Suomi
Gamereactor
arviot
Full Metal Furies

Full Metal Furies

Täysmetalliturpajuhlat

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Roguelite-peli Rogue Legacysta tuttu Cellar Door Games lähestyy pelaajia tällä kertaa yhteistyön ehdoilla. Full Metal Furies yhdistelee vanhan koulukunnan sivuttaismättöä moninpeliin varsin mukavin lopputuloksin.

Jokainen suuria Titaaneja pieksemään lähtevistä Raivottarista on selkeästi oma persoonansa niin tarinan kuin pelimekaniikkojen puolesta. Sotaisa maailma on täynnä huumoria, joka onnistuu jopa naurattamaan aika ajoin. Verrattain lukuisissa välinäytöksissä hahmot erottuvat toisistaan mukavasti, ja etenemisessä on aina jokin punainen lanka seurattavaksi. Peli on tarkoitettu selkeästi porukalla pelattavaksi, mutta yksinpelikin onnistuu. Tällöin pelaaja voi valita kaksi neljästä taistelijasta mukaansa ja vaihdella niiden välillä lennosta.

"Modernisti retro" ulkoasu on värikäs ja hyvin toteutettu. Pelihahmojen ja vihollisten animaatiot on pääsääntöisesti huolella rakennettu näpsäkkä toiminta mielessä pitäen. Jotkin ympäristöistä kaipaisivat tosin hieman omaleimaisuutta, sillä ne sulautuvat päässä nopeasti toisiinsa. Salaisuuksiakin on löydettäväksi, joten pieni seikkailu pätkimisen yhteydessä palkitaan.

Full Metal FuriesFull Metal FuriesFull Metal Furies

Neljä Raivotarta ovat kukin omanlaisiansa pelikokemuksia. Tankki luottaa valtavaan kilpeensä, ja käyttää sitä yhtä lailla puolustukseen kuin hyökkäykseenkin. Taistelija pomppii ja heiluu pitkin kenttää kahden käden vasaransa mukana. Pioneerin pistoolit ja lukuisat apuvälineet erottavat tämän toisesta tuliaseita käyttävästä hahmosta eli tarkka-ampujasta, joka on parhaimmillaan, kun muut hahmot pitävät hänet kaukana toiminnasta ja osumista. Kenttien aikana löydetyt uusien varusteiden piirustukset ja kokemustasojen myötä avatut kyvyt muuntavat jokaista normaalia merkittävämmin. Tankki voi luopua puolustusvoittoisuudestaan paremman hyökkäyspotentiaalin vuoksi ja taistelija voi muuttua pomoja pätkivästä spesialistista laumoja lanaavaksi lahtaajaksi.

Tämä on mainos:

Pelaajien yhteistyötä edistetään sekä hienovaraisin että kovakouraisemmin toimin. Parhaimmillaan eri kyvyt ja kombot ketjuttuvat tyydyttävästi ja orgaanisesti toisiinsa. Vaikeakin taistelu muuttuu reilummaksi, kun mykkänä mättämisen sijaan kavereiden kanssa puhaltaa samaan hiileen. Väkinäisemmässä mekaniikassa osalla vihollisista on värillinen kilpi, jonka vain tietty pelaaja voi rikkoa. Tätä ominaisuutta käytetään hieman liian usein ja johtaa pahimmillaan tilanteeseen, jossa yksi pelaaja on vastuussa kokonaisen armeijan kilpien pätkimisestä muiden pyöriessä hyödyttöminä ympyrää.

Full Metal Furies on kokonaisuutena viihdyttävä ja hyvin toteutettu peli kaikille, jotka haluavat hieman vanhan koulukunnan mukaista kimppapelattavaa. Hahmojenkehitys on erityisen onnistunut, eikä oman Raivottaren tarvitse asettua yhteen ja samaan muottiin koko kampanjan ajaksi.

HQ
HQ
Tämä on mainos:

Testattu Jimm's Gamer Gold 1070 V3 -pelitietokoneella. Tehomasiinan tarkat lisätiedot löydät täältä.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hahmonkehitys, mukavasti pelattavaa
-
Nettipelissä ajoittaisia synkkausongelmia, muutama hoopo suunnitteluratkaisu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä