Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Dynasty Warriors

Dynasty Warriors (Netflix)

Itämaiselle yleisölle tehty näyttävä ja vauhdikas pelielokuva

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Dynasty WarriorsDynasty Warriors

Netflix on panostanut ihan tosissaan videopeleistä tehtyihin elokuviin ja TV-sarjoihin viime vuosina, ja nyt tuloksia alkaa hiljalleen näkyä. Dynasty Warriors -pelisarjaan perustuva samanniminen elokuva kuuluu siihen vähemmän onnistuneeseen joukkoon. Kyseessä on ilmeisesti pääasiassa itämaiselle yleisölle tehty poikkeuksellisen näyttävä toimintaelokuva, joka kuitenkin tuntuu sisältä aivan liian tyhjältä.

Jokainen Dynasty Warriors -pelejä pelannut tietää, ettei kuvioissa ole varsinkaan taisteluiden osalta realismin häivääkään. Täsmälleen sama ajattelu on otettu mukaan myös elokuvaan. Kiinan suuressa valtakunnassa on keskenään vallasta sotivia ryhmittymiä, ja siinäpä se. Erilaisiin sota-asuihin puettuja avustajia riittää suuria määriä, mutta illan tähtinä ovat näiden sotajoukkojen kenraalit. Dialogi on mahtipontista, puvustus näyttävää ja toiminta vieläkin näyttävämpää. Minulla vain on alusta loppuun saakka sellainen tunne, etten kuulu elokuvan kohderyhmään.

Kuten jo mainitsin, on Dynasty Warriors poikkeuksellisen näyttävästi tehty. Tältä osin se tuo mieleen taannoin arvioimani Disneyn uuden Mulanin kaikessa värikkyydessään. Kiinalaiset elokuvantekijät eivät siis teknisesti jää millään tavalla jälkeen länsimaisista kollegoistaan. Ongelmaksi muodostuu - kuten jo mainitsin - se, että länsimainen katsoja kokee itsensä tyystin ulkopuoliseksi. Tämä on saattanut olla tarkoituskin, sillä onhan suurin osa amerikkalaisista elokuvista tehty selvästi juuri amerikkalaiselle yleisölle. Pohjoismaiset katsojat ovat kuitenkin tähän jo vuosikymmenten ajan tottuneet.

Tämä on mainos:

Yhdeksi selväksi ongelmaksi voi nostaa dialogin toteutuksen. Puhetta nimittäin riittää runsaasti, ja oletuksena Netflix tarjoaa kantoninkiinaa tekstityksien kanssa. Aasialaiset näyttelijät kuulostavat tietenkin näin erittäin uskottavilta, mutta puhetulvan, outojen nimien ja ruudulla vilisevien kanji-merkkien ryteikössä tulee hankaluuksia ilman pohjatietoja aihepiiristä ja kiinan kielestä. Valittavana on myös englanniksi tehty dubbaus, joka on laadultaan luokkaa siedettävä.

Kannattaako Netflixin Dynasty Warriors sitten katsella? Näkemäänsä voi suhtautua muutaman tunnin mittaisena visuaalisena elämyksenä, ja lisäksi pelisarjan fanit saanevat tästä jotain irti. Muiden kannattanee elokuva suosiolla jättää väliin.

Dynasty WarriorsDynasty WarriorsDynasty Warriors
HQ
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä