Suomi
Gamereactor
ennakot
Gwent: The Witcher Card Game

Gwent: The Witcher Card Game - Thronebreaker -yksinpeli

Digitaalinen korttipeli saa oman tarinansa, johon Gamereactor tutustui Gamescomissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Alun perin osana The Witcher 3 -peliä ollut Gwent-korttipeli osoittautui niin suosituksi, että yksinomaan siihen keskittyvä Gwent: The Witcher Card Game on viihtynyt erilaisissa preview-palveluissa jo hyvän tovin ajan. Päivityksiä ja lisäyksiä on tullut. Gamereactor pääsi Gamescomissa katsomaan tulossa olevaa, yksin pelattavaa, tarinatilaa.

Nimenä tarinalla on Gwent: Thronebreaker, ja meno on varsin erilaista verrattuna muiden digitaalisten korttipelien yksinpelitarinoihin. Maksullisena DLC-latauksena julkaistava Thronebreaker antaa pelaajalle ylhäältä alaspäin olevan näkymän roolipelien malliin. Luvassa on aivan oma seikkailunsa sivutehtävineen, pulmineen, valintoineen ja seurauksineen. Tilanteet on niin ikään ääninäytelty asianmukaisesti. Nähdyssä pätkässä pelaaja pääsi ratkaisemaan, millainen hallitsija hänestä tulee. Ohjattavana on Lyrian ja Rivian kuningaskuntien kuningatar Meve, ja keskusteluissa ihmisten kanssa pääsee tekemään useitakin valintoja. Nämä osuudet muistuttavat vahvasti vanhan ajan osoita ja klikkaa -seikkailupelejä. Kohdatut henkilöhahmot myös muistavat tehdyt ratkaisut, ja se muokkaa heidän mielipidettään pelaajasta hallitsijana. Tämä puolestaan esittelijän mukaan vaikuttaa tarinan muotoutumiseen.

Tarinassa liikutaan kuningatar Mevenä kaikkiaan viidellä erilaisella kartalla. Sivutehtävistä palkitaan joko kyseisen ryhmän uskollisuudella tai erilaisilla materiaaleilla. Päätarina on varsin tummasävyinen, ja sen ovat kynäilleet The Witcher 3:ssa mukana olleet käsikirjoittajat. Ajallisesti tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen noituri Geraltin seikkailuja. Edetessä vastaan tulee useita roolipeleistä tuttuja pelimekaniikkoja yhdessä uuden Gwent-maailman kanssa. Ympäristöään voi "skannata" aarrearkkujen löytämisen toivossa. Näistä voi puolestaan saada kortteja käytettäväksi niin yksin- kuin moninpelissäkin. Sivutehtävät on merkitty karttaan harmaina kysymysmerkkeinä, ja niitä suorittamalla voi saada mukaansa muita hahmoja ansaittuaan ensin heidän luottamuksensa. Tämän luottamuksen tai uskollisuuden voi myös menettää omien toimiensa seurauksena. Rakennuksia voi pystyttää, ja näissä sitten koulutetaan omia joukkoja, vaihdetaan varusteita, rakennetaan uusia yksiköitä ja vieraillaan kapakassa omia sotilaita tapaamassa.

Gwent: The Witcher Card GameGwent: The Witcher Card GameGwent: The Witcher Card Game
Tämä on mainos:

Oman korttipakan voi koostaa Command Centressa, ja mukana on odotetusti paljon uusia kortteja ihmeteltäväksi. Dialogin epäonnistuessa tai pahisten saavuttaessa pelaajan kartalla seuraa taistelu. Nämä konfliktit sitten selvitetään pelaamalla Gwentiä. Osa tappeluista on pakollisia kyseisessä tehtävässä edistymiseksi. Esittelyssä oli näytillä kaksi uutta johtajaa: Blood and Wine -lisäosan suosikkihahmo Detlaff van der Eretein ja Toussaint'n herttuakunnan kuningatar Anna Henrietta. Lisäksi mukana on 20 peruskorttia, joista osa on tasapainosyistä käytössä ainoastaan yksinpelissä. Niin ikään yksi uusi ryhmittymä ja läjällinen uusia erikoiskykyjä on tulossa tarinalaajennuksen mukana. Uusia pelimuotojakin on luvattu.

Esittelytilaisuuden lopuksi saatiin lisätietoa tulevista tapahtumista eli eventeistä. Kilpailulliset turnaukset Gwent Open, Gwent Challengers ja Gwent World Masters olivat jo ennakolta tiedossa, mutta CD Projekt Red aikoo isännöidä myös erillisiä yksinpelitapahtumia. Yksi tällainen on nimeltään Mahakam Ale Festival, joten luvassa on varmaankin humalaisia kääpiöitä. Onko sitten Gwentiin tulossa lisääkin tarinallisia laajennuksia jo nyt ilmoitetun viiden kartan lisäksi? Tämä riippuu kuulemma pelaajista itsestään: jos ensimmäinen tarinalaajennus myy riittävän hyvin, voidaan jatkoakin harkita.

Gwent: Thronebreaker on siis muotoutumassa hyväksi lisäosuudeksi jo ennestään toimivaan peliin.

Gwent: The Witcher Card Game
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä