Suomi
Gamereactor
arviot
Assassins Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök

Assassins Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök

On aika katsoa sen kolmannen laajennuksen laatu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Assassins Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök

Assassin's Creed Valhalla on saanut uuden mittavan laajennuksen Dawn of Ragnarök. Tällä kertaa Eivor onkin jumala Havi, joka tunnetaan paremmin toisella nimellään Odin.

HQ

Matka alkaa huumaavien yrttien nauttimisella Ravensthorpin ennustaja Valkan luona, jonka jälkeen heräillään kääpiöiden kotona Svartalfheimissa. Havi toteaa nopeasti, että hänen ja Freijan yhteinen poika on päätynyt Surtr:n vangiksi, joka on Muspelheimin tulen vartija. On siis aika lähteä pelastusretkelle. Maisemat ovat totutusti kauniita, ja tunnelmassa on vahvasti läsnä J.R.R. Tolkienin tunnelmaa.

Laajennus tuntuu erittäin kookkaalta, ja pelkän päätarinan läpi kahlaamiseen menee aikaa 15-20 tuntia. Suositeltu kokemuspistetaso on 360, mutta kaikesta huolimatta pelaaminen tuntuu kovin helpolta. Svartalfheimin pahikset ovat pääasiassa muspeleita, jotka ovat eräänlaisia tulisia jättiläisiä. Vastus on ihan riittävä varsinkin silloin, jos ei ole rakentanut omasta viikingistään riittävän vahvaa.

Tämä on mainos:
Assassins Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök

Olen itse pelissä maksimitasolla, eikä pelaaminen siksi ole kovin vaikeaa muuta kuin silloin, kun tuliset pahikset hyökkäävät päälle monta yhtä aikaa. Lisäksi maisema ympärillä syttyy usein tuleen. Pelin aikana vastaan tulee myös joukko niin sanottuja minipomoja, ja useat heistä ovat Surtr:n perheenjäseniä. Pomotaisto on toki aina pomotaisto, mutta yleensä kohtaamisista selviytyy voittajana pienellä kärsivällisyydellä. Avuksi kääpiöt antavat rannekkeen Hugr-Rip, jossa on useita mukavia kykyjä. Miten olisi mahdollisuus muuntua korpiksi, ja lennellä taivaisiin? Tai hyökätä korkealta alhaalla olevien kimppuun?

Power of Muspelheim muuttaa nahan tuliseksi, ja samalla pahiksia voi huijata luulemaan, että pelaaja itse asiassa on omaa porukkaa. Saman keinon avulla pelaaja pystyy ylittämään tulisia paikkoja ongelmitta. kolmas kyky Power of Winter muuttaa Havin aseen jääksi, joka on mahtava ase tulisia pahiksia vastaan. Power of Jotunheim päästää teleporttailemaan, ja viimeisenä kykynä on Power of Rebirth. Näin kaatuneet pahikset nousevat uudelleen ylös, ja liittyvät taistoon pelaajan rinnalla. Keino on mahtava, koska silloin voi vain itse katsella kauempaa, kun hommat hoituvat. Pelaajan ohella flamekeeper on pahis, joka pystyy nostamaan kuolleet takaisin ylös. On siksi viisasta pyrkiä eliminoimaan nämä pahikset ensimmäiseksi.

Assassins Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök
Tämä on mainos:

Homman jujuna on, että mukana voi kuljettaa kerrallaan ainoastaan kahta kykyä. Ja koska puolet pelimaailmasta on laavaa, Power of Muspelheim on yleensä hyvä valinta. Palkkia täytetään nopeasti mutustamalla suuria kukkia, joita kasvaa melkein kaikkialla. Toinen tapa on kaataa pahiksia runsaasti. Pelissä on myös alttareita, joissa voi uhrata hieman omaa elinvoimaansa muiden palkkien täyttämiseksi. Uusia aseita on mukana, mutta en kertaakaan tarvinnut niitä. Odinin keihään saatuani ovat kaikki muut aseet muuttuneet tarpeettomiksi jo kauan sitten.

Erittäin viihdyttävää on kuunnella kääpiö Ivaldin ääninäyttelijää, joka on ruotsalainen Carl Andersson.

Assassins Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök

Odotetusti mukana on paljon tekemistä sellaiselle, joka pitää paikkojen tutkimisesta, ja ilmeisesti kaiken tekemällä sisältöä riittää noin 40 tunniksi. Ja todellakin tuntuu siltä, että pelkän päätarinan pelaamalla ei vielä kaikkea koe.

Mutta miltä laajennus vaikuttaa? Olen peruspelin suuri fani, ja oli mukavaa päästä taas jatkamaan. Tarjolla on lisää sitä samaa, ja hyvällä laadulla. Kun aloittaa, on sitä paitsi hyvin vaikeaa lopettaa. En kohdannut ainuttakaan bugia, mitä tapahtui kyllä aiemmissa laajennuksissa. Tarina on hyvä sitoen aiemmin koettuja asioita yhteen.

On siis aika palata takaisin, ja kokea Dawn of Ragnarök.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kauniit maisemat, mukavat kyvyt, lisää sisältöä, sama ajaton pelimekaniikka, kutsuva pelimaailma, hyvä grafiikka, kelpo suunnittelu
-
Turhan helppo
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä