Suomi

Leffasuositus: Wreck-it Ralph

Kirjoittaja Milsa 13. helmikuuta 2013 kello 16:22

En tavallisesti ole elokuvallinen ihminen enkä todellakaan kuulu leffateatterin vakiokalustoon, mutta silti löysin eilen itseni täpötäydestä salista tiiraamasta ennakkoon animaatioseikkailua Wreck-it Ralphia.

Disneyn uutuudessa seurataan mitä pelihallin arcadekoneiden sisällä tapahtuukaan- maailmassa, jossa joka masiinan pelihahmot jatkavat putiikin sammuttua omaa elämäänsä ja kyläilevät jatkojohtojen kautta toistensa luona.


Nimikkohahmona on 30-vuotta täyttävän talonpelastuspelin pahis, Ralph, joka kolmen vuosikymmenen pahiksena olon jälkeen kärsii identiteettirkiisistä, jota talon sankariksi kohotettu, hyvis Felix kaiken korjaavine vasaroineen ei ainakaan paranna. Lopullinen niitti aina kaatopaikalle ajattelevalle jättinyrkein varustettavalle antisankarille on pelin 30v juhlat, jonne hän ei ole saanut kutsua, kun taas Felixiä mitaleineen (Felix saa mitalin aina pelastettuaan talon Ralphin kynsistä) loistaa juhlien tähtenä.


Tästä suivaantuneena Ralph uhoaa voittavansa itsekin kiiltävän mitalin, ja painelee hakemaan sellaista sankarisotaräiskinnästä. Pelimekaniikkaa hitusen rikkoen Ralph saa kuin saakin mitalin, ja loppu hyvin, kaikki hyvin... tai ei sittenkään. Ralphin katoamisen takia Felixin on lähdettävä etsimään perivihollistaan, ja lopulta riemunkirjava pelipoppoo varustettuna hurmaavalla naissoturilla päätyy seikkailemaan karkkirallipeliin.


Kuulostaako lapsellista? Niin minäkin ajattelin, kunnes leffa alkoi. Wreck-it Ralph on läpeensä riemastuttavan humoristinen, huolella tehty kokonaisuus, joka pursuaa viittauksia klassikkopeleihin ja vitsailee häpeämättämösti pelimaailman kliseillä unohtamatta sangen malliikkaasti toteutettua, monipuolista juonta jota katsoessa ei voi välttyä huomaamasta, että myös sitä tekevillä on ollut hauskaa. Kääntäjille tulee olemaan valtava haaste kääntää alkuperäisdialogi sen loisto säilyttäen, niin paljon termejä siinä vilisee herkullisesti käytettynä.


Uutuus saapuu valkokankaalle 15.2, ja jokaisen retropeleistä pitävän kannattaa se jossain vaiheessa katsastaa.


Odotellessa voi nauttia trailerista:
http://www.youtube.com/watch?v=87E6N7ToCxs
Moneenko peliin löysit jo trailerista viittauksen?

HQ