Suomi
Sotamaalatut pelivälineet

Sotamaalatut pelivälineet

Testipenkkiini tipahti reilu viikko takaperin pari kappaletta uuden Modern Warfare 3:n teemaan värjättyä laitetta Logitechilta. Kyseinen G105-näppäimistön ja G9-hiiren kombo on suunnattu ahkeralle pelaajalle. Hiirestä löytyy Jaakon hyvin kattava arvio vuodelta 2008.
http://www.gamereactor.fi/laitteet/391/Logitech+G9+Gaming+Mou
se/

Hiiri on todellakin hyvin kasaan pistetty ja painonsa sekä ulkokuorensa (leveä ja sileä tai kapea ja karhea vaihtokuori) puolesta muokattava. Tuntuma on hyvä, vaikkei aivan Steelseries Sensein veroinen. Kolmosnappia toimittavan rullan klikkaus on tarpeettoman jäykkä, mutta löystynee käytössä. Kuten kaikissa uusissa hiirissä, hetkonen kuluu pelkästään totuttelussa eri nappien täsmällisiin paikkoihin. Uutta MW3-ulkokuorta lukuun ottamatta laite on identtinen alkuperäisen G9:n kanssa. Mukana tulee vielä samalla tavoin teemoitettu hiirimatto.

Toinen samalla tavalla brändätty laite eli G105-näppäimistö on sekin perusvarmaa laatua. Nappien liikerata on hyvä ja palaute varsin täsmällinen. Kuusi ohjelmoitavaa lisänappia ei kasvata tarvittavaa pöytäpinta-alaa merkittävästi, joten näppis mahtuu hyvin ahtaammallekin tasolle. Taustavalon kirkkauden voi valita kahdesta eri vaihtoehdosta tai kääntää kokonaan pois. Itse valo on kirkas ja auttaa merkittävästi heikommassa valossa pelaamista. Lisänäppäimistä ainoastaan äänen säätöjä G510:n tapaan jää kaipaamaan. Mukana ei myöskään ole ylimääräisiä USB- tai kuulokeliitäntöjä. Ylimääräisten makronäppäinten tai muiden muokkausten tekeminen Logitechin hallintaohjelmistolla on helppoa ja nopeaa. Profiilien pikavalintanapit auttavat vaihdettaessa normaalista tietokonekäytöstä eri pelien omiin asetuksiin. Vasemman laidan makronappuloita saattaa hetken painella vahingossa, jos niihin ei ole tottunut.

Molemmat vempeleet ovat varsin päteviä omissa kategorioissaan. Hinnat ovat tosin hieman suolaisen puolella, sillä molemmat ovat käytännössä uudelleenmaalattuja versioita jo muutaman vuoden takaisista laitteista. Näppäimistö irtoaa noin 65 euron hintaan, kun G9-hiirestä saa pulittaa noin 80 euroa. Samaan hintaan voi ostaa esimerkiksi Razerin, Steelseriesin tai Corsairin uusimmat pelihiiret. Mutta jos Modern Warfare on lähellä sydäntä, G105+G9 -komboa huonomminkin voisi valita.

HQ