Suomi
Gamereactor
arviot
The Stretchers

The Stretchers

Little Nightmaresin kehittäjä Tarsier Studiosin uusin on värikäs, fysiikkamallinnusta painottava ja kummallinen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Greenhorn Islandsin asukkaita on kohdannut laajalle levinnyt ongelma. Työntekijät nukahtelevat kesken päivän työnsä ääressä, ja se aiheuttaa vaaratilanteita. Jotain on pielessä. Paha ja lyhytpinnainen Captain Brains on tekemässä pahojaan laittaen ihmisiä pakotettuun hypnoottiseen tilaan nimeltä "dizzies". Tämän pahis tekee suuntaamalla päässään kiinni olevan hypnoottisen sädeaseen uhria kohti. Pelaajan tehtävänä on joko seurassa tai yksin parantaa dizzies-tartunnan saaneet, ja saattaa siten kaupunki jälleen normaaliin tilaan.

The Stretchersissa pelataan ensihoitajakaksikolla, joka lähetetään kiireisille tehtäville etsimään tartunnan saaneita. Uhri kuljetetaan ambulanssiin mukana kulkevilla paareilla vaaroja väistellen, ja sitten ajaen nopeasti sairaalaan. Perillä lääkärit odottavat ja parantavat uhrit ennalleen.

The Stretchers
Tämä on mainos:

The Stretchers on selvästi tarkoitettu pelattavaksi kaverin kanssa, sillä koko ajan ohjataan kahta ensihoitajaa samaan aikaan. Uhrien pelastaminen ja pulmien ratkominen edellyttävät yhteistyötä. Yksinkin voi onneksi pelata, joskin kahden erillisen hahmon ohjaaminen eri analogitateilla ja samalla pulmia ratkoen on jokseenkin vaativaa puuhaa. Rakenteeltaan The Stretchers on varsin yksinkertainen, eikä kovinkaan paljoa asioita tarvitse pitää mielessään. Eri toiminnot suoritetaan yksinkertaisesti nappia painamalla.

Tehtävät ovat suorastaan hulvattomasti käsikirjoitettuja, ja pulpahtavat kartalle näkyviin, kun pelaaja kurvailee ambulanssillaan pitkin katuja. Jokaisessa tehtävässä on sama tavoite: löytää ja pelastaa uhrit kuljettaen ne sitten sairaalaan parannettaviksi. Joitakin sivutehtäviäkin on, kuten lokkien pelästyttämistä ja jokaisen huussin avaamista.

The StretchersThe Stretchers

The Stretchersin jokainen osa-alue on tehty hauskasti, ja suurin osa komediasta saadaan räsynukkefysiikoista. Pelasin kaverin kanssa, jolloin meno on tietysti parhaimmillaan. Dialogi välitetään tekstin avulla, ja varsinainen puhe on huvittavaa siansaksaa.

Tämä on mainos:

Tehtävän käynnistymisen ajankohdan saa valita itse, ja melko paljon peliajasta tuleekin kurvailtua vapaasti pitkin saarta. Löydettävää tavaraa on runsaasti, samoin kuin erilaisia salaisuuksia. Ajaessa kannattaa tietysti suorittaa erilaisia näyttäviä hyppyjä autolla. Kaverin kanssa pelatessa toinen ohjaa autoa, ja toinen käyttelee nitro-boostia.

Yhdessä toimiminen on toki hauskaa, mutta se voi olla myös tuskaisaa ottaen huomioon, miten paljon tarkkuutta jotkut pulmat vaativat. Kohtasin pelatessani myös joukon bugeja, joiden seurauksena aloitettu tehtävä oli käynnistettävä uudelleen alusta. Onneksi uudestaan yrittäminen on tehty helpoksi.

The Stretchers on siis hauska pelikokemus joko yksin tai kaverin kanssa. Peli myös näyttää hyvältä niin isolta ruudulta kuin käsikonsolimuodossakin pelattuna. Idea on hulvaton, ja kyseessä on selvästi Switchin pelivalikoiman hauska helmi.

The Stretchers
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hauska pelattavuus, dialogi, kaverin kanssa pelaaminen, hurmaavasti suunniteltu
-
Buginen, pulmissa oikealla tavalla sijoittuminen voi olla ongelmallista
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä