Suomi
Gamereactor
arviot
Daemon X Machina

Daemon X Machina

Robotteja ja ryminää

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Daemon X Machina on ollut isosti esillä Nintendon julkaisusuunnitelmissa viimeisen vuoden parin aikana. Mechapelejä ei ole koskaan tarjolla liikaa, joten Marvelousin näkemys asiasta on genreen sinänsä hyvinkin tervetullut tapaus. Kaikki ei robolandiassa ole kuitenkaan ruosteisen aurinkoisesti.

Marvelous on viime vuosina tullut tunnetuksi ennen muuta ristiriitaisia kommentteja herättäneestä Senran Kagura -pelisarjastaan, sekä tietysti myös Fate-roolipeleistä ja Rune Factory -sarjasta. Toimintapuolella meno on ollut kuitenkin varsin naisvetoista. Pomppivat puskurit saavat tällä kertaa kuitenkin väistyä kirskuvan metallin ja lasersäteiden tieltä.

Mechamiehiä kiinnostavana yksityiskohtana Daemon X Machinan pelin tuottajana on häärinyt Armored Core -sarjasta tunnettu Kenichiro Tsukuda. Hyvä niin, sillä robot itse ovat eittämättä tämän paletin suurin vetonaula. Juoni sitä nimittäin ei ainakaan ole. Taustatarinan mukaan kuu on törmännyt maahan ja mystinen säteily tuli ja sitten vielä jotain. Tarinasta ei ota Erkkikään selvää, eivätkä asiaa auta lainkaan täydellisen yhdentekevät dialoginpätkät, joita onneksi on tosin suhteellisen vähän.

Itse peli on onneksi parempaa jälkeä. Mechat ovat todella viileitä kapistuksia ja ennen kaikkea niiden ohjaaminen on intuitiivista ja kepeää. Kaikille toiminnoille löytyy padista nappi, mutta mitään toimintoa ei tarvitse hakea kauaa ja mechojen suureksi kasvava asearsenaali on koko ajan näppärästi näpeissä. Maan pinnalla tallustelu ja lentäminen, väistely, aseiden vaihtaminen ja muu tarpeellinen on niin ikään minuutissa istutettu selkärankaan. Niinpä itse pelikin on sisäistetty varsin nopeasti, kentälle vain ja ohjusta naamaan!

Tämä on mainos:
Daemon X MachinaDaemon X MachinaDaemon X MachinaDaemon X Machina

Taistelu on toteutettu hyvin. Tilanne on aina selkeä ja vaikka meno yltyykin kaoottiseksi rakennusten romahdellessa ympäriltä ja kymmenien vihollisten hyökkäillessä kimppuun, peli ei missään vaiheessa repeä paniikinsekaiseksi rimpuiluksi. Lopputulos muistuttaa itse asiassa yllättävän paljon Earth Defence Force -sarjaa. Kenttiä on todella paljon, mutta taistelut kestävät vain lyhyen aikaa ja jatkuva ryminä ja pauke pitävät intensiteetin korkealla. Lopulta yhteensä 999 aseesta koostuva asearsenaali kerätään päihitetyiltä vihollisilta ja kenttien välissä pilotin ominaisuuksia voi näppärästi päivittää. Nopea tempo ja joka kentän jälkeen uusiutuva aseistus koukuttavat yllättävän nopeasti.

Valitettavasti EDF-kummitus lymyää myös pelin muilla osa-alueilla. Niin viihdyttävän suoraviivaista kuin toiminta onkin, pitkän päälle se alkaa toistaa itseään ihan kunnolla. Daemon X Machina onkin parhaimmillaan pienissä erissä nautittuna, vaikka pelaisi yhteistyössä kavereiden kanssa. Tehtävien rakenne vaihtelee nimittäin vain näennäisesti, kerta toisensa jälkeen lopullisena ideana on jyrätä tieltä kaikki vastaan tuleva. Ruudunpäivitys myös hyytyy hieman aina, kun ruudulle ilmestyy yhtä aikaa liikaa tuhottavaa. Notkahdukset eivät sentään pilaa peliä, mutta ovat kuitenkin huomattavia.

Muuten rutkutettavaa on vaikea keksiä. Graafisesti peli ei ole mitenkään huikea suoritus ja etenkin ihmishahmot ovat suorastaan rumia. Sen sijaan ympäristöjen cel-sheidattu tyyli ja varsinkin silloin tällöin eteen sattuvat jättikokoiset mechat ovat todella komeaa katsottavaa. Musiikkiraita on toimiva ja ylipäätään, peli svengaa menemään ihan kivasti oman juttunsa ääressä.

Tämä on mainos:

Puutteet ovat kuitenkin sen verran merkittäviä, että arvosanaa on harmi kyllä pakko tipauttaa alaspäin. Vaikka Daemon X Machina yrittää kuinka parhaansa, lopputulos on koukuttavuudestaan huolimatta liian yksinkertainen ja vaihtelun puute tylsistyttää ennen pitkää. Silti, jos mechat saavat sielusi värisemään, pelille kannattaa antaa mahdollisuus. Ovathan mechat aina parasta sitten viipaloidun kerrostalon.

Daemon X MachinaDaemon X MachinaDaemon X MachinaDaemon X Machina
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Koukuttava rakenne, kaikessa yksinkertaisuudessaan viihdyttävä, mechojen ohjaaminen on sujuvaa
-
Toistaa itseään pahasti, ruudunpäivitys tökkii paikoitellen, hirvittävä tarinaviritelmä, visuaalisesti turhan epätasainen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Daemon X Machina Switchille vuonna 2019

Daemon X Machina Switchille vuonna 2019

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Nintendon E3-lähetyksen avasi traileri uudesta pelistä Daemon X Machina, joka julkaistaan Switchille vuonna 2019. Luvassa on paljon taistelua ja lentäviä robotteja....



Ladataan seuraavaa sisältöä