Suomi
Gamereactor
arviot
Frantics

Frantics

PS4 sai uuden Playlink-nimikkeen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Napnok Gamesin Frantics asettaa pelaamaan ovelan ketun avustamana, ja ideana on varastaa kruunuja suorittamalla sarja erilaisia minipelejä. Kyseessä on uusi nimike Playlink-bilepelien joukkoon, jossa enintään neljä pelaajaa käyttää älypuhelimiaan tai tablettejaan perinteisten ohjaimien sijasta.

Tutusti pelaaminen vaatii Frantics-sovelluksen lataamista Google Playsta tai Applen App Storesta. Lisäksi kaikkien älylaitteiden tulee olla kytkettynä samaan langattomaan verkkoon PS4:n kanssa. Pian oman PS4:nsä voi tehdä myös niin sanotuksi hotspotiksi peli-istuntoja varten, mikäli langaton verkko puuttuu.

Tarjolla on 15 minipeliä, ja jokainen ottelu koostuu neljästä erästä satunnaisesti valittuja pelejä. Pelaajat ansaitsevat kruunuja, jotka sitten muuntuvat elämiksi viimeisessä kohtaamisessa. Matkan varrella ansaitaan myös kolikoita, ja Fox antaa niin ikään mahdollisuuden sabotoida kavereiden peliä. Tarjolla on aseita hyökkäyksiin, esineitä omien kykyjen tehostamiseksi a jopa omat pisteet tuplaava hattu. Fox pystyy myös kilauttamaan kaverille salaisessa tehtävässä, joka lähetetään tekstiviestin lailla. Toimeksiannon suorittamalla saa ylimääräisiä kruunuja edessä olevaa grande finalea varten.

Jokainen minipeli on varsin lyhyt, sillä kestoa ei ole kuin muutama minuutti. Näin ollen yhden matsin kokonaiskesto on noin 20-30 minuuttia. Pelin rakenne itsessään on hyvä, mutta eriä olisi saanut olla enemmänkin yhdessä ottelussa. Erien lukumäärää voi valikoista vähentää, mutta jostain syystä ei kasvattaa. Osa minipeleistä vaatii lisäksi runsaasti valmisteluja kavereiden kanssa, jolloin itse pelaaminen tuntuu todellakin olevan ohi liian nopeasti.

Minipelejä on - kuten jo tuli mainituksi - 15 kappaletta, ja yhdeksi suosikiksi muodostui Tour De Frantics, jossa on määrä polkea ympäri rataa. Tämä saattaa kuulostaa helpolta, mutta polkeminen ja ohjaaminen eivät onnistu samanaikaisesti. Näin ollen pelaaminen muuttuu jonkin ajan kuluttua varsin kilpailulliseksi. Dough-pelissä puolestaan ollaan ritareita, joiden on määrä keihästää mahdollisimman monta donitsia omalla turnajaispeitsellä, ja samaan aikaan pelikavereiden keräämiä varastellaan surutta. Minipelien paras on Chair Riot, jossa vuoropohjaisesti pelataan curlingia toimistotuoleilla.

Tämä on mainos:
FranticsFranticsFranticsFrantics

Peli on tarkoitettu koettavaksi samassa tilassa kavereiden kanssa, eikä varsinaista verkkopeliä ole lainkaan. Fox lisää mukaan tarvittaessa tekoälyn ohjaamia kavereita, jollei muuta ole tarjolla. Valittavana on runsaasti erilaisia eläinhahmoja, ja niillä kaikilla on tunnusomainen vaha-animaatiomainen ulkomuoto. Ennen pelin alkua voi valita esimerkiksi pienen pään, ison nenän ja muita tykötarpeita päälle pantavaksi, joita ansaitaan voittamalla ottelun viimeinen erä. Lisävarusteet ovat saatavilla kaikille eivätkä siis pelkästään voittajalle itselleen.

Viimeisessä erässä katsotaan siihen asti ansaitut kruunut, jotka muutetaan elämiksi auttamaan viimeisestä taistosta selviämistä. Sitten Fox jakaa kaikille esineet, jotka heijastelevat eri tavoin pelattuja minipelejä. Näitä ovat esimerkiksi pesäpallomaila, pommi, rakettireppu tai toimistotuoli. Luonnollisesti toiset ovat parempia kuin toiset, joten kolikoita kannattaa olla runsaasti hankittuna.

Lopuksi Fox lähettää pelaajat jäiselle lammikolle. Sitten on määrä sysätä kilpakumppanit alueelta pois joko taidolla tai tuurilla, ja toki pois putoaminen maksaa vaivalla hankittuja elämiä. Jää myös räsähtelee jalkojen alla, joten yhdessä ja samassa paikassa ei voi oleilla kovinkaan kauaa. Viimeisenä areenalle jäänyt elikko voittaa, jonka jälkeen on aika kuunnella Foxin ylistyskommentit ja lunastaa pääpalkinto.

Tämä on mainos:

Frantics on hauska ja sosiaalinen peli, mutta eri osien välillä on harmillisen paljon tyhjäkäyntiä, ja ajoittain liian lyhyet matsit tekevät pelaamisesta joskus turhauttavaa. Kaiken kaikkiaan meno on silti hauskaa kavereiden kanssa, ja sehän tässä on ideakin.

FranticsFranticsFranticsFrantics
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Mukava valikoima minipelejä, onnistunut tyyli ja ääninäyttely, parhaimmillaan porukalla pelattuna
-
Osa minipeleistä on aivan liian lyhyitä verrattuna niiden vaatimaan valmisteluaikaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä