Suomi

Mietiskelyä nykyajan säästövimmasta...

Kirjoittaja Gono10 9. marraskuuta 2011 kello 12:55

Onko kukaan muu huomannut kuinka nykyään yritykset ja julkiset toimet yrittävät säästää ja saada voittoa joka ikisessä asiassa? Esimerkiksi koululaitoksissa opiskelijoille tärkeässä kouluruoassa säästetään tekemällä koko kunnan koulujen ja muiden kunnan laitosten ruoat samassa suuressa laitoskeittiössä mahdollisimman edullisista ja valmiiksi tehdyistä materiaaleista. Sen takia se ruokakin on sellaista ö-luokan kamaa ja lähes syömäkelvotonta.

Muistan lukeneeni jostain, että nykyään yhden kouluruoka-annoksen keskihinta on 50 sentin luokkaa. Ei siinä mitään, mutta kun vankiloissakin yhdelle annokselle tulee hintaa lähemmäs euro. Eli vangit saavat syödä siellä nykyissä luksusvankiloissaan parempaa sapuskaa kuin me rankan opiskelutyön suorittajat.

Sitten nämä nykyiset yrittäjät. Olen kuullut moneltakin henkilöltä, kuinka koko kuukauden yrittäjä on kehunut työntekijää hyväksi ja ahkeraksi, mutta sitten palkanmaksupäivänä alaa nurisemaan kuinka työntekijä on tehnyt liikaa ylitöitä.

Sitten esimerkiksi jos yrittäjän yrityksessä käytetään työvaatteita, jotka yrittäjä tarjoaa, yrittäjä ostaa pelkästtän halvinta b-luokan kamaa joka hajoaa kuukaudessa. Mutta yrittäjä ei ymmärrä sitä, että jos hyvät housut maksavat 120€ ja jotka kestävät reilun vuoden tulevat halvemmaksi kuin se, että hän ostaa 15€ housuja jotka kestävät sen kuukauden.

En kuitenkaan halua väittää, että jokainen yrittäjä ja kunta olsi tälläinen. On toki olemassa erinomaisia ja järkeviä yrittäjiä ja kunnan päättäjiä.

Ps. Sainpas viimein kirjoitettua ensimmäisen blogini :) Tekstissä saattaa olla jonkun verran typoja...

HQ