Suomi
Gamereactor
arviot
The Elder Scrolls Online: Greymoor

The Elder Scrolls Online: Greymoor

Paluuta Skyrimiin siivittää armeijallinen vampyyreita

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Monet ovat aikanaan pelanneet The Elder Scrolls V: Skyrimia, joten talviset maisemat ovat sikäli jo valmiiksi tuttuja. Tuhat vuotta ennen tämän pelin tapahtumia sijoittuu The Elder Scrolls Onlinen seuraava laajennus Greymoor. Tällä kertaa Tamrielin kansaa uhkaa vampyyriherra. Alaistensa avulla pahuus luo harrowstormeja, jolloin kaikki muuttuvat verenhimoisiksi hirviöiksi. Unohdettu Blackreach sijaitsee syvällä maan alla palvellen näitä edellä mainittuja pahuuksia. Petokset, orjuus ja muut vakavat aiheet muodostavat The Elder Scrolls Onlinen uusimman Greymoor-laajennuksen teemat.

Lyris Titanbornin ohella joukkoon liittyy uusi vampyyrinen liittolainen nimeltä Fennorian, joka on kotoisin Ravenwatchista. Hän on yksi Skyrimissa rauhassa elävistä vampyyreista, joka haluaa syöstä pahan vampyyriherran vallasta yhtä innokkaasti kuin pelaajakin. Seitsemän päätehtävän aikana taistellaan The Gray Host -vampyyriarmeijaa vastaan. Soppaan liittyvät myös ihmissudet ja noidat. Tarinaa vaivaavatkin rytmitysongelmat, ja juonen käynnistymisessä kestää oma aikansa.

Kaikkiaan päätarinan parissa saa kulumaan noin 10 tuntia, ja kaikkiaan uutta sisältöä on 30 tunnin edestä. Suurin osa tekemisestä muodostuu sivutehtävistä, jotka ovat ajoittain päätehtäviä nautittavampia. Sivutehtävät ovat hyvin tehtyjä, ja tarjoavat vaihtelevaa tekemistä.

Tämä on mainos:
The Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: Greymoor
The Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: Greymoor

Tehtävien ohella Greymoorissa tapahtuu muutakin. Harrowstormit ovat uusia event-tapahtumia, joiden idea on sama kuin Dolmensissa. Mukana on myös uusi 12 pelaajan Trial nimeltä Kynes Agis, kuusi uutta pelimaailman pomovastusta, kaksi julkista luolastoa ja muuta tekemistä. Greymoorin myötä peliin lisätään kokonaan uusi antiquities-järjestelmä.

Antiquarian Circle tarkoittaa relic-esineiden metsästystä. Toisin kuin Warrior- ja Mage-killoissa, tässä uudessa ei ole omaa tarinalinjaansa, mutta tarjolla on tekemistä metsästellen Tamrielin aarteita tarinan edetessä. Antiquities-järjestelmä koostuu kahdesta minipelistä, joissa tunnistetaan ja kaivetaan ylös aarteita. Ensin käytetään mystistä esinettä The Antiquarian Eye, jolla jäljitetään se alue, johon aarre on haudattu. Oikean paikan löytymisen jälkeen mennään paikan päälle, ja toisen minipelin avulla löytyy itse aarre. Homma toimii hieman Miinaharavan malliin.

Tämä on mainos:

Löytyvät esineet saattavat olla uusia ratsuja, nikkaroimisohjeita, emote-liikkeitä ja niin edelleen. Toisin sanoen kaivaminen on kannattavaa, vaikka ei muuten aarteenetsintä niin kiinnostaisikaan. Minipelit ovat viihdyttäviä, ja rohkaisevat tutkimaan pelimaailmaa monipuolisesti. On tietysti makuasia, miten kauan saman prosessin toistaminen tuntuu mielekkäältä. Silti on hienoa, että peli tarjoaa jotain tekemistä taisteluiden lisäksi.

The Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: Greymoor
The Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: GreymoorThe Elder Scrolls Online: Greymoor

The Elder Scrolls Online: Greymoorissa Bethesda ja Zenimax Online vievät pelaajan tummasävyiseen maailmaan vampyyrien, ihmissusien ja noituuden keskelle. Omasta mielestäni laajennuksen tähti on uusi alue Blackreach, jonka visuaalinen suunnittelu tekee vaikutuksen. Tämä yhdessä goottilaisen äänimaailman kanssa luo peliin omanlaisensa tunnelman, joka varmasti miellyttää vampyyrien faneja. Maan päälläkin on tarjolla vehreitä vuoria, vanhoja raunioita ja jäisiä maisemia.

Pelityylistä riippuen antiquities-järjestelmä on joko yhdentekevä tai hauska lisä. Päätarina jättää kuitenkin toivomisen varaa. Fennorian on hahmona hyvä lisä, ja Blackreach on mahtava paikka. Osa käsitellyistä aiheista jää vaille ratkaisua tarinan päättyessä, mikä on harmillista. Sivutehtävät ovat yllättävänkin monipuolisia, ja niitä tekee mielellään jo tarinoiden vuoksi.

The Elder Scrolls Online: Greymooria voi suositella vampyyritarinoiden ystäville. Skyrimin faneille on luonnollisesti luvassa tuttuja paikkoja, kuten Solitude ja Dragon Bridge. Greymoor on saatavilla niin PC:lle kuin PS4:lle ja Xbox Onellekin.

HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Blackreach on monipuolinen ja hyvin tehty, äänimaailma tukee laajennuksen goottilaista tunnelmaa, antiquities-järjestelmä tuo mukaan uudenlaista tekemistä, sivutehtävät ovat monipuolisia
-
Päätarina alkaa hitaasti eikä vastaa kaikkiin esittämiinsä kysymyksiin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä