Suomi
Gamereactor
arviot
Dance Central

Dance Central

Kinectin julkaisupeleistä nousee yksi nimi ylitse muiden. Rock Bandin tekijät ovat ottaneet tehtäväkseen vallata nyt myös tanssilattiat ja tuloksena on Kinectin julkaisun paras peli sekä selkeä kilpailija markkinoiden parhaimman tanssipelin pokaalista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Dance Central on suoraviivainen tanssipeli. Kinectillä pelin ohjaus toimii intuitiivisesti ja pelatessa koko kroppa on hyvin mukana. Valikoissa liikkuminen on sulavaa ja selkeää. Valinnat hoidetaan yksinkertaisella käden heilautuksella, ja se on toimivampi vaihtoehto kuin monien muiden Kinect-pelien leijuva kursori. Varsinaisessa pelissä tanssivalmentaja näyttää, miten tanssiliikkeet hoidetaan, ja pelaajan pitää mahdollisimman tarkasti seurata annettuja ohjeita. Ruudulla näkyy aina muistikortteja, joissa näkyvät liikkeen nimi ja yksinkertainen kuvaus. Pari seuraavaa liikettä on myös näkyvissä. Dance Central arvioi erikseen pelaajan tanssiliikkeet ja virheettömät suoritukset palkitaan pistekertoimen kasvulla. Rock Band -tyyliin biisin kokonaisarvio mitataan tähdillä ja niitä keräämällä aukeaa uusia tanssivalmentajia, -asuja, -paikkoja sekä haasteita.

Pelimuodoissa aivan ensimmäiseksi vastaan hypähtää harjoitustila. Harjoitustila on nimetty Break it downiksi, ja nimensä mukaisesti kaikki biisin tanssiliikkeet käydään läpi yksi kerrallaan. Treeni on alussa totisesti paikallaan. Dance Cental on tarjoaa oikeasti kovan haasteen, ja on aivan turha odottaa vetävänsä viiden tähden suorituksia kylmiltään. Vaikeustasoja on kolme: Easy, Medium, Hard. Aluksi valita voi vain helpoimman Easyn, mutta tanssimalla sen läpi riittävällä tähtimäärällä avautuvat myös haastavammat vaikeustasot. Vaikeustasoja voi myös avata suoraan suorittamalla kelvollisesti tietyn biisin Break it down -harjoitussession.

Ilahduttavasti kaikki pelin biisit ovat auki heti kättelyssä. Musiikki valikoima painottuu odotetusti yöklubien hittehin ja discoklassikoihin. Vannoutunut rokkimies voi kavahtaa moista musiikkitarjontaa, mutta biisit on valittu huolellisesti ja koreografiat sopivat hyvin kappaleisiin. Kappaleita on yhteensä 32. Määrä ei ole läheskään samalla tasolla kuin esimerkiksi Harmonixin toisessa musiikkipelissä Rock Band 3:ssa, joten lisää toivoisi mukaan nopeasti. Harmonix onkin luvannut uutta musaa ladattavaksi heti julkaisusta lähtien, mutta siitä pitää maksaa ylimääräistä.

Pelimuotojojen runsaudella Dance Central ei voi myöskään kehuskella. Treenin ja suoritustilan lisäksi löytyy vain kaksinpeliä tukeva Dance Battle, jossa kaksi pelaajaa vuorotellen tanssii valittua kappaletta tavoitellen suurempaa pistepottia. Se on samalla yhteistyöpelimuoto, sillä se kartuttaa kokonaistähtisaalista. Tanssiessa voi myös laittaa päälle Work out -tilan, joka laskee poltetut kalorit ja treenien pituuden. Pelaaminen käy helposti kevyestä kuntoilusta. Pienen hien saa pintaan mukavasti. Tunnin tanssisessio päivässä saa varmasti kunnon nousemaan - ainakin jos on rapakuntoinen journalisti.

Tämä on mainos:

Dance Centralissa suurin saavutus on se, että kyse on oikeantuntuisesta tanssista. Tanssimatot ja Wiimäiset kapulat voi heittää suosiolla romukoppaan. Niiden esiinottaminen tuntuu Kinectillä pelaamisen jälkeen vanhahtavalta. Pelaaminen on myös yllättävän hauskaa. Arviota varten sysäsin Kinectin eteen pari varsin erilaista testaajaa. Kohderyhmään kuuluva 26-vuotias kasuaalipelaaja Siiri testasi peliä noin 30 minuuttia ja oli täysin myyty. Hänen mielestään kyseessä oli parasta pelaamista Singstarin jälkeen. Verrokiksi pelitestiin osallistui myös PC-pelaamisen nimeen vannova veljeni. Erittäin ennakkoluuloisesti peliin aluksi suhtautunut miekkonen yllättyi itsekin pelin koukuttavuudesta ja pelasi mielellään biisin jos toisenkin.

Vallan täydellisestä pelistä ei tietysti ole kyse. Rajallinen sisältö niin kappaleissa kuin pelimuodoissa nakertaa auttamatta pisteitä. Pelistä huokuu pieni kiire saada se valmiiksi Kinectin julkaisuun. Harmonix on jo itsekin ilmoittanut työstävänsä jatko-osaa. Siinä saamme varmasti nähdä huomattavasti laajemman tarjonnan pelattavaa. Sisällön kapeus ei kuitenkaan pilaa sitä seikkaa, että Dance Centralin ydinpelimekaniikka on jo pitkälle viety ja onnistunut. Videopelissä tanssiminen ei koskaan ole ollut näin hauskaa. Kaikista parhaiten peli putoaa varmasti sille kauniimmalle sukupuolelle.

HQ
Tämä on mainos:
Dance CentralDance CentralDance CentralDance Central
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hieno Kinect-toteutus, upea ja intuitiivinen pelimekaniikka
-
Pelimuotojen ja biisien kapea tarjonta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Dance CentralScore

Dance Central

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Tanssimatot ovat nyt virallisesti vanha juttu. Tanssipelien uusi ykkösnimi pyörähtelee tiensä Kinectille ja Xbox 360:lle samalla ollen Kinectin paras julkaisupeli.



Ladataan seuraavaa sisältöä