiftLate ShiftLate Shift
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Toimiva toteutus, tarina, näyttelijäsuoritukset
-
Ei ole videopeli, ei varsinaista pelattavuutta, tekniset ongelmat Xbox Onella
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä