Suomi
Gamereactor
arviot
Tales of Vesperia: Definitive Edition

Tales of Vesperia: Definitive Edition

Tales-sarjan eräs menestyneimmistä osista tekee hienon paluun.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tales of Vesperia julkaistiin alun perin Xbox 360:lle vuonna 2008. Monien mielestä kyseessä oli Tales-sarjan paras peli siihen asti. Vuotta myöhemmin teos julkaistiin myös PS3:lle, mutta vain Japanissa. Nyt 10 vuotta myöhemmin Bandai Namco on julkaissut ehostetun version PC:lle, PS4:lle, Switchille ja Xbox Onelle.

Ensivaikutelmana on, ettei peli ole vanhentunut lainkaan. Lähempää tarkasteltuna on kuitenkin todettava, ettei teos ole ihan niin vaikuttava kuin miltä aluksi näyttää. Kovinkaan paljoa uutta ei pakettiin ole lisätty. Monelle tämä uusittu versio on kuitenkin ensimmäinen kosketus Tales of Vesperiaan. Kyseessä on edelleen hyvin kaunis peli. Xbox 360 -pelaajat huomaavat ainakin sen, että nyt joukkoon voi rekrytoida kaksi aiemmin saavuttamattomissa ollutta hahmoa. Tales of Vesperia: Definitive Editionissa riittää kestoa, eikä sitä pelata läpi illassa tai kahdessa.

Ääniraidan voi valita joko japanilaisen tai englantilaisen välillä, ja englanniksi puhuttu ääniraita on yllättävän hyvälaatuinen. Varsinainen musiikki on yhtä tarttuvaa kuin aina ennenkin Tales-sarjan peleissä. Sävelmät eivät myöskään tunnu tylsiltä edes kymmenien pelituntien jälkeen. Visuaalisesti Tales of Vesperiassa ei ole yhtä paljoa yksityiskohtia kuin sarjan myöhemmissä osissa, ja lopputuloksena hahmot näyttävät muovisemmilta. Kaiken kaikkiaan peli näyttää ajattomasti animelta.

Ongelmiakin on uusintaversioon jäänyt. Ajoittain liikeanimaatio tökkii. Tämä johtuu siitä, että maailmaan syntyy jatkuvasti uusia vihollisia pelaajan lähettyville. Optimointia ei siis ole tehty niin hyvin kuin tällaiselta julkaisulta olisi lupa odottaa. Ruudunpäivitys hidastuu hieman suurikokoisimpien kamppailujen aikana, ja joidenkin maisemien lataamisessa kestää kelpo tovi. Tales of Vesperian alueet eivät ole erityisen suuria ja monimutkaisia, joten tökkiminen on hieman yllättävää. Toivottavasti muutama tulevaisuuden päivitys korjaa asian.

Tämä on mainos:
Tales of Vesperia: Definitive EditionTales of Vesperia: Definitive EditionTales of Vesperia: Definitive EditionTales of Vesperia: Definitive Edition

Monien mielestä myös taistelujärjestelmä saattaa olla ongelmallinen. Sarjan veteraaneilla ei tietenkään tule olemaan ongelmia. Kaikkien erikoishyökkäyksien tekeminen yhdellä napilla ja analogitatin ohjaaminen oikeaan suuntaan aiheuttavat yhdessä sen, että usein on tähdättävä sokkona parasta toivoen. On harmillista, ettei remasteroinnissa ole muokattu taistelujärjestelmää sujuvammaksi. Muuten taistelut ovat dynaamisia, mielenkiintoisia ja tyydyttäviä.

Tales of Vesperian päähenkilö Yuri onnistuu olemaan kiinnostava hahmo. Huonommaksi eivät jää myöskään muut matkakumppanit. Peli antaa onneksi riittävästi aikaa tutustua yhteen hahmoon ennen seuraavan kuvioon mukaan esittelemistä. Koko joukon tuntemaan oppimisessa menee luonnollisesti paljon aikaa, mutta lopulta peli onnistuu luomaan pelaajan ja hahmojen välille siteen onnistuneesti.

Niin ikään tarina onnistuu vetämään pelaajan mukaansa, ja juoni etenee hyvällä tahdilla. Pelin maailma Terca Lumireis on odotetusti täynnä salaisuuksia löydettäväksi. Mukana ovat muutenkin kaikki lajityypin totutut osatekijät aseiden nikkaroinnista ja materiaalien keräämisestä oman kohdattujen olioiden kirjaston kartuttamiseen saakka. Minipelit eivät tunnu halvoilta ja nopeilta lisäyksiltä, vaan sopivat hyvin muuhun kokonaisuuteen tarjoten mielekästä lisätekemistä.

Tämä on mainos:

Tales-sarjan faneille, joilta alkuperäinen julkaisu meni ohi, uusintajulkaisun ostopäätös on helppo. Peli on parempi kuin koskaan ennen mukavaan hintaan myytynä. Monille kyseessä on vieläpä koko sarjan paras osa. Jos oikein innostuu, voi New Game+ -tilan avulla ilonsa keston kaksinkertaistaa.

Tales of Vesperia: Definitive EditionTales of Vesperia: Definitive EditionTales of Vesperia: Definitive EditionTales of Vesperia: Definitive Edition
Tales of Vesperia: Definitive EditionTales of Vesperia: Definitive EditionTales of Vesperia: Definitive Edition
Tales of Vesperia: Definitive EditionTales of Vesperia: Definitive EditionTales of Vesperia: Definitive Edition
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kaunis ja monipuolinen maailma, paljon tekemistä ja sivutehtäviä, mielenkiintoinen taistelumekaniikka, hyvä grafiikka pelin iästä huolimatta, mahtava soundtrack, mahdollisuus japanilaiseen ääniraitaan
-
Pienet tekniset ongelmat, hyvin maltillisesti remasteroitu versio alkuperäisestä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä