Suomi
Gamereactor
arviot
Battletoads

Battletoads

Battletoads on tehnyt paluun huomattavan pitkän lomailun jälkeen

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Raren klassinen mätkintäsarja Battletoads on tehnyt paluun melkein 30 vuoden tauon jälkeen. Tällä kertaa sen koodauksen on hoitanut Dlala Studios.

Vuoden 2020 Battletoads sijoittuu edeltävien pelien jälkeiseen aikaan. Kolmikko on ollut vankina simulaatiobunkkerissa viimeiset 26 vuotta, ja elämä on ollut mahtavaa. Todellisessa maailmassa tilanne on kokonaan toinen, sillä kukaan ei tunne heitä, ja työntekokin on sitä ikävintä mallia. On siis aika saavuttaa maine takaisin haastamalla se vanha verivihollinen. Reissu vain menee pahasti pieleen.

BattletoadsBattletoadsBattletoads
Tämä on mainos:

Uusi Battletoads on sekin mätkintäpeli, jossa on mukana myös ajopelien ominaisuuksia, tasoloikkaa ja lyhyitä minipelejä. Joissakin kentissä on puskettava läpi päälle käyvien pahislaumojen kaksiulotteisissa ympäristöissä. Kohdattavat viholliset voivat olla mitä tahansa avaruusajan järjestyksenvalvojista pahan kuningattaren pieleen menneisiin luomuksiin. Lisäksi mukana on varsin haastavia pomotaistoja. Ensimmäinen tällainen on punkkaripossu Porkshank, joka toimii enemmän opastusosiona kuin kovan luokan haasteena.

BattletoadsBattletoads

Ajo-osuuksissa ollaan leijuvan moottoripyörän ohjaksissa, ja näkymä on tällä kertaa takaa. Tasoloikkaosuuksissa ei ole pahiksia, mutta ympäristö itsessään on ihan yhtä vaikea. Avaruusaluksella pelataan kahden tatin pyssyttelyn malliin ylhäältä näkymää seuraten. Parhaita ovat silti minipelit, joiden tavoitteet ovat hyvin kummallisia. Esimerkiksi Toad Sham Bo! on älyvapaa versio kivi-sakset-paperi-pelistä.

Tällainen pelillinen vaihtelu virkistää, eikä koskaan tunnu tylsältä tai itseään toistavalta. Minipelit ovatkin ehdottomasti uuden Battletoadsin parasta antia. Kaiken nivoo yhteen hauska ja naseva dialogi, joten kokonaisuus pysyy tältä osin hyvin kasassa. En edes muista, koska olisin viimeksi pelannut näin hauskaa peliä.

Tämä on mainos:
BattletoadsBattletoads

Tehtävien aikana on tietysti kerättäviä esineitä löydettäväksi. Lisäksi suurin osa kentistä sisältää myös aikarajallisen haasteen, jonka suorittamisesta palkitaan lisäesineellä. Harmillisesti koko peli on läpäistävissä muutamassa tunnissa oletusvaikeustasolla varsinkin silloin, kun ei tavoittele 100% suoritusta.

Toisin sanoen edeltäjistä poiketen vuoden 2020 Battletoads ei ole murskaavan vaikea. Ajoittain vastassa on toki jotain vaikeaa, ja valittavana on kolme erilaista vaikeustasoa. Toisaalta noin puolet kentistä sisältää taistelua, joten vaikeustason nostaminen ei välttämättä lisää kauheasti pelin kokonaishaastetta.

Pelaaminen onnistuu niin PC:llä kuin konsolillakin, mutta hiirellä ja näppäimistöllä pelaaminen saattaa olla hieman liian haastavaa. Mukana on myös kolmen pelaajan saman sohvan moninpeli. Peli sopiikin oivasti illan viihteeksi hyvässä seurassa.

BattletoadsBattletoads

Verrattuna aiempiin peleihin ulkoisesti uusi Battletoads on tietysti se sarjan näyttävin. Ulkonäkö lainaa vahvasti piirretyistä elokuvista, eikä muistuta retroilua juuri lainkaan. Näin ollen peli tuo mieleen ennen kaikkea sarjakuvan. Sama pätee musiikkiin, joka keskittyy rokkiin retroilun sijasta.

Battletoads saattaa olla Xbox Game Studiosin paras julkaisu tänä vuonna. Huumori on paikallaan, pelillistä vaihtelua riittää ja saman sohvan karkelot ovat tosiasia. Battletoads on siis tehnyt onnistuneen paluun 26 vuoden tauon jälkeen. Tarina on lyhyt, ja toivottavasti jatkoa seuraa tulevaisuudessa.

Battletoads
BattletoadsBattletoads
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Näyttää, kuulostaa ja toimii hyvin, pelattavuus muuttuu koko ajan, mutta huumori ja dialogi pysyvät
-
Lyhyt
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
GR:n joulukalenteri, 13. luukku

GR:n joulukalenteri, 13. luukku

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Joulukuu on taas täällä. Se tarkoittaa tietenkin myös joulukalenteria, jonka kisoista on mahdollista voittaa toinen toistaan mukavampia palkintoja. Jouluaattona...

0
Yli miljoona on pelannut Battletoadsia

Yli miljoona on pelannut Battletoadsia

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Uusittu Battletoads julkaistiin 20. elokuuta 2020, ja Gamereactorin arvion pääsee lukemaan täällä. Nyt sitten Rare on paljastanut, että miljoonan pelaajan raja on...



Ladataan seuraavaa sisältöä