Suomi
Gamereactor
arviot
Destruction Allstars

Destruction Allstars

Kevyttä rallirellestystä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Destruction AllstarsDestruction Allstars

Playstation 5:lle yksinoikeudella ilmestynyt Destruction AllStars on hyvin kevyt, laihahkolla sisällöllä varustettu juuri ja juuri ajopeliksi kutsuttava välipala, joka ilman sisältöpäivityksiä jäänee lyhytaikaiseksi huviksi.

Autoilua, törmäilyä ja yllättävän paljon jalankulkua sisältävä Destruction AllStars ilmestyi helmikuussa 2021 PS Plussalle ilmaisena pelinä. Pelin ytimessä olevat värikkäät hahmot ja heidän ainutkertaiset ajokkinsa tarjoavat pientä maustetta muutoin tasapaksuun toimintaan. Ilman autoa vikkelästi pomppivat ukkelit keräilevät milloin pelimuodon voittamiseen vaadittavia pisteitä, milloin erikoisautonsa kutsumiseen vaadittavia kristallipaloja väistellen samalla niin ajoneuvoja kuin toisiaankin. Suurin osa vietetään kuitenkin erilaisten autojen ratissa toisiinsa törmäillen.

Destruction AllstarsDestruction Allstars
Tämä on mainos:

Pelin harvat eri radat koostuvat erilaisista esteistä, rampeista ja ilmassa leijuvista tasoista, joiden päällä erikoisauton ja hahmojen erikoiskyvyn lataamiseen tarvittavat kristallit lojuvat. Ennen hahmon oman ajokin kutsumista pelaajan on tyytyminen muutamaan tavallisempaan vaihtoehtoon, jotka kaikki kuitenkin kiihtyvät vikkelästi ja kääntyvät pienessäkin tilassa. Autojen massaa tai liikevoimaa on vaikea tuntea paremmin fysiikkansa mallintaneiden ajopelien tapaan. Kunnon tööteistäkin tuntuu puuttuvan se paras isku, joka myy törmäyksen voiman ohjaimen kanssa istuvalle. Esimerkiksi kotimaiseen romurallipeli Wreckfestiin verrattuna Destruction AllStars jää tällä saralla auttamattoman vaisuksi. Lisäksi esteillä täytetyt kentät ja kaikkien autojen vikkelä kiihdytys tekevät kunnon osumien tämmäilystä sattuman kauppaa potentiaalisten kohteiden jatkuvan piiloon ajelun ja väistelyn takia.

Pääsääntöisesti moninpeliksi suunniteltuna yksinpelisisältö on laihanlainen, ja siitäkin osa heti julkaisussa tarjolla olevien mikromaksujen takana. Tietokonetta vastaan käytävät matsit viihdyttävät hetken, mutta kevyen "tarinatilan" kanssa kyllästyy sen verran nopeasti, ettei sen pariin halaja ensimmäisen yrityksen jälkeen.

Destruction AllstarsDestruction AllstarsDestruction Allstars

Sisältöpuolen suurimmat ongelmat koskevat vaatimatonta ratavalikoimaa ja niillä pelattavia eri pelimuotoja. Neljä eri metropoleihin sijoittuvaa areenamaista rinkiä on nähty nopeasti, eikä yksikään sisällä erityisen ikimuistoisia hetkiä tai ulkoasua. Pelimuodoista simppeli Mayhem toimii parhaiten sisältäen lähinnä toisiin jatkuvaa törmäilyä ja omien erikoismittareiden kartuttamista. Gridfallissa jatkuvasti pienenevä areena pistää pelaajat ahtaalle ja viimeisenä pystyssä oleva voittaa. Pelimuotoa on valitettavasti helppo pitkittää loputtomiin välttelemällä kontaktia kaikin tavoin, mikä taas sotii koko pelin yleisluonnetta vastaan. Pelin kaksi 8v8 -tilaa kärsivät molemmat samasta ongelmasta: puolet tiimiläisistä saattaa poistua ensimmäisen viiden minuutin aikana toisen joukkueen päästessä vähänkin niskan päälle. Tästä ei ilmeisesti anneta minkäänlaista rangaistusta.

Tämä on mainos:

Muiden sankarivetoisten pelien tavoin Destruction AllStarsissakin on tukku avattavaa kosmeettista tavaraa ja kirotut mikromaksut, mutta ulkoasua ehostavat vaatetukset ovat pitkälti tylsiä värimuunnoksia eivätkä kokonaan uusia malleja. Motivaatio niiden avaamiseen on siis vähäinen. Sisällöltään ja ajomallinnukseltaan liian kevyt PS Plus -peli kerännee ilmaisuutensa ansiosta mukavan määrän pelaajia ainakin aluksi, mutta pitkäkestoisempi suosio vaatisi paljon enemmän kuin mitä Destruction AllStarsilla on tällä hetkellä tarjota.

HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Värikkäät ja vaihtelevat hahmot, perusnätti
-
Liian vähän sisältöä, mikromaksut, liian kevyt ajomallinnus romurallille
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä