Suomi

EA, anna meille BodyShop The Sims 3:een!

Kirjoittaja Milsa 4. tammikuuta 2010 kello 01:48

The Sims 3 ilmestyi suuren odotuksen jälkeen kesäkuun alussa, mutta pettymys oli suuri, kun pelin kyljessä ei ilmestynyt minkään valtakunnan sovellusta, jolla peliin voisi itse laatia uudenlaisia vaatteita. Toki hahmonluontitila oli vedetty aivan uusiksi, ja pelaajan sallitaan sommittelevan vaatteiden kuosit ja värit uusiksi melkoisen laajaa repertuaaria hyväksi käyttäen, mutta... se on sama, kun vertaisi suklaakeksiä, ja suklaakakkua, on joo ihan kiva, muttei tarpeeksi.

Ehkä asia ei jyrpisi niin paljon, jos;
a) ei olisi ehtinyt tottua The Sims 2 pelin tuhansiin ja taas tuhansiin pelaajien tekemiin upeisiin luomuksiin.
b) ei olisi ehtinyt tottua itse luomaan mokomia
c) ei olisi silmää kauneudelle
d) EA olisi värvännyt tiimiinsä edes jonkun, joka tietää, mikä Vogue on, tai edes katsonut pihalle sopivan sään aikana.

Kohta d) on erikoisen musertava, kun tietää, että hahmojen vaatteita sorvaa tukku rautaisia ammattilaisia- mitä tekniikkaan tulee. Ikävä kyllä samat ammattilaiset eivät ole tainneet ikinä edes kuulla sanaa muoti, ja ammentavat ideansa 80 luvulla ilmestyneestä, virtsankarkailusta kärsiville naisille tarkoitetusta lehdenlärpykästä.
Sen verran hirveitä ovat suurin osa valmisvaatteista, eikä niistä siankorvista sorvata silkkukukkaroa parhaallakaan uudelleenvärjäyksellä.

Mekot ovat järjestään järkyttäviä säkkejä, paitojen mallit kamalia, pöksyt kuin suoraan helvetistä ja nekin, jotka ovat suurimmalta osin onnistuneita, kurahtavat johonkin karmaisevaan yksityiskohtaan, kuten hirvittävään rusettiin kaulassa.

Ihan totta, avatkaa Vogue. Tai vaikka Pirkka. Sekin auttaisi.

Eipä sillä, etteikö tuo olisi tuttua jo kakkosen ajoilta, mutta kakkosessa meillä paremmin estetiikkaa tajuavilla sentään oli mahdollisuus päästää omat osaamisemme valloilleen The Sims 2 BodyShopin kanssa, joka vapautti pelaajan tekniseltä säätämiseltä ja salli säästää panokset yksinomaan kuvankäsittelyohjelmalla kikkailkuun. Miten ihanaa olikaan repäistä jokin jumalainen kolttu nettikaupasta ja sorvata se suoraan simin ylle, jos ja kun kuvankäsittelytaitoa löytyi!

Kolmosessa tämä on ainakin vielä toistaiseksi vain päiväuni, kun EA pihtaa toimivan ohjelman julkaisua. Tekisi mieli syöttää ne kammottavat valmistekstuurit takaisin sinne mistä ovat tulleet, sillä suurin osa niistäkin on jotain aivan hirveä.

Pelaajat ovat pistäneet parastaan ja tuoneet tarjolle parikin ohjelmaa, joilla vaatteiden alust asti itse sommittelu onnistuu, mutta ne taas vaativat niin valtaisaa teknistä säätämistä, että puhtaasti kauneuteen ja monipuolisuuteen tähtäävä värkkääjä kyllästyy alta aikayksikön.

Kyse ei ole mistään pienestä ongelmasta, sillä moni kakkosen parissa todella upeaan pelaajavetoiseen jälkeen tottunut kärvistelee tosissaan karmeiden valmisriepujen kanssa jopa siinä määrin, että peli jää kokonaan avaamatta hirviömäisten vaatteiden takia.

HQ