Suomi

Pelkokerroin

Kirjoittaja metal8585 19. elokuuta 2012 kello 08:01

Tämä on tällainen lyhyempi blogi tällä kertaa ja se käsittelee vedenpelkoa.

Lähes jokaisellahan meistä on mitä erilaisempia pelkotiloja jotka "aktivoituvat" tietyn tapahtuman, paikan, esineen tai ties minkä takia ja saattavat vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme. Jotkut parantuvat niistä ajansaatossa ja jotkut eivät. Minä olen aika varmasti sellainen joka ei parannu tästä pelosta mistä nyt kerron, ja olen todellakin todella varma siitä.

Minulla on kait aina ollut tämä pelko ja se ei ole kovin mukavaa, mutta eipä minun ole pahemmin tarvinnut mennä uiskentelemaan minnekään, silti kuitenkin, jos pitäisi vaikka pelastaa joku järvestä, en tiedä pystyisinkö siihen?

Tämä ei niin sanotusti ole pelin vaikutusta (tai on osittain) vaan itse pelon, nimittäin juuri veden pelon. Minä voin suoraan sanoa, että pelkään vettä. Voin sanoa sen aivan helposti koska en välitä mitä mieltä muut siitä ovat. Tai en nyt tiedä sanoisinko ihan vedenpelon kun en kuitenkaan pelkää itse vettä vaan jotain muuta siinä, en vain osaa sanoa vielä mitä? Varmaan sitä avaraa tilaa ja uppoamista? Mut eni way..

Ensi kertaa huomasin tämän pelkoni koulun uimatunneilla. En muista tarkkaan, mutta muistelisin, että olisin alussa jopa mennyt altaaseen vaikka en osannut uida (en muuten osaa vieläkään kuin koiraa), mutta myöhemmillä kerroilla pelko kävi jo liian kovaksi ja en enää pystynyt siihenkään. Aina kun saavuin lokeroiden luota suihkun kautta altaan reunalle, näin vain miten avara ja hiljainen allas on, en pystynyt kuin tuijottamaan sitä. Myöhemmin sitten jäin aina kouluun jonkun kanssa tekemään töitä kun muut polskivat uimahalleissa.

Mutta nyt asiaan minkä takia kirjoitin tämän blogin...

Aloittelin pelaamaan tomb raider: underworldia ja alku meni hyvin, mutta sitten kun alku oli mennyt ja peli alkoi aavan meren tuolla puolen, tuli pupu pöksyyn. :X Olen veneessä merellä keskellä ei mitään ja minun pitäisi hypätä veteen etsimään joitakin esineitä, mutta en voi, kiitos pelon joka lähes lamaannuttaa. En vain voi, pelko on niin suuri että se vaikuttaa jopa pelien uiskentelukohtauksissa. Vaikka itse naurahtelen asialle hahmoni seisoessa veneen laidalla, en voi pyyhkiä sitä tosiasiaa pois mielestäni, että pelkään oikeasti mennä sinne veteen. Realistisessa maailmassakaan en voi edes suihkussa käyttää sellaista niin sanottua "vesisade" suihku-osaa joka levittää suihkun suuttimesta tulevan veden.. kyllä te tiedätte. Käytän kyllä tavallista suihkun suutinta, sitä en pelkää.

Tämä underworld ei ole ainoa kerta kun näin käy, sama on toistunut monessa muussakin pelissä jossa on tällaisia uiskentelukohtauksia mitkä vaativat pinnan alla etsiskelyä ja vaeltamista. Tosin, ennen olen pakottanut itseni menemään ne kohdat läpi, mutta underworldin kohdalla en vain pysty siihen.

Tässä veden pelossa on hassua se, että esim. super marion vesikentät tai vastaavat eivät aiheuta minussa minkäänlaisia reaktioita, mutta heti kun kyseessä on realistisempaa vettä, lähes lamaannun jos sinne pitää mennä. Vaikka tiedät, että et ole oikeasti menossa mereen, silti pelko iskee vasten kasvoja. Sitä niin kuin kadottaa oikean maailman hetkellisesti ja uppoutuu täydellisesti pelon aiheuttamaan shokkiin.

Vielä tästä pelosta, että se tapahtuu myös avaruus juttuja katsoessa joten sen pitää johtua tuntemattoman pelosta tai avaroista tiloista, näin luulen. Tykkään paljon avaruus asioista, mutta tämä pelko rajoittaa niitä aika kivasti kun en voi katsoa edes kuvia mustista aukoista. Kyllä, mustista aukoista, ne hirvittää jo muutenkin.

En tiedä mistä tämä veden pelkoni on peräisin, mutta se on vähän hassua kun ajattelee, että olen horoskoopissa kalat. :)

Kertokaa myös ihmeessä tuohon kommenttiruutuun omia pelkojanne (jos haluatte) ja miten ne ovat vaikuttaneet itse pelaamiseen tai normaaliin elämäänne?

HQ