Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Metal Lords

Metal Lords (Netflix)

Lajityypin kliseille olisi voinut naureskella enemmänkin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Metal LordsMetal LordsMetal Lords

Netflixiin saatu komedia Metal Lords on pääosan esittäjiensä puolesta kansoitettu tuntemattomilla kyvyillä, mutta muuten taustalla on ihan kovia nimiä. Käsikirjoittajana on D.B. Weiss, joka muistetaan varsinkin Game of Thronesin tuottajana. Mukana vilahtaa yksi jos toinenkin raskaan musiikin veteraani, kuten Metallican Kirk Hammett ja Judas Priestin Rob Halford. Itse elokuva on komedia, joka olisi saanut naureskella enemmänkin lajityypin kliseille.

Paikallista lukiota käyvät Hunter ja Kevin haaveilevat hevibändistä, ja asettavat tavoitteekseen pitäjän oman kilpailun Battle of the Bands. Matka on kuitenkin kivinen, sillä koulua pitäisi käydä, omaa elämää elää, tyttöjä katsella eikä basistiakaan vielä ole. Ja tärkeintä kaikista on tietenkin olla viimeisen päälle "metal", vaikka sellaisen määritelmä ei olekaan kauhean selkeä. Itse innostuin raskaasta musiikista kotkotuksineen 17-vuotiaana, joten varsin moneen kuvailtuun kliseeseen pystyn kyllä samaistumaan.

Teinipoikien elämän haasteita käydään toki läpi amerikkalaisen pikkukaupungin näkökulmasta, joten ihan silkkana sellaisenaan kaikki ei ole pohjoismaiselle katsojalle tuttua. Varsin miellyttävä käänne on, etteivät opettajat, lääkärit ja vanhemman polven heavy metal -muusikot esittäydy poikien unelmia tuhoavina pahiksina. He paremminkin muistuttavat elämän tärkeistä asioista ja siitä, että lukion jälkeen ja heavy metalin ulkopuolellakin on sitä elämää.

Tämä on mainos:
Metal LordsMetal LordsMetal Lords

Elokuvan pääosassa on tietenkin musiikki, ja mitä ilmeisimmin työryhmä on saanut sponsoriksi niin Jacksonin kuin Ibanezin kitarat. Muutenkin poikien soittokamat ovat huomattavasti laadukkaampia kuin millaisilla vastaavassa tilanteessa olevat kundit yleensä soittavat. Ja tämän tiedän ihan omasta kokemuksesta.

Huumori osuu pääasiassa kohdalleen, ja tässä auttavat onnistuneet näyttelijäsuoritukset. Mukana ei ole yhtäkään selvästi huonosti tehtyä jälkeä. Kaikki henkilöhahmot eivät pääse samalla tavalla parrasvaloihin, mikä on sinänsä sääli. Metal Lords onnistuu luomaan maailman, jonka eri henkilöistä katsoja kiinnostuu. Kokonaisuutena muutenkin vaikutelmaksi jää, että aivan sitä täyttä potentiaalia ei saavuteta.

Metal Lords toimii raskaamman musiikin ystäville hyvänä muistutuksena siitä, ettei kaikkea kannata aina ottaa niin vakavasti. Muut voinevat ottaa leffan kuvauksena siitä, miten ryppyotsaisesti sitä voi kaiken teininä ottaakaan.

Tämä on mainos:
Metal LordsMetal LordsMetal Lords
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä