Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The King's Man

The King's Man

Kolmas Kingsman-elokuva kertoo oman versionsa ensimmäisen maailmansodan myllerryksestä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
The King's ManThe King's ManThe King's Man

Kingsman: The Secret Service oli sarjakuvaan perustuva toiminnallinen elokuva, joka toi kovasti mieleen humoristisen version James Bondista. Jatko-osa Kingsman: The Golden Circle jatkoi pitkälti samanlaisilla askelmerkeillä, mutta kolmas osa The King's Man onkin esiosa. Ensimmäisen maailmansodan myllerrykseen sijoittuva tarina kertoo sen, miten tämä itsenäinen tiedustelupalvelu Kingsman pystyyn laitettiin.

Tarina on monitasoisempi kuin mitä saattaisi kuvitella. Kaikkea leimaa omanlaisensa humoristinen ote, jota vielä ryyditetään vauhdikkaalla kuvauksella ja akrobaattisella toiminnalla. Taustalla on kuitenkin vahva annos ihan oikeaa historiaa ja aitoja tapahtumia, kuten ensimmäiseen maailmansotaan johtanutta salamurhaa ja Venäjän vallankumousta. Näin ollen eniten kokemuksesta saavat irti ne, jotka tuntevat aikakauden historiaa jo valmiiksi. Lasken itseni tähän joukkoon, joten katsomiskokemus on onnistunut.

Vaikka tapahtumat sijoittuvatkin sadan vuoden taakse, henkii kaikki muu vahvasti nykyaikaa hyvässä mielessä. Modernia teknologiaa käytetään estoitta hyödyksi niin tehosteiden kuin puvustuksen ja lavasteidenkin osalta. Lisäksi vauhdikkaat toimintakohtaukset ovat jotain aivan muuta kuin historiallisilta elokuvilta on yleensä totuttu odottamaan. Ajoittain huumori lyö niin sanotusti läskiksi, ja näin katsoja ikään kuin havahtuu kesken kaiken katsovansa vain elokuvaa. Samalla rikkoutuu illuusio "siellä olemisesta", mutta onneksi niin ei tapahdu kovinkaan montaa kertaa hieman yli kahden tunnin keston aikana.

Tämä on mainos:
The King's ManThe King's Man

Näyttelijäkaarti on valittu onnistuneesti, ja kaikki hoitavat työnsä hyvin. Ehkä hieman yllättäen kukaan ei erotu selvästi toisensa yläpuolelle, mutta toisaalta kukaan ei myöskään pistä silmään muita huonompana. Brittiläinen henki on vahvasti läsnä kaiken aikaa, mikä on selvästi ollut tarkoituskin.

Lisämateriaalit nostavat kokonaisarvosanaa yhdellä pisteellä. Lisämateriaaleja on kahden tunnin verran, ja ne ovat pääasiassa kätevästi katsottavissa pötkössä yhden napinpainalluksen jälkeen. Tekijöiden haastattelut ovat tässä tapauksessa paikallaan, sillä juuri nähdyn elokuvan historiallisen taustan selventäminen on varmasti paikallaan monille. Koin itsekin hyvänä palauttaa mieleen joitakin historian tapahtumia. Näin ollen lisämateriaalit tekevät juuri sen, mikä niiden tarkoituskin on: syventävät katsojan ymmärrystä juuri nähdystä elokuvasta ja tekijöiden tarkoitusperistä.

The King's Man on Blu-ray-julkaisuna onnistunut, ja mahdollisesti sarja jatkuu tulevaisuudessakin. Toivottavasti tekijät ymmärtävät hieman hillitä humoristisia elementtejä, sillä ajoittain vitsit rikkovat muuten hyvin luodun immersion.

Tämä on mainos:
The King's ManThe King's ManThe King's Man
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
The King's Man

The King's Man

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Kolmas Kingsman-elokuva kertoo oman versionsa ensimmäisen maailmansodan myllerryksestä.



Ladataan seuraavaa sisältöä