Suomi
Gamereactor
arviot
Onimusha: Warlords

Onimusha: Warlords

Uusintakierros vuoden 2001 PS2-pelistä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Onimusha on japanilaisen Yoshiki Okamoton käsialaa. Hän halusi tehdä ninjaversion Resident Evilistä, joka sijoittuu Japanin niin sanottuun Sengoku-aikaan. Tarina seurailee samurai Samanosukea, jonka tehtävänä on pelastaa linnasta prinsessa demonien kynsistä. Apuna projektissa on naisninja eli kunoichi Kaede. Onimusha: Warlords on uusintajulkaisu vuonna 2001 PS2:lle julkaistusta pelistä.

Suurin osa ajasta vietetään Samanosuken saappaissa, mutta välillä päästään pelaamaan myös Kaedella. Useamman pelattavan hahmon ohella muutakin on lainattu varhaisista Resident Evil -peleistä. Näitä ovat muun muassa pulmien ratkominen, kartanomainen japanilainen linna täynnä ansoja ja laboratorioita, staattiset taustat, kiinteä kamera ja vihreät yrtit.

Samanosuke on taitava miekkamies, jonka on raivattava tie linnan halki piesten pahiksia ja keräten demonien sieluja. Taistelumekaniikka ei ole se tavallinen hack'n slash vuosituhannen alusta, vaan hieman enemmän ajatusta vaativa kokemus. Pelaajan on yhdisteltävä torjumista, vastaiskuja, hyökkäyksiä ja valmiusasentoja. Dark Souls saattaa olla innoittunut ainakin jossain määrin Onimushasta tässä suhteessa. Myöhemmin pelaajan mukaan tarttuu jousi ja nuoli. Onpa mukana haulikkoa muistuttava tuliasekin, joka tulee käyttöön ennen kaikkea pomotaistoissa.

Pomotaistoja on lukuisia, jotka kaaduttuaan luovuttavat pelaajalle sielunsa. Näitä taas tarvitaan kaikkiaan kolmen taikamiekan ja -pallon päivittämiseksi. Aikaa myöten näillä esineillä sitten avataan ovia uusiin linnan osiin.

Tämä on mainos:

Mukana on jonkin verran sitä kuuluisaa taaksepäin omilla jäljillä peruuttelua. Tämä ei yleensä tunnu tylsältä, sillä vastaan tulee uusia hirviöitä piestäväksi. Ensimmäinen läpipeluukerta otti aikaa kolme ja puoli tuntia. Erillinen saavutuspalkinto irtoaa läpäisemällä peli alle kolmessa tunnissa. Kesto saattaa kuulostaa lyhyeltä, mutta minusta mittaa oli juuri sopivasti.

Onimusha: WarlordsOnimusha: WarlordsOnimusha: WarlordsOnimusha: Warlords

Kestosta huolimatta tarjolla on motivaatiota lähteä uusintakierrokselle. Vaikeustasoja on useita, ja kerättävää tavaraa on paljon. Samoin uusia asuja avautuu pelaamisen aikana. Kukapa ei haluaisi piestä hirviöitä pandaksi pukeutuneena? Tietyn esineen löytämällä avautuu myös ihan uusi minipeli.

Onimusha: Warlords on selvästi remasterointi eikä niin sanottu remake. Peli on siis suurimmaksi osaksi ihan se sama kuin ennenkin. Tämä ei ole huono asia, sillä peli on edelleen viihdyttävä ja toiminnallinen kokemus, joka innoittuu vahvasti Japanin kansantaruista.

Tämä on mainos:

Odotetusti grafiikkaa ja pintoja on päivitetty. Välivideot ovat saaneet oman päivityksensä, samoin pelin taustat. Kuvasuhde on se ihan oikea laajakuva, joten mustia palkkeja ei ole menoa haittaamassa. Grafiikka ei tokikaan ole modernilla tasolla, mutta samaan aikaan ulkoasu ei tunnu liian vanhentuneelta. Ääniraita on musiikin osalta tilanteeseen sopivaa ja tarttuvaa. Ääninäyttely voisi olla parempaakin, mutta ainakin se tekee tehtävänsä. Se tärkein osuus eli äänitehoste pahiksia piestessä on enemmän kuin kohdallaan luoden tyydyttävää tuntumaa taisteluihin.

Kiinteä kamera aiheuttaa sen, että ajoittain pelatessa suuntavaisto katoaa. En näe tätä huonona asiana, vaan paremminkin nostalgisena muistona siitä, miten asiat ennen tehtiin.

Toivottavasti tulevaisuus tuo muassaan enemmänkin uusittua Onimushaa Capcomin menneisyydestä. Jos taas pelisarja ei ole tuttu, mutta käsitelty aikakausi kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti antaa remasteroinnille mahdollisuus.

Onimusha: WarlordsOnimusha: WarlordsOnimusha: WarlordsOnimusha: Warlords
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Tarina ja pelattavuus, pelaaminen edelleen hauskaa kaikkien näiden vuosien jälkeen
-
Kulunut aika näkyy, melko lyhyt
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Arviossa Onimusha: Warlords

Arviossa Onimusha: Warlords

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Aamupäivän arviossa on tänään uusittu ja kiillotettu vuoden 2001 PS2-peli Onimusha: Warlords. Lue arvio täältä.



Ladataan seuraavaa sisältöä