Suomi
Gamereactor
arviot
Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom Prince's Edition (Nintendo Switch)

Pätevä prinssipainos

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Ni no Kuni II: Revenant KingdomNi no Kuni II: Revenant KingdomNi no Kuni II: Revenant KingdomNi no Kuni II: Revenant Kingdom

Level 5 -pelifirman Ni no Kuni -roolipelisarjassa laadukas ja tekemistä pursuava roolipelaaminen yhdistyy legendaarisen Ghibli-elokuvastudion näyttävään ja omintakeiseen kerrontaan. Vuonna 2013 ilmestynyt Ni no Kuni: Wrath of the White Witch tarjosi sadunomaisen sujuvan ja haikean kertomuksen kuollutta äitiään pelastamaan lähtevästä Oliverista, joka sukkuloi oman ulottuvuutemme ja värikkään fantasiamaailman välillä. Vuonna 2019 Wrath of the White Witch saapui nykylaitteille remasteroidussa muodossa ja Switchille enemmän tai vähemmän alkuperäistä julkaisuaan muistuttavassa formaatissa, ja Ni no Kuni -debyytti olikin mukava lisäys Switchin vankkaan roolipelivalikoimaan. Sama laadukas meininki jatkui Nintendon hybridilaitteella syyskuussa 2021 Switchillä, kun Ni no Kuni II: Revenant Kingdom ilmestyi laadukkaana perusseikkailun ja lisäosat samaan Prince's Edition -laitokseen läväyttävänä pelipakettina.

Alun perin maaliskuussa 2018 tietokoneille ja nelospleikkarille julkaistu Ni no Kuni II: Revenant Kingdom seuraa Wrath of the White Witchista tuttujen rinnakkaismaailmojen menoa ja meininkiä satoja vuosia Oliverin seikkailujen jälkeen, eikä ykkösosan tapahtumien odoteta olevan pelaajalle tuttuja entuudestaan. Seikkailu käynnistyy Ding Dong Dellin kissamaisesta kaupunkivaltiosta, jossa on menossa vallankaappaus - nuori Evan-kuningas onnistuu selviämään hoviväen tekemästä selkäänpuukotuksesta hengissä yllättävän muukalaisen ansiosta. Tosimaailman puolelta kaaoksen keskelle tupsahtava Roland avustaa Evanin pakoon ja tarjoaa hyväntahtoiselle mutta vähän naiiville Evanille lisäjeesiä uuden kuningaskunnan rakentamisessa ja hallinnoimisessa. Yhteistyö Ghibli-sakin kanssa on ilmeisten aikatauluhaasteiden takia jäänyt yhden vierailevan tähden mukanaoloon, kun hahmosuunnittelija Yoshiyuki Momose on kynäillyt kylliksi onnistuneesti Ghibli-viboja välittävät Evanin, Rolandin ja kumppanit peliin. Joe Hisaishin kappaleet pyörivät nekin luontevasti taustalla, ja soundtrack mukailee ovelasti Wrath of the White Witchista tuttuja biisejä uuteen uskoon.

Level 5 -pelifirman roolipelituotokset tunnetaan tekemistä, perehtymistä ja pelaamista piisaavina eepoksina, ja toinen Ni no Kuni sekoittaa meininkiin mukaan diplomatiaa ja kaupungin rakentamista niin tarinan kuin pelaamisenkin tasolla. Prinssipainos Revenant Kingdomista lyö pöytään The Lair of the Lost Lord ja The Tale of a Timeless Tome -lisäseikkailuita sinänsä pätevästi pyörivän Switch-käännöksen höysteeksi, mutta nimenomaan jatko-osana peli tuntuu vähän kompromissinomaiselta tuotokselta, vaikka kaikki ainesosat ovatkin enemmän kuin kohdillaan Momosen ja Hisaishin mukanaoloa myöten.

Tämä on mainos:
Ni no Kuni II: Revenant KingdomNi no Kuni II: Revenant KingdomNi no Kuni II: Revenant KingdomNi no Kuni II: Revenant Kingdom

Tarinallisesti meininki on vähän ristiriitainen kokemus. Ykkösosan hurmannut naiivius ja sadunomainen meininki ovat sellaisinaan tiessään, mutta aiempaa vakavammassa tarinassa on silti joitain hyvin pelisarjalle uskollisia peruspalikoita paikoillaan. Äkkilähdön kuningaskunnastaan saavan Evanin unelmat särkyvät todella ikävällä tavalla, ja uutta valtakuntaa väkertävän prinssin kasvukertomus muistuttaa kieltämättä jossain määrin Oliverin matkasta. Sitä vastoin nykyajasta saapunut Roland pistooleineen tuo muuten keskiaikaiseen taianomaisuuteen omanlaista särmikkyyttä ja synkkyyttä, ja seikkailu käynnistyy ykkösosaa napakammin ja vauhdikkaammin, kun Roland siirtyy oman ulottuvuutensa sotkuista suoraan keskelle Ding Dong Dellin kapinakäänteitä. Lyhyesti sanottuna ykkösosan ystävillä lienee jonkin verran sulateltavaa teemoiltaan aikuistuneen ja synkistyneen tarinan kanssa, mutta toisaalta taas Wrath of the White Witchista tuttuun, varsin omaleimaiseen pelimaailmaan on yksinkertaisesti kivaa palata näyttävän kuvasuunnittelun ja kiinnostavien juonenkäänteiden ansiosta.

Suuremmat ansiot tarinankerronnan tenhoavuudesta liittyvät teknisesti entistä toimivampaan meininkiin, kun ne hahmomallit näyttävät aiempaa paremmilta myös Switchillä - komeat ja vauhdikkaat välianimaatiot pyörivät todella hienosti, ja meininki on huomattavasti elokuvamaisempaa kuin aikaisemmin. Switch-versioon tehdyt kompromissit näkyvät kentällä liikuttaessa ajoittaisena tuhnuisuutena sekä pienenä pelikuvan yskimisenä, kun pelaaja kääntää kameraa liikettä pursuavissa ympäristöissä. Lyhyine latausaikoineen ja sujuvasti pyörivine taistoineen Switch-versio on enemmänkin kuin varteenotettava vaihtoehto Ni no Kuni kakkosen kokemiseen, kun edelleen mainiosti pelittävän Revenant Kingdomin lisäosatkin ovat paketissa mukana.

Ainoa suurempi visuaalinen valitusvirsi liittyy pelin onnettoman pieniin tekstityksiin ja samalla kerronnallisiin ongelmiin - näyttävien välianimaatioiden ohella Revenant Kingdom nojaa yllättävän paljon kohtauksiin, joissa hahmot vaihtelevat mietteitään tapahtumista kentällä juoksennellessaan niin, että hahmoista ei lähde puheääntä, vaan dialogi juoksee ruudun alalaidassa. Näissä kohdissa valkoiset kirjaimet ovat katoamassa taustoihin jatkuvasti, ja tarvetta kirjasinkooltaan isommille tai taustaltaan tummennetuille tekstityksille olisi kieltämättä kautta linjan. Switchin tekniset rajatkin tulevat hieman yllättäen vastaan ulkomaailman karttamaisella ruudulla liikuttaessa, kun pienennetyt hahmot juoksentelevat kaupungista toiseen. Maaston pyörittäminen saa pelin jonkin verran nykimään, ja monimutkaisemmissa kaupunkimaisemissa varjot värisevät kameraa käännettäessä. Nämä ongelmat esiintyvät ajoittain sekä televisioon telakoidulla Switchillä että kannettavassa muodossa pelattaessa, mutta yleisesti ottaen Switch suoriutuu lopulta yllättävän hyvin, joskaan ei täysin ongelmitta, PS4-roolipelin pyörittämisestä. Tosiaikaisen tiivistunnelmaiset taistelut rullaavat eteenpäin ilman ruudunpäivityksen rykimistä sekä sankareilla muutamaa vihollista vastaan että kokoluokkaa isommissa mittelöissä, joissa isommat joukot tappelevat toisiaan vastaan.

Tämä on mainos:

Ni no Kuni II: Revenant Kingdomin prinssipainos ei ole yhtään hullumpi lisäys kuluvan pelisyksyn nimekkäimpien Switch-roolipelijulkaisuiden sekaan, joiden joukossa miekkailua ja magiaa tarjoava Revenant Kingdom erottautuu edukseen. Mikäli Shin Megami Tensei V -uutukaisen okkultistinen omalaatuisuus ja Star Wars: Knights of the Old Republicin tuttu Tähtien sota -meininki tuntuvat liiaksi omissa sfääreissään liihottelevilta teoksilta, tässä on tasokas ja tekemistä tarjoava vaihtoehto astetta perinteisempien roolipelien ystäville.

HQ
Ni no Kuni II: Revenant KingdomNi no Kuni II: Revenant Kingdom
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Näyttävä ja kiinnostava ulkoasu, vauhdikkaat taistelut, pelaamisen ja tekemisen määrä, pääosin sujuva tekninen suoritus, epäselvät tekstitykset
-
Edellisosan sadunomaisuuteen nähden vieraannuttavan synkät tarinan teemat, ajoittaiset tekniset haasteet
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Ni no Kuni muuntuu anime-elokuvaksi

Ni no Kuni muuntuu anime-elokuvaksi

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch menestyi osittain siksi niin hyvin, että Studio Ghibli auttoi pelin välivideoiden toteutuksessa. Lopputulosta verrattiin odotetusti...



Ladataan seuraavaa sisältöä