Suomi
Gamereactor
arviot
The Bard's Tale IV: Barrows Deep

The Bard's Tale IV: Barrows Deep

Kulttiklassikko on palannut parempana kuin koskaan ennen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Muinainen Interplayn saaga on nyt saanut uuden elämän onnistuneen Kickstarter-keräyksen jälkeen. Projektia johti Interplayn perustaja ja InXile Entertainmentin legenda Brian Fargo. The Bard's Tale IV: Barrows Deep on julkaistu, ja harmillisesti mukana on Interplayn peleille niin kovin tuttuja bugeja ja muita ongelmia.

Merkittävimmästä päästä ongelmia ovat ruudunpäivityksen pulmat ja pelin satunnaiset kaatumiset. Ruudunpäivitys notkahtelee erityisen pahasti silloin, kun samoilee pelin maailmassa maastoa tutkien. Ongelmien kanssa oppii kyllä elämään, mutta silti moisia ei saisi tämän tason pelissä olla.

Peli näyttää ja tuntuu aikamatkalta vuoteen 2004. Joillekin tämä saattaa olla positiivinen asia, mutta ei minulle. Joka tapauksessa tarjolla on runsaasti hyvää pelisisältöä, ja varsinkin sarjan fanien kannattaa ehdottomasti ottaa selvää, onko The Bard's Tale IV: Barrows Deepissa ainesta.

Heti alussa kaupunki on kaaoksessa, kun pelaaja aloittaa matkansa joko valmiina Melodyna tai itse tuunaillulla hahmolla. Bardit roikkuvat hirsipuussa tehtyään laulamisen syntiä, ja velhot kärisevät rovioilla. Lähtökohta on hyvinkin tummasävyinen ja masentava, mutta InXilen oma huumori paistaa kuitenkin läpi tuntumatta tungettelevalta. Tunnelma on intensiivinen ja hyvin tehty. InXile ei ole tunnettu kauniista grafiikoistaan, vaan kiinnostavista ja kookkaista pelimaailmoista, joissa on runsaasti kiinnostavia henkilöhahmoja ja hyvin kirjoitettua dialogia.

Tämä on mainos:
The Bard's Tale IV: Barrows DeepThe Bard's Tale IV: Barrows DeepThe Bard's Tale IV: Barrows DeepThe Bard's Tale IV: Barrows Deep

Erilaisista hahmoluokista, roduista ja alkuperävaihtoehdoista pystyy tekemään itselleen mielenkiintoisen hahmon, ja valinnoilla on joitakin seurauksia itse pelissä. Päätin tehdä itselleni hahmon, jollainen haluaisin olla oikeasti pelin maailmassa. Mukaan tarttuu matkan varrella joukko muitakin kulkijoita, ja tarkoituksena on tietenkin poistaa pahuus maailmasta taktisen vuoropohjaisen taistelun keinoin. Systeemi on varsin helppo ymmärtää, ja yhtä helppo hallita. Tappelut alkavat joko siten, että pelaaja tulee yllätetyksi tai yllättää itse pahiksen joko sivulta tai takaa.

Tappeluissa on pidettävä silmällä kahta mittaria: liikkuminen ja loitsupisteet. Jokainen hahmo pystyy liikkumaan, hyökkäämään ja loitsimaan tietyn verran. Pelaaminen on siis varsin yksinkertaista. Oikeastaan ainoa hieman tarkemmin vahdittava on se, kuinka monta kertaa kestää osumaa ennen kuin potkaisee tyhjää. Toki on muistettava käyttää kaikkien omien hahmojensa vuorot ennen vuoron luovuttamista pahiksille.

Taisteluiden osalta pelaaminen ei ole haastavaa, mutta sen ohella pelimaailmassa vastaan tulee lukuisia pulmatehtäviä. Tallentaminen tapahtuu kahdella tavalla: joko perinteiseen tapaan saaden samalla täydet mittarit kaikille matkakumppaneille, tai käyttämällä save pillarin, jolloin saa lisäksi hieman kokemuspisteitä.

Tämä on mainos:

Luvassa on siis oikea vanhan koulukunnan vuoropohjainen roolipeliseikkailu, kiintoisa tarina, huumoripitoinen dialogi ja kaikesta hohkaava vanhan ajan tunnelma. The Bard's Tale IV: Barrows Deep tuntuu myös ehdottomasti vanhentuneelta, ja pelaajan on varauduttava sietämään lukuisia teknisiä ongelmia.

The Bard's Tale IV: Barrows DeepThe Bard's Tale IV: Barrows DeepThe Bard's Tale IV: Barrows DeepThe Bard's Tale IV: Barrows Deep
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Sarjan ydin on ennallaan, taistelu on tyydyttävää helppo ymmärtää, huumori, dialogi, kiinnostava tarina
-
Bugit, pelin kaatumiset, näyttää ja tuntuu vanhanaikaiselta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä