Suomi
Gamereactor
arviot
Boom Street

Boom Street

Boom Street lupaa nimenä räjähtävää hupia, mutta sen sijasta saammekin Monopolista inspiraationsa lainanneen lautapelin Dragon Quest ja Mario -sarjoista tutuilla hahmoilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nintendo Famiconille Japanissa vuonna 1991 julkaistu, Monopolia muistuttava Itadaki Street on saavuttanut saarivaltiossa suurta suosiota. Nyt se nähdään ensimmäistä kertaa myös Euroopassa, tosin nimellä Boom Street.

Boom Street muistuttaa Monopolia monellakin tapaa. Pelaajat etenevät vuorotellen nopan osoittamalla vauhdilla ympäri lautaa, joka on jaettu erilaisiin alueisiin, joista voi puolestaan ostaa itselleen kiinteistöjä. Kun pelikumppani osuu jo omistetun kiinteistön päälle, joutuu hän maksamaan siitä tämän omistajalle. Ansaitut rahat voi sitten sijoittaa kiinteistöjen arvon kasvattamiseen. Jotkut ruudut tarjoavat myös erilaisia bonuksia, ja pelin lopullisena tavoitteena on saavuttaa tietty määrä varallisuutta.

Boom StreetBoom Street

Boom Street lisää tähän tuttuun kaavaan myös osakejärjestelmän, jonka kautta pelaaja voi sijoittaa eri alueisiin. Osakkeiden arvo vaihtelee sitten näillä alueilla tehtyjen investointien mukaan. Systeemi on aavistuksen monimutkainen, mutta se lisää peliin asteen syvyyttä.

Tämä on mainos:

Osakejärjestelmän ansiosta pelaaja voi hyötyä toisten tekemistä sijoituksista, mikä antaa tilaisuuden monimutkaisempaan taktikointiin. Tämä on jopa hieman yllättävää peliltä, joka näyttää siltä kuin se olisi lapsille tähdätty. Lapsista puheen ollen, Boom Streetiä voi myös pelata yksinkertaistettuna versiona ilman osake- ja aluesysteemejä.

Kiintoisaa kyllä, Boom Street yhdistää hahmoja sekä Dragon Quest että Super Mario -sarjoista. 13 hahmon valikoiman lisäksi käytettävissä ovat myös omat Mii-hahmot.

Boom Street on hauskimmillaan silloin, kun sitä pelaa kaveriporukalla ja perussäännöillä, mutta yksin se ei oikein motivoi. Tietokonevastustajien kanssa kilpaileminen ei vain ole hauskaa ja oman vuoron odottelu pitkästyttää. Boom Street tukee myös verkkopeliä, mutta tässä tapauksessa moninpeli menettää leijonanosan viehätyksestään, jos kanssapelaajien kanssa ei istu samassa huoneessa.

Boom Street tupsahti hieman tyhjästä, ja paljastui mukavaksi yllätykseksi. Yksinkertainen mutta samalla syvä pelimekaniikka saa kilpailuvaiston heräämään rauhallisemmassakin pelaajassa. Jos käden ulottuvilta löytyy joukko Monopolia pelanneita ystäviä, on Boom Street jotain, mihin kannattaa tutustua.

Tämä on mainos:
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Mielenkiintoinen alue- ja osakesysteemi, joka luo vaihtelua. Herättää kilpailuvietin.
-
Hieman monimutkainen nuorimmille. Ei kovin hauska yksinpelinä.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Boom StreetScore

Boom Street

ARVIO. Kirjoittaja Mohammed Warsame

Boom Street lupaa nimenä räjähtävää hupia, mutta onkin Monopolista inspiraationsa lainannut lautapeli tutuilla hahmoilla.



Ladataan seuraavaa sisältöä