Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Warcraft: The Beginning

Warcraft: The Beginning (Netflix)

Blizzardin menestyspelisarjaan perustuva elokuva on tasoa "ihan OK".

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Warcraft: The BeginningWarcraft: The Beginning

Vuonna 2016 ensi-iltansa saanut elokuva Warcraft perustuu Blizzardin suosittuun pelisarjaan. Kyseessä on varsin perinteisillä elkeillä kulkeva fantasiatarina, jonka tehosteisiin on panostettu huolella. Omana itsenään leffa on "ihan OK", mutta pelisarjan fanit ovat tietysti tästä tavallista mittavammin innoissaan.

Suurikokoisten örkkien oma maailma on tuhoutunut. Kamalalla fel-taialla avataan ulottuvuusportti, joka johtaa ihmisten maailmaan. Molemmat lajit eivät mahdu niin sanotusti saman katon alle, joten konflikti on väistämätön. Tarinaan liittyy myös petosta, lankeemusta ja uhrautumista, mutta pohjimmiltaan juoni on koottu aineksista, jotka on esitetty eri muodoissaan jo kymmenien vuosien ajan.

Warcraft: The BeginningWarcraft: The Beginning
Tämä on mainos:

Koska tarina itsessään ei tee vaikutusta, on katsojan huomio pidettävä yllä muilla keinoin. Ja nämä keinot ovat visuaalinen näyttävyys kera henkilöhahmojen. Ulkoisesti elokuva on pätevällä tavalla juuri niin värikäs ja näyttävä kuin mitä itse pelisarjan välivideoista voi muistella. Kaikki näyttää ja kuulostaa riittävän uskottavalta kantaakseen loppuun saakka, ja sehän on tärkeintä. Henkilöhahmojen osalta ei kuitenkaan onnistuta yhtä hyvin. Ainuttakaan rimanalitusta ei joukkoon mahdu, mutta toisaalta kukaan ei myöskään erotu edukseen.

Puvustus näyttää muovimaiselta, mikä tietenkin johtuu pelissä nähtyjen asujen matkimisesta. Samanlainen erottuva pelimäisyys näkyy myös lavasteissa, sikäli mikäli niitä on käytetty digitaalitehosteiden sijasta. Tällainen teos voisi herkästi sortua dialoginsa osalta liialliseen mahtipontisuuteen, mutta niin ei onneksi ole. Kohderyhmäksi on selvästi valittu pelisarjan fanit pitäen samalla huolta siitä, että muutkin saavat katsomastaan irti edes jotain.

Kestoa on karvan verran yli kaksi tuntia, ja ehkä hieman lyhyemmäksikin olisi kokonaisuuden saanut tarinan siitä kärsimättä. Kaiken kaikkiaan Warcraft: The Beginning on ammattitaidolla tehty kokonaisuus, jonka katsoo kertaalleen ihan mielellään, vaikka ei pelisarjasta mitään tietäisikään. Kun asettaa odotuksensa oikealle tasolle, on luvassa mukavaa viihdettä koko keston ajan.

Warcraft: The BeginningWarcraft: The BeginningWarcraft: The Beginning
Tämä on mainos:
Warcraft: The BeginningWarcraft: The Beginning
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Warcraft: The Beginning

Warcraft: The Beginning

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Tunnetussa videopelissä käytävä ihmisten ja örkkien välinen taistelu välittyy isolle ruudulle näyttävänä mutta valitettavan hätäisenä ja epätasapainoisena kokonaisuutena.



Ladataan seuraavaa sisältöä