Suomi
Gamereactor
arviot
My Time At Portia

My Time At Portia

Vietettyään vuoden Early Access -tilassa on aika katsoa, millaiseksi Portian maanviljelyspitäjä muodostui.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pathean maailmanlopun jälkeiseen aikaan sijoittuva maanviljelyssimulaattori My Time at Portia julkaistiin vuoden mittaisen Early Access -vaiheen jälkeen lopullisesti tammikuun puolivälissä. Pelissä omaksutaan nuoren rakentajan rooli, joka on perinyt isänsä työpajan kaukaisessa Portian pitäjässä. Kylä tuntuu kuin sadusta otetulta, mutta pelaajan työpaja on silti pelkkä ränsistyvä maja, jossa ei ole kuin yksi pahainen sänky. Reikien paikkailun ja rakentajan luvan hankkimisen jälkeen on aika ryhtyä kasvattamaan omaa mainetta rakentajana.

Työtä löytyykin ilmoitustaululta Commerce Guildissa, ja jopa päätehtävien suorittaminen avaa niitä lisää. Tavallisesti tarkoituksena on nikkaroida esine raaka-aineista, joita on löytänyt maastosta. Pelin edistyessä vaadittavat tavarat muuttuvat alati monimutkaisemmiksi, joten omaan pajaan on tehtävä laajennuksia. Niin ikään omaa käsikirjaa on laajennettava vierailemalla tutkimuskeskuksessa.

Portia toivottaa pelaajan nopeasti tervetulleeksi. Aikaa myöten pääsee solmimaan ystävyyssuhteita, rakentamaan kuljetusjärjestelmän ja osallistumaan pitäjän omiin tapahtumiin kuten Day of the Bright Sun Festivaliin. Pelaajan tekemä vaikutus itse yhteisöön on samaa luokkaa kuin itse nikkaroinninkin tulokset. Ystävyyssuhteiden syventyessä saa myös etuja, kuten suuremman osuuden itselleen tehdyistä kaupoista.

My Time At PortiaMy Time At PortiaMy Time At PortiaMy Time At Portia
Tämä on mainos:

15-tuntisen tarinan jälkeen tuntuu siltä, että vielä on paljonkin nähtävää ja koettavaa. Viikonloppuisin Commerce Guild on kiinni, ja silloin voi käydä kalastamassa, kasvattaa kanoja ja lehmiä tai vaikka yrittää rakentaa vanhoja esineitä museota varten. Luolastoja voi tutkia kokemuspisteiden ja esineiden toivossa. Naimisiinkin voi mennä. Toisin sanoen tekemistä riittää pitämään mielen virkeänä.

Mielenkiintoinen ratkaisu on, että pelaaja saa parannuksia omiin kykyihinsä sijoittamalla huonekaluja kotiinsa. Tällä tavalla taistelut ja nikkarointi liittyvät keskeisesti yhteen pelkän kosmeettisen sisustamisen lisäksi. Tappelut ovat harmillisesti melkoisen yksioikoisia. Meno tuntuu klassiselta The Legend of Zeldalta, jossa on vahdittava omaa stamina-mittaria, tehtävä kierähdyksiä ja hyödynnettävä pahiksen heikkouksia. On lisäksi sanottava, että kohdattavat viholliset aina mekaanisista sioista räjähtäviin hämähäkkeihin asti ovat toisistaan erottuvia, ja sopivat hyvin osaksi muuta maailmaa.

Jostain syystä peliä ei voi tallentaa silloin kun haluaa: ainoa tapa tallentaa on nukkuminen. Lisäksi peli ei ilmoita, jos yksittäistä tavaraa on jo yli oman tarpeen. Valikoiden käyttöä ei niin ikään ole optimoitu peliohjaimelle sopivaksi.

Kaiken kaikkiaan My Time at Portia on peli, jota voi suositella lämpimästi. Oman maineen kasvattaminen ja työpajan laajentaminen ovat koukuttavaa puuhaa. Taistelut saisivat olla monipuolisempia, ja tallentaa pitäisi pystyä silloin kun haluaa.

Tämä on mainos:
My Time At PortiaMy Time At Portia
HQ
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Hurmaava maailma, ystävällinen tunnelma, positiivinen tarina, paljon tekemistä
-
Taistelut ovat turhan yksinkertaisia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
My Time at Portia -kisa on ratkennut

My Time at Portia -kisa on ratkennut

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactorissa on kisattu My Time at Portian tuntemuksesta viimeisen parin viikon ajan. Palkintona oli pelin koodi valitulle alustalle. Voittaja on nyt arvottu, ja hän...

0
My Time At Portia konsoleille huhtikuussa

My Time At Portia konsoleille huhtikuussa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

My Time At Portia julkaistiin Early Access -tilassa vuonna 2018, ja se oikea PC-julkaisu tapahtui tammikuussa 2019. Kehittäjä Pathea Games ja julkaisija Team 17 Digital...



Ladataan seuraavaa sisältöä