Suomi
Blog

TOP 10 FPS Pelit.

Nyt päätin tehdä jokaisesta omistamastani FPS pelistä TOP 10 listan. Pelit on kaikki tähän mennessä omistamat pelit.

10: Rainbow six Vegas 2
rainbow six vegas 2 oli hyvä toimintapläjäys. Ei ehkä hienot grafiikat mutta taktinen ja strateginen. Oman hahmon muokkaaminen ja terroristien mätkimimen pitää pelin pystyssä. Suojiin sopi tyylikkäästi kolmas persoona, joka on ainoa kohta jossa on 3rd person!

9: Borderlands
FPS peli johon on sekoitettu mukavasti RPG:tä. Futuristinen peli on kiva, voit alusta alkaen jo pelata tarinaa kaverin kanssa split screeninä tai onlinessa. Tarinan juoni on harmillisen laimea mutta se on pitkä. Ainakin 30h. Leveleitäkin on kiva kehittää. Kakkosta odotellessa :)

8: Killzone 3
killzone 2 oli kuulema hyvä, mutta kolmonen kun tuli niin yllättävän hyvä tämä oli. Tarina jonka voi vetää split screeninä tai yksin, kesto oli mediumilla noin 10h. Moninpeli vielä pitää hyvää mainetta yllä, ja peli on kivasti myös Move ja 3D:llä varustettu. Tälläisiä yksinoikeuspelejä saisi lisääkin tulla PS3:lle.

7: Crysis
Crysis oli tietokoneelle vaativa peli. Pleikkarilee kun tuli niin testin jälkeen tuli tajuttua miksi. Tämä on graafisesti huippuluokkaa pitkän tarinan rinnalla joka näytti pelimoottorin kaikki hienoudet. Harmillisena peliin olisi saanut tulla moninpeli mutta tämä peli silti vie listan kuudennen sijan. Kolmonen kun tulee niin katsotaas sitten sitä.

6: Call of Duty 4: Modern Warfare
Tämä peli muutti pelimoottorinsa täysin ja samalla sanoi hyvästit WWII:lle. Modernin sodan parasta laatua. Tarinan juoni oli hyvä jäi vain harmillisen lyhyeksi. Moninpeli oli parasta laatua, vielä tänä päivänäkin. Aseet oli täysin tasapainoiset, taito oli ainoa jota vaadittiin.

5: Portal 2
portal oli jo hieno. Kakkososa oli pidempi ja joka osa-alueella parempi. Tämä om FPS pelo eri idealla. Järki on ainoa mitä tarvitset. Hyvin omaperäinen idea oli hieno ja cooppina se on parasta. Peliin uppoutuu 30-50 tuntia tarinaan ja cooppiin.

4: Halo Reach
halo reachia en virallisesti omista mutta pelailun jälkeen uskallan laittaa sen kolmanneksi. Loistava tarina, todella parasta laatua moninpelissä. Omien kenttien teko ja epäviralliset pelimuodot ja minipelit on tosi hyvä lisä joka pitää peliä top 3 listalla.

3: Call of Duty: Modern Warfare 2
Call of Duty MW2 oli aikoinaan eka pelini PS3:lle joka oli täydellinen helmi. Hieno toteutus, juonikas tarina ja special opsit jotka koukuttaa enemmän kun MW3:ssa. Split screeniä ja moninpeliä tahkottu ainakin 15 päivää ja spec opsia ja tarinaa noin 10 päivää. Graafisesti nousi jonkin verran. Vielä tänäkin päivänä pelaan tätä. Nostalginen peli itselleni.

2: Call Of Duty: Black Ops
CoD 4:n jälkeen sarja ei paljoa ole uudistunut. Vihdoin kolme osaa myöhemmin sarja uudisti itseään Black Opsin mukana. Graafisesti peli parantui niinkuin fyysisesti ja sisältörikkaammaksi. Fysiikkaa voidaan suoraan verrata uusiin liikkeisiin, oman hahmon puhumiseen myös tarinassa ym. Sisältönä tuli mukavasti botit, multiplayer, tarpeeksi pitkä tarina hardenedilla ja zombies jossa yksi peli kestää jopa kolme tuntia parhaillaan. Ja ketäs nyt onkaan se CoDien "huonompi" kehittäjä? :)
...

...

1: BATTLEFIELD 3
Tämä oli pakko sijoittaa ensimmäiseksi. Lyhyehkö tarina ei pärjää mutta massiivinen moninpeli ja graafisesti hieno suoritus vie pelin tähän sijaan. Coopissa kenttiä on liian vähän mutta hyvä pelimuoto sekin. Moninpeli on kyllä taattua laatua laajojen ajoneuvokenttien kera. Vihdoin taas Jetit on mukana!

HQ