Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Night Call

Night Call

Taksin kyydissä Pariisin kaduilla mystistä sarjamurhaajaa etsien.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pariisin kadut ovat yöaikaan vaarallisia. Sarjamurhaaja on vapaana, ja pelaaja on hänen seuraava uhrinsa. Pelaaja herää myöhemmin sairaalassa, ja lääkäri kertoo pelaajan olevan ensimmäinen henkiin jäänyt uhri. Sarjamurhaaja tunnetaan nimellä The Judge. Pelaaja palaa työhönsä taksikuskina, ja oppii samalla niin itsestään kuin muistakin matkustajista, kun etsivä ilmaantuu taksin kyytiin. Hän pyytää pelaajaa auttamaan tutkimuksissa, joiden kohteena on juurikin pelaajan kimppuun käynyt sarjamurhaaja.

Night Call on tarinavetoinen noir-peli, joka innoittuu oikean elämän tapahtumista. Peli alkaa hyvinkin tummasävyisesti, ja pinnan alla on oma viehätyksensä, joka välittyy ennen kaikkea dialogin avulla. Pelaaja käy taksikuskina dialogia erilaisten asiakkaiden kanssa: joskus vain kuluttaakseen aikaa ja ansaitakseen rahaa. Pelaajaa kohdellaan epäiltynä The Judgen jutussa, mutta palkkauksen tehnyt etsivä ei usko moiseen. Pelaajan on siis tehtävä töitä etsivälle juttua tutkien ja oman nimensä siinä sivussa puhdistaen. Taksimatkustajia on kuulusteltava, mutta se on tehtävä huomaamattomasti ja kunnioittavasti. Tietoja hankitaan siis keskustelemalla asiakkaiden kanssa, lukemalla sanomalehteä, tutkimalla kiinnostavia paikkoja ja soittamalla ajoittain etsivälle, kun on ensin itse laittanut jutun palapeliä kokoon.

Night Callissa on oma erottuva taiteellinen tyylinsä, joka muistuttaa mustavalkoista sarjakuvakirjaa. Ääninäyttelyä ei ole lainkaan, ja mukana on ainoastaan musiikkia ja äänitehosteita. Tämä alleviivaa sarjakuvaromaanin vaikutelmaa entisestään.

Night CallNight CallNight CallNight Call
Tämä on mainos:

Aikaa myöten tutkintataulu pelaajan asunnossa alkaa täyttyä, ja pelaaja pääsee yhdistelemään johtolankoja toisiinsa tehden päätöksen, ketä syytetään käsillä olevasta rikoksesta. Tutkinta ottaa tietysti oman aikansa, joten sitä tehdessä ei voi olla työssä taksikuskina. Kaikkea tutkinta-aineistoa ei aina ehdi käymään läpi, joten käytössä oleva aika on syytä käyttää viisaasti.

On huomioitava, että monet kohdattavista taksiasiakkaista eivät liity tutkittavaan juttuun mitenkään, ja vievät muutenkin runsaasti aikaa. Yövuorossa ollessaan pääsee kyyditsemään monia erikoisia tuttavuuksia, kuten omistajaansa pakenevaa kissaa. Osa näistä asiakkaista vie pelaajan huomion pois muuten niin kiehtovasta tarinasta, joka on ärsyttävää. Toisaalta pieni tauko tummasävyisestä tarinasta tummassa kaupungissa on tarpeellistakin.

Aluksi valitaan vaikeustaso ja tutkittava juttu. Pulmat ovat "The Judge" (jossa motiivit vaikuttavat selviltä), "The Angel of Death" (jossa motiivi on tuntematon ja uhrit sattumanvaraisia), "The Sandman" (jossa uhrit vaikuttavat aluksi sattumanvaraisilta, ja motiivia on hankalampi keksiä), "Surprise Investigation" (jossa tutkinta on sattumanvaraista) ja "Random Investigation (all)" (jossa kaikki on sattumanvaraista).

Taksimatkustajien kanssa muodostuvan yhteyden syvyyden taso riippuu siitä, millä tavalla heitä kohtelee. Ja tämä toki riippuu erikseen kustakin matkustajasta. Tarina etenee siten, että pelaaja todellakin tuntee vaikuttavansa ihmisten elämiin. Dialogi on tehty poikkeuksellisen hyvin.

Tämä on mainos:

Nautin siis olostani Night Callin parissa. Visuaalinen ilme toimii loistavasti, ja pelaaja kokee olevansa mukana tutkimuksissa, jotka puolestaan on tehty hyvin alusta loppuun. Erilaista miettimistä halajaville Night Call on oiva valinta.

Night CallNight CallNight Call
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Visuaalinen tyyli, soundtrack, yksinkertainen mutta kiinnostava tarina, palasien yhdistely on tyydyttävää
-
Osa taksimatkustajista ei liity tarinaan millään tavalla
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä