Suomi
Gamereactor
arviot
Pokémon Black/White

Pokémon Black/White

Nintendon oma hirviöidenkeräilysarja täytti äskettäin 15 vuotta, ja sarja porskuttaa edelleen tutuin elkein. Uudistusten niukkuus voi kuitenkin verottaa keräilyvimmaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jokainen uusi osa Pokemon-sarjaan myy miljoonia, vaikka se on yleensä kopio edellisistä uudella nimellä koristeltuna. White ja Black eivät uudista jämähtänyttä sarjaa kuin ehkä nimeksi. Hankkimista voikin suositella ainoastaan vannoutuneille faneille ja niille, jotka eivät ole sarjaan aiemmin tutustuneet.

Hämäräperäinen plasmatiimi tavoittelee kaikkien maailman pokemonien vapauttamista. Ryhmittymän mukaan kaikki pokemon-kouluttajat ovat itse asiassa pahoja orjuuttajia. Suuresta pääjuonesta muistutetaan aina välillä, mutta silti pelaaja saa kulkea melko rauhassa omia teitään.

Pelin rakenne on sama kuin ennenkin: kulje kylästä toiseen ja haasta pitäjän johtava pokemon-kouluttaja. Matkan varrella kannattaa tehdä pieniä pysähdyksiä ja kaapata mukaan uusia pokemoneja. Seuraava tehtävä tai paikka täytyy kuitenkin pitää muistissa, sillä erillistä tehtäväpäiväkirjaa ei ole vieläkään. Vuoropohjaiset taistelut noudattavat tiukasti kivi-sakset-paperi-mekaniikkaa eivätkä ole juuri muuttuneet 15 vuoden aikana. Vieläkään pelaaja ei voi nähdä vastustajan jäljellä olevaa elinvoimaa lukuna, vaan oma strategia on päätettävä suuntaa antavan palkin perusteella. Muutenkin ikä alkaa jo painaa useita pelimekaanisia ratkaisuja. Sarja tarvitsisi reilun kasvojenkohotuksen, mutta sitä ei liene tulossa, koska hyväksi havaittu kaava tuottaa aina miljoonamyynnit.

Pokemonit ovat yhteisöllisiä pelejä, mikä näkyy panostuksessa langattomaan lähiverkkoon. Parhaiten taskuhirviöiden metsästyksestä nauttii silloin, kun kaveripiirissä on paljon ihmisiä tekemässä samaa. Graafisesti White ja Black ovat hitusen näyttävämpiä edeltäjiinsä verrattuna, sillä erilaisia kolmiulotteisia tehokeinoja käytetään aiempaa enemmän. Äänimaailma on auttamatta vanhentunut. Samaa pimpelipompelia on kuultu jo vuosia. Tämän vuoksi pelasin muutaman tunnin jälkeen täysin ilman ääntä.

Tämä on mainos:

Viimeisimmässä Pokemonissa ei ole mitään erityistä vikaa. Se on sitä samaa laatua, josta pelaajat ovat nauttineet jo vuosien ajan. Harmillisesti mitään uutta ei myöskään ole luvassa. Suositellaan vain kovimmille faneille ja sarjan ensikertalaisille.

Pokémon Black/WhitePokémon Black/WhitePokémon Black/WhitePokémon Black/White
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Tarjoaa pelattavaa pitkäksi aikaa, esimerkillinen tallennusjärjestelmä
-
Ei uudista sarjaa lainkaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Täydentävä mielipide

Leevi Rantala
Pókemonien uusin sukupolvi saapui ja paransi pelisarjaa juuri sopivasti. Vanha tuttu metsästykseen ja keräilyyn perustuva pelimekaniikka on tallella, mutta sitä on ovelasti muutettu juuri sopivasti.

Ryhmätaistelut tuovat perusmättöihin vaihtelua, kun kummallakin puolella on kerralla käytössä kolme Pókemonia. Taistelut ovat nyt entistä syvällisempiä ja otusten asettelu saattaa merkitä eroa voiton ja häviön välillä.

Toisaalta konkarit ilahtuvat tiedosta, että peli sisältää 150 uutta kerättävää kaveria ja ensimmäisen pelikerran aikana vain nämä uudet veijarit ovat käytössä. Lisäkestoa pelille tuovat myös kuukausittain vaihtuvat vuodenajat, sillä kaikkia taskuhirviöitä ei pysty keräämään kerralla.

Uusi maailma, uudet Pókemonit ja pelilliset muutokset liimaavat minut taas sarjan ääreen. Pakko kerätä ne kaikki, jälleen kerran. 9/10

Käyttäjäarviot

  • Keltainen Rayquaza
    Hyvää: + raikas: uusi alue, ei vanhoja Pokémoneja, oma ekosysteeminsä. Ei vanhojen Pokémonien kehittyneitä muotoja, erikoisia kehityksiä... 10/10
  • tualinda
    Hyvää: - Perinteisesti äärimmäisen koukuttava - Sopivasti tuttuja ja uusia elementtejä - Useamman pokemonin taistelujen lisäys Huonoa: -... 8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
Pokémon Black/WhiteScore

Pokémon Black/White

ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Nintendon oma hirviöidenkeräilysarja tuli äskettäin rippi-ikään, mutta sarja porskuttaa edelleen tutuin elkein.



Ladataan seuraavaa sisältöä