LIVE
HQ
logo hd live | Harold Halibut
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

      Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

      Kingdoms of Amalur on ollut poissa kahdeksan vuotta, mutta nyt on aika palata

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ
      HQ

      Kingdoms of Amalur: Reckoning oli vuonna 2012 julkaistu peli, jonka teki 38 Studios. Kyseessä oli kokemus, joka on säilynyt mielessäni kaikki nämä vuodet. Valitettavasti paluu astialle muistuttaa nyt siitä, ettei peli ole ikääntynyt kovinkaan hyvin.

      Kingdoms of Amalur oli baseball-tähden intohimoprojekti, ja tämä stara rekrytoi avukseen kirjailija R.A. Salvatoren, taidetta tekemään Todd Macfarlanen ja vielä The Elder Scrolls -sarjan parissa työskennelleen Ken Rolstonin. Tuloksena syntyi edellisen konsolipolven ehkä aliarvostetuin roolipeli.

      Pelin tehnyt studio ajautui konkurssiin, joten jatko-osaa ei ole tulossa. THQ Nordic kuitenkin osti oikeudet itselleen, ja on julkaissut pelin uudestaan. Aika ei ole kohdellut peliä hyvin, sillä kehitys on edennyt huimasti sitten vuoden 2012. Kingdoms of Amalur: Reckoning olisi ansainnut paremman paluun.

      Tämä on mainos:
      Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

      Sen alkuperäisen pelin tekivät mahtavaksi taistelu ja tarina, ja sama pätee edelleen. Peli seuraa The Fateless Onea, joka herää kuolleista Well of Soulsissa, eikä mitään menneestä elämästä ole muistissa tallella. Taistoja käydään Faelandissa, joka on yksi osa Kingdoms of Amaluria. Mukana on se isompikin tarina, ja samalla The Fateless One selvittää menneisyyttään. Tarinan läpäisyssä kestää sen noin 40 tuntia, mikä on riittävästi.

      Tarinan ohella mahtavaa oli taistelu, jossa oli paljonkin erilaisia vaihtoehtoja. Tarkoituksena oli kohottaa fate-tasoja, ja lopuksi käynnistää oikein kunnollisia yhdistelmähyökkäyksiä. Taistelumekaniikka on huomattavasti parempi ja dynaamisempi kuin esimerkiksi Skyrimissa. Uusintajulkaisussakin taistelumekaniikka on kohdallaan, ainakin suurimmaksi osaksi. Hauskuutta piisaa siksi, että erilaisia aseita on runsaasti. Pahikset reagoivat osumiin odotetusti, ja mukana on valikoima niin tavallisia kuin taika-aseitakin.

      Kingdoms of Amalurin ikä näkyy muilla osa-alueilla. Grafiikkaa ei näytetä parantaneen lainkaan alkuperäisestä, ja liikeanimaatiot ovat nekin selvästi vanhentuneita. Niin ikään käyttöliittymä on kankea, ja olisi kaivannut päivitystä. Ääniraita on sen sijaan yhtä hyvä kuin aina ennenkin.

      Tämä on mainos:
      Kingdoms of Amalur: Re-ReckoningKingdoms of Amalur: Re-Reckoning

      Mukana on lisää sisältöä, sillä peliin myöhemmin julkaistut kaksi laajennusta ovat uusintajulkaisussa mukana. Ensi vuonna on luvassa ihan uuttakin laajennusta, mutta tämä tieto on yksinomaan turhauttava. Lisäpelattava olisi pitänyt olla mukana heti julkaisussa. Lisäksi videopelaajien odotukset sisällön suhteen ovat muuttuneet. Tarjolla olevat tehtävät eivät ole enää niin kiinnostavia kuin silloin joskus. Kyseessä on siis edelleen hyvä peli, mutta uusintajulkaisun eteen olisi pitänyt tehdä enemmän työtä.

      Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning on ihan hyvä peli. Jos se jäi väliin silloin joskus, kannattaa katsoa, mistä onkaan kyse. Alkuperäisen fanien kannattaa ennen ostamista katsoa verkosta sitä oikeaa pelattavuutta ja päättää vasta sitten, kannattaako rahansa sijoittaa uusintajulkaisuun.

      HQ
      Kingdoms of Amalur: Re-ReckoningKingdoms of Amalur: Re-ReckoningKingdoms of Amalur: Re-Reckoning
      07 Gamereactor Suomi
      7 / 10
      +
      Taistelumekaniikka, hyvä tarina, hyvä fantasiamaailma
      -
      Ikä näkyy, peli olisi ansainnut paremman uusintajulkaisun, muutamat parannukset toimintoihin olisivat olleet paikallaan
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä



      Ladataan seuraavaa sisältöä