Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Snake Eyes: G.I. Joe Origins

Snake Eyes: G.I. Joe Origins (4K)

Viihdyttävä, joskaan mitään erityistä sanottavaa ei elokuvalla ole.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Snake Eyes: G.I. Joe OriginsSnake Eyes: G.I. Joe Origins

Lelusarja G.I. Joe jäi minulla lapsena hyvinkin vähälle huomiolle, joskin koulun pihalla ne olennaiset asiat opittiin kyllä kavereilta. Sarjasta on tehty muutamia elokuviakin, ja ne eivät ole liiaksi kehuja keränneet. Snake Eyes: G.I. Joe Origins kertoo nimensä mukaisesti sarjan ehkä tunnetuimman hahmon, Snake Eyesin, tarinan. Osittain Japanin järjestäytyneen rikollisuuden eli Yakuzan maailmaan sijoittuva tarina on kevyt, mutta onneksi tyylikäs ja viihdyttävä.

Nuorena oman isänsä murhan kokemaan joutunut Snake Eyes (Henry Golding) on päätynyt aikuisena elättämään itseään jonkinlaisessa laittomia tappeluita järjestävässä paikassa. Hän saa viimeinkin vihiä isänsä murhaajasta, ja lähtee jäljittämään tätä annettujen ohjeiden perusteella. Kaikella on kuitenkin hintansa, ja näin Snake Eyes päätyy tekemään palveluksia aidan kummallakin puolella. Samalla linjalla jatketaan melkein loppuun asti, kunnes palikat lopulta asettuvat niille paikoille, joista ne G.I. Joe -sarjassa muistetaan.

Hahmona Snake Eyes ei ole yksiselitteisesti sen enempää G.I. Joen kuin pahistelevan Cobrankaan puolella, tai ainakin näin muistelen. Joka tapauksessa nämä kaksi ryhmittymää ovat toistensa kurkussa, ja panoksena on tietenkin maailmanrauha, tai jotain sellaista. Suuren mittakaavan mäiske on kuitenkin enemmän siellä taustalla, sillä keskiössä on ennen kaikkea Snake Eyesin ja hänen vastinkappaleensa Tommyn eli tutummin Storm Shadow'n (Andrew Koji) päätyminen toistensa vastustajiksi.

Tämä on mainos:

Tarinassa on ajatusta, ja erilaisia käänteitä on selvästi pohdittu huolella käsikirjoitusvaiheessa. Isoin ongelma on se, että oikeastaan kaikki on poimittu muista tarinoista. Mukana on selvästi Star Warsia, Blade Runneria, Akira Kurosawan mustavalkoisia samuraielokuvia ja tähän päälle hieman James Bondiakin. Se hieman persoonallisempi ote saadaan Yakuzan maailmasta, mutta ei kovinkaan syvällisesti sieltäkään. Näin ollen katsomista voi suositella sellaiselle, jolla ei ole jo valmiiksi vuosikymmenien kokemusta elokuvien katselemisesta ja niiden analysoimisesta: tällä tavalla tarina saattaa jopa yllättää. Voisin siis kuvitella, että leffasta nauttivia katsojia on melko paljon, enkä vain juuri itse kuulu kohderyhmään.

Snake Eyes: G.I. Joe OriginsSnake Eyes: G.I. Joe Origins

Toteutus on alusta loppuun vauhdikas ja isolla rahalla tehty. Taistelukohtaukset ovat sujuvia ja näyttäviä. Fysiikan laeilla ei aina päätä vaivata, sillä pääasiana on näyttävyys. Lavasteisiin on niihinkin selvästi käytetty rahaa, ja mikäli muut ruudun tapahtumat alkavat kyllästyttää, voi itseään viihdyttää katselemalla, mitä taustalla näkyy. Ja melkein aina se tekee vaikutuksen.

Lisämateriaaleja on kourallinen, ja ne ovat alun hehkutuksen jälkeen yllättävänkin syvällisiä katsauksia elokuvan tekemiseen. Ennen kaikkea sukeltaminen tarinan taustoihin ja eri henkilöhahmojen vaikuttimiin auttaa ymmärtämään paremmin juuri nähtyä elokuvaa. Näin varsinkin, jos G.I. Joe sarjana on päässyt unohtumaan, tai ei ole koskaan tuttu ollutkaan. Peukku ylös on nostettava siitä, että hyvin tehty tekstitys on ulotettu myös lisämateriaaleihin.

Tämä on mainos:

4K-kuva on odotetusti kirkas ja tarkka, mutta mitään suuren suurta eroa se ei tuo elämyksen kannalta verrattuna perinteisen Blu-rayn Full HD -kuvaan. Toisaalta aina kun 4K on saatavilla, kannattaa tietenkin katsella mieluiten juuri se versio. Julkaisussa on mukana myös perinteinen Blu-ray niille, joiden laitteisto ei vielä toista 4K-kuvaa.

Snake Eyes: G.I. Joe Origins lainaa tarinansa monesta eri lähteestä, eikä siksi välttämättä tee varttuneempaan elokuvayleisöön kovinkaan suurta vaikutusta. Toisaalta G.I. Joen, samuraiden ja yleensä hyvän toiminnan fanit viihtyvät varmasti elokuvan parissa sen muutaman tunnin ajan, mitä elokuva kestää. 4K-julkaisukin on sen verran hyvää laatua, että taidan jättää leffan kokoelmaani.

Snake Eyes: G.I. Joe OriginsSnake Eyes: G.I. Joe Origins
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä