Suomi
Gamereactor
arviot
Twogether: Project Indigos Chapter 1

Twogether: Project Indigos Chapter 1

Kahden hengen aivovuoto

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Twogether: Project Indigos Chapter 1Twogether: Project Indigos Chapter 1

Yhteistyöpelaamista painottava It Takes Two osoittautui yhdeksi pelivuoden 2021 parhaista ja yllättävimmistä nimikkeistä, mutta suhteellisen samoille apajille kurottava Twogether: Project Indigos -seikkailusarjan ykkösluku ei valitettavasti yllä samanlaiseen riemukkaaseen kahden hahmon seikkailuun puhumattakaan persoonallisen pelimaailman esittämisestä. Yksi merkittävä ero It Takes Twon ja Twogetherin välillä kuitenkin on. Siinä missä It Takes Twosta voi nauttia ainoastaan kahden ihmispelaajan välisenä kimppakivana, Twogetherissa mahdollisuutta kaksinpeliin ei ole, vaan pelaaja ohjastaa yksinään kahta supervoimaista teiniä.

Twogetherin tarinoinnin mukaan tulemme näkemään tulevaisuudessa Indigo-lapsiksi nimitettyjä supervoimaisia ihmistaimia, joiden aivoissa virtaa Glial-nimistä, ilmeisen arvokasta nestettä. Lapsiparat on teljetty ilkeän suurfirma Hexacellsin laitoksiin, mutta erääseen yksikköön iskeneen oikosulun seurauksena kahdelle nuorelle avautuu yllättävä tie vapauteen. Teleportaation mahdollistavaa kuutiota viskova Sam ja telekineesitaitoinen Rafi lähtevät yhdessä uskaliaalle pakomatkalle aution - mutta ansoja pursuavan - Hexacells-yksikön halki tässä uuden pelisarjan avausluvussa, joka ei kuitenkaan varsinaisesti saa pelaajaa innostumaan hahmoista tai tarinoinnista. Tekstilaatikoiden muodossa etenevät vuoropuhelut eivät ainakaan minua saaneet viehättymään hieman geneerisestä pelimaailmasta saati Rafista ja Samista puhumattakaan siitä, että olisin ollut kauhean motivoitunut selvittämään, miksi juuri nämä kaksi ovat päässeet pakoon tai mikä heitä odottaa lopulta Hexacellsin ulkopuolella.

Twogether: Project Indigos Chapter 1
Tämä on mainos:

Sam ja Rafi etenevät yhdessä pulmakohdasta toiseen aika kehnon dialogin, melkoisten ohjausongelmien ja ainakin PS4-versiota vaivaavien bugien saattelemina. Pulmat ovat itsessään suhteellisen ovelia aivopähkinöitä, joiden ratkomiseen vaaditaan sankareiden voimien mahdollistamien ratkaisujen kokeilemista, mutta hahmojen sinänsä kiinnostavat kyvyt kuitenkin tekevät pulmista hieman itseään toistavia. Ennen kaikkea Samin kuution nakkelu olkanapeista tapahtuvine tähtäyksineen alkaa maistua äkkiä puulta ennen kaikkea kömpelön ohjattavuuden takia. Rafin esineiden siirtely taas muuttuu Twogetherin onnettoman ruudunpäivityksen takia ärsyttävän epätarkaksi ja tuurilla eteneväksi sohimiseksi. Taktisempaan toimintaan olisi mahdollisuuksia Rafin suhteen siinä, että tyttö osaa telekineesin turvin käännellä vipuja turvavälin päästä, mutta kyseisestä taidosta ei ole juuri mitään hyötyä, koska Twogether pakottaa pelaajan toimimaan käsikirjoitettujen ratkaisuvaihtoehtojen raamien sisällä.

Twogether: Project Indigos Chapter 1Twogether: Project Indigos Chapter 1

Sinänsä hienot valotehosteet ja värejä pursuavat käytävät kyykyttävät PS4-versiota tuon tuostakin, ja pelin puolivälissä odottava alue, jonka lattiassa on punaisia valaistuja kohtia, levittää Twogetherin nykimään laittaessaan myös punaista pelaajan näkökenttään aika äkkiä. Edellä mainitsemani bugit tekevät myös temppujaan: pökerryttävää vihreää valoenergiaa ampuvia lamppuja varovan pelaajan hämmästykseksi osa samanvärisistä lampuista ei tee minkäänlaista vahinkoa hahmoihin eräässä tiukassa kohdassa, vaan sain huristella valtavan liukuhihnan kyydissä välittämättä ympärilläni loistavien lamppujen vaaroista. Tämä kohtaus kuvaa naurettavuudessaan ja yllättävässä kömpelyydessään hyvin sitä, miten Twogether vaikuttaa toimivan: touhu etenee sinänsä harmittoman sulavasti eteenpäin, vaikka kulissit pysyvät juuri ja juuri pystyssä ympärillä.

Flaming Lama Gamesilla tulee kieltämättä riittämään työsarkaa Twogether: Project Indigosin kakkosluvun kanssa niin pelisuunnittelun kuin tarinankerronnan timanttiseksi hiomisen kanssa. Auvoisemmasta aivotoiminnasta kiinnostuvien roolipelien ystävien kannattaakin mieluummin perehtyä kesäkuussa 2021 ilmestyneeseen Scarlet Nexus -eepokseen, kun taas sulavasanaisempaa päähenkilöiden yhteisseikkailua metsästävien sopii puolestaan perehtyä It Takes Twon lisäksi nasevaa dialogia ja outoja planeettoja pursuavaan Haven-tieteisseikkailuun, josta voi nauttia yhteispelinä samalla sohvalla.

Tämä on mainos:
HQ
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
+
Muutamia ovelia pulmia, peliympäristöjen värikäs ja kiva yleisilme
-
Tylsästi kerrottu kliseinen tarina, bugit ja ruudunpäivitysongelmat, kömpelö ohjattavuus, yksiulotteiset ja yksipuolisesti hyödynnettävissä olevat supervoimat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä